(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Kávová zrna nepečená- dokonalost pro milovníky kávy
Potřebné ingredience
12 lžic rozpuštěného/ povoleného/ másla, 9 lžic moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 3 lžičky mleté klasické kávy- ne uvařené, jenom pomletá přímo ze sáčku :o) a 4 lžíce škrobu- Maizeny
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady.
Necháme malinko zatuhnout, aby šlo dobře tvarovat, pak není potřeba nic přidávat :o)
Tvarujeme malé kuličky, které pak malinko v prstech vytvarujeme do válečku. Hranou např. lžičky uděláme přitlačením nahoře rýhu.
Necháme zatuhnout a pak jenom mlsáme...
Dle velikosti kuliček je počet zrnek- kolem 30 ks.
Necháme malinko zatuhnout, aby šlo dobře tvarovat, pak není potřeba nic přidávat :o)
Tvarujeme malé kuličky, které pak malinko v prstech vytvarujeme do válečku. Hranou např. lžičky uděláme přitlačením nahoře rýhu.
Necháme zatuhnout a pak jenom mlsáme...
Dle velikosti kuliček je počet zrnek- kolem 30 ks.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moonnca
(upraveno)
14. 12. 2011, 21:19
Vynikající, právě ztuhly jen škoda že nejsou suroviny v gramech, bylo by to přesnější, máslo stačí změklé, nemusí být tekuté. Měla jsem taky jen Solamil. Pro dokonalejší chuť jsem ještě udělala nepravý marcipán ze sušeného mléka, udělala z něj kuličku a tu obalila v placce z kávového těsta a vytvarovala zrno. veškerá práce trvala sotva 40minut. Děkuji a krásné Vánoce
hansib
(upraveno)
14. 12. 2011, 23:13
@moonnca
Díky moc za pochvalu, jsem ráda, že recept potěší i někoho jiného Jen poznámku, jsem lenošná vytahovat a pečení váhu, proto zase já dávám přednost receptům na lžíce... a navíc je taky potom míň nádobí
lussis
(upraveno)
14. 12. 2011, 14:57
Maizenu nemám , může tam být solamyl, nebo čím by se to dalo nahradit? Nechce se mi kupovat, na nic jiného to nepoužívám...Díky za rady Lucka.
hansib
(upraveno)
14. 12. 2011, 23:11
@lussis
určitě i Solamyl může určitě být...
vegisa
(upraveno)
14. 12. 2011, 10:08
takže tam má být káva klasika co je na turka?
hansib
(upraveno)
14. 12. 2011, 23:11
@vegisa
jasně, např Jihlavanka....
stepamata
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:57
Hned jsem Váš recept vyzkoušela a je super měla jsem recept od tchýně, ale místo másla tam byla omega s máslem je to daleko lepší
kikimama
(upraveno)
13. 12. 2011, 9:32
Docela bych je vyzkoušela ale nevrže pak ta káva mezi zubama?? Bych tam dala spíš nescafe. A to máslo má být rozpuštěné nebo jen povolené jak píše paní dole??
hansib
(upraveno)
13. 12. 2011, 21:51
@kikimama
docela jistě káva mezi zubama " nevrže" musí to být klasická, ani nejlepší nescafe nedá tomuto cukoví tu pravou kávovou chuť !!! Máslo normálně nechám rozpustit v mikrovlnce minutku a vpohodě pak všechno spojím v hladkou hmotu...
katkuta007
(upraveno)
13. 12. 2011, 0:39
Mam poznamku. To maslo ma byt zrejme zmekle a nikoli rozpustene.S rozpustenym by se asi zadne testo nedalo udelat.
lidare
(upraveno)
12. 12. 2011, 22:03
A není tam cítit ta maizena?Trošku mně to odrazuje,jinak jsou moc pěkné
hansib
(upraveno)
13. 12. 2011, 21:52
@lidare
maizena naprosto nevadí, aspoň si nikdy nikdo nestěžoval...
marcelau
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:51
dělám každý rok, jsou fakt úžasné a hlavně JEDNODUCHÉ