(recept
si oblíbilo 91 návštěvníků)
Luxusní zvěřinový gulášek

Potřebné ingredience
zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a koření Divočina, hodně mícháme, aby se nepřipalovaly a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přikryjeme pokličkou, ztlumíme plamen a necháme pustit šťávu. Dusíme do měkka, sem tam mícháme a případně přidáváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme moukou (ve vodě pořádně rozmíchat hl. mouku a šup s ní do guláše), provaříme, přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a trochu plnot. hořčice.
Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.
Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Klaudovka
(upraveno)
22. 12. 2014, 13:26






nahlásit
00011
(upraveno)
21. 3. 2013, 9:37
Prosím a kolik ta mám dát toho koření divočina? moc děkuji budu vařit poprvé.
nahlásit
Broucci434
(upraveno)
20. 1. 2013, 11:46
Guláš jsem podle receptu vařila už loni, letos zas a byl opět výborný!! Měli jsme rodinou oslavu a všichni chválili. Jen já jsem ještě přidala gulášové koření a trochu pálivé papriky.
nahlásit

Anuška Š.
(upraveno)
11. 1. 2013, 20:19
Taktéže se připojuji k pochvalám.
Guláš jsem dnes vařila z dančího plecka a byl opravdu moc dobrý.

nahlásit

allfice
(upraveno)
12. 12. 2011, 13:08
Moc dobrý guláš, nevěděla jsem, co se srnčí kýtou, tak šla do guláše
Díky za recept a všem doporučuji ochutnat! Nebyl knedlík, tak byl s kuskusem, naše dvouletá dcera měla boule za ušima


nahlásit

Hanzy
(upraveno)
13. 4. 2011, 11:50
dělala jsem guláš z divočáka a podle vašeho receptu je super



nahlásit

Posslice
(upraveno)
13. 3. 2011, 11:46
Gulášek jednoduchý a výborný, můj první guláš vůbec. Malý baštil, jen se mu dělaly boule za ušima a manžel byl velmi překvapený jak je dobrý. Určitě jsem ho nevařila naposledy


nahlásit
AlDom
(upraveno)
26. 2. 2011, 22:38
Paní Jitko, vyzkoušela jsem Váš recept a opravdu je luxusní
Po guláši se jen zaprášilo. Dělala jsem poprvé, ale určitě ne naposledy




nahlásit
BONHO
(upraveno)
22. 2. 2011, 13:52
DOBRÝ DEN JITUŠ, TAK JSME GULÁŠEK DNES MĚLI K OBĚDU A MŮŽU ŘÍCT, ŽE JE VYNIKAJÍCÍ
SUPER RECEPT
S POZDRAVEM HELA






nahlásit

zanetka001
(upraveno)
15. 1. 2011, 10:10












nahlásit

Leonteenka
(upraveno)
5. 2. 2010, 8:21
lahůdka





nahlásit
klučiarka
(upraveno)
29. 11. 2009, 11:18
vynikající
děkujem za luxusní nedělní obídek



nahlásit

lienka26
(upraveno)
17. 5. 2009, 20:47
Davam milion *********
Fakt moc dobry a vonavy


nahlásit
Kamza
(upraveno)
19. 3. 2009, 12:20





nahlásit

avynka
(upraveno)
24. 2. 2009, 23:39
Podle tohoto receptu jsem vařila dnešní obídek ze srnčího masa
. Když se to vařilo, přenádherně to vonělo !!!
) A když se to jedlo, tak to bylo fakt luxusní
. MŇAM !!! Všichni jsme si moc pošmákli
. Tady je fotka těsně před snězením
: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1746126






nahlásit

bubble
(upraveno)
21. 3. 2009, 14:20
@avynka



nahlásit

Kleris
(upraveno)
25. 1. 2009, 13:27
Dobrý den, tak jsem dnes guláš uvařila
a je mooooooc dobrý
. Opravdu jsme si pošmákli
. Moc děkuji za výborný recept, Nikola s rodinou








nahlásit

bubble
(upraveno)
28. 1. 2009, 21:39
@Kleris
Tak to jsem ráda, že se povedlo

nahlásit

Kleris
(upraveno)
23. 1. 2009, 10:49
Dobrý den Jitko, četla jsem si Váš recept a vypadá velmi lákavě
. Ještě nikdy jsem nic nedělala ze zveřiny tak doufám, že se mi to povede
. Budu to dělat z kančího masa tak uvidíme
. Pak písnu jak se mo to povedlo
. Zatím se mějte krásně, Nikola







nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
15. 1. 2009, 15:49
Hledám,hledám nějaké vhodné receptíky a tenhle se mi líbí
,takže vyzkouším - dostala jsem jelena
.


nahlásit

Janie
(upraveno)
8. 1. 2009, 12:43
Mnam mnan.....srnčí jsem dělala poprvé a mnam mnammmm...děkujeme



nahlásit

wei
(upraveno)
29. 11. 2008, 13:59
Opravdová delikateska!!!!!! Děkuji z aúžasný recept. Jarmila










nahlásit