Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 136 návštěvníků)

Kávová zrna nepečená- dokonalost pro milovníky kávy

0.0
Kávová zrna nepečená- dokonalost pro milovníky kávy

Potřebné ingredience

12 lžic rozpuštěného/ povoleného/ másla, 9 lžic moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 3 lžičky mleté klasické kávy- ne uvařené, jenom pomletá přímo ze sáčku :o) a 4 lžíce škrobu- Maizeny

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady.
Necháme malinko zatuhnout, aby šlo dobře tvarovat, pak není potřeba nic přidávat :o)
Tvarujeme malé kuličky, které pak malinko v prstech vytvarujeme do válečku. Hranou např. lžičky uděláme přitlačením nahoře rýhu.
Necháme zatuhnout a pak jenom mlsáme...
Dle velikosti kuliček je počet zrnek- kolem 30 ks.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moonnca 14. 12. 2011, 21:19
Vynikající, právě ztuhly (Y) jen škoda že nejsou suroviny v gramech, bylo by to přesnější, máslo stačí změklé, nemusí být tekuté. Měla jsem taky jen Solamil. Pro dokonalejší chuť jsem ještě udělala nepravý marcipán ze sušeného mléka, udělala z něj kuličku a tu obalila v placce z kávového těsta a vytvarovala zrno. veškerá práce trvala sotva 40minut. Děkuji a krásné Vánoce (banky)
hansib 14. 12. 2011, 23:13
@moonnca Díky moc za pochvalu, jsem ráda, že recept potěší i někoho jiného (L) Jen poznámku, jsem lenošná vytahovat a pečení váhu, proto zase já dávám přednost receptům na lžíce... a navíc je taky potom míň nádobí ,-)
lussis 14. 12. 2011, 14:57
Maizenu nemám :-S, může tam být solamyl, nebo čím by se to dalo nahradit? *-) Nechce se mi kupovat, na nic jiného to nepoužívám...Díky za rady (L)Lucka.
hansib 14. 12. 2011, 23:11
@lussis určitě i Solamyl může určitě být...
vegisa 14. 12. 2011, 10:08
takže tam má být káva klasika co je na turka? *-)
hansib 14. 12. 2011, 23:11
@vegisa jasně, např Jihlavanka....
stepamata 13. 12. 2011, 16:57
Hned jsem Váš recept vyzkoušela a je super (Y) (Y) (Y) (Y) měla jsem recept od tchýně, ale místo másla tam byla omega +o( s máslem je to daleko lepší (hello) (hello) (hello)
kikimama 13. 12. 2011, 9:32
Docela bych je vyzkoušela (Y) ale nevrže pak ta káva mezi zubama?? Bych tam dala spíš nescafe. A to máslo má být rozpuštěné nebo jen povolené jak píše paní dole?? *-)
hansib 13. 12. 2011, 21:51
@kikimama docela jistě káva mezi zubama " nevrže" musí to být klasická, ani nejlepší nescafe nedá tomuto cukoví tu pravou kávovou chuť !!! Máslo normálně nechám rozpustit v mikrovlnce minutku a vpohodě pak všechno spojím v hladkou hmotu... :-$
katkuta007 13. 12. 2011, 0:39
Mam poznamku. To maslo ma byt zrejme zmekle a nikoli rozpustene.S rozpustenym by se asi zadne testo nedalo udelat.
lidare 12. 12. 2011, 22:03
A není tam cítit ta maizena?Trošku mně to odrazuje,jinak jsou moc pěkné :-)
hansib 13. 12. 2011, 21:52
@lidare maizena naprosto nevadí, aspoň si nikdy nikdo nestěžoval... *-)
marcelau 12. 12. 2011, 19:51
dělám každý rok, jsou fakt úžasné a hlavně JEDNODUCHÉ

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie