(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))
Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mikulisek
(upraveno)
30. 1. 2008, 18:53
moc nám chutnaly....
Appletka
(upraveno)
30. 1. 2008, 19:43
@mikulisek
Marie, to jsem moc ráááda.
Metelčátka
(upraveno)
30. 1. 2008, 18:45
Dobrý den Martinko, dnes jsme vyzkoušeli Vaše brambůrky a byla to opravdu paráááda ňam ňam ňam..rychlé, úsporné a stráááááášně dobrééé moji dva chlapáci si dávali pěkně za uši moc děkujeme za super receptík mějte se krásně a zase rádi něco vyzkoušíme
Appletka
(upraveno)
30. 1. 2008, 19:32
@Metelčátka
Lenko - super, že jste spokojená. Já mám doma taky dva chlapáky a těm to jede - no jako po másle
moschus
(upraveno)
29. 1. 2008, 20:05
Marti tak dnes jsem zkusila Vaše brambůrky.No co mám povídat .Prostě nemaj chybu.Jsou skvělé,spíš fantastické. .A ani se mi nepřipálily. .Držela jsem se přesně času a vyšlo to. .Díííky za typ
Appletka
(upraveno)
29. 1. 2008, 20:56
@moschus
Moniko - to mě těší, že chutnají.
holcicka
(upraveno)
29. 1. 2008, 8:42
Tak jsem taky vyzkoušela brambory, jsou opravdu vynikající už jiné dělat nebudu . A je to rychlé . Děkuji za recept Hanka
Appletka
(upraveno)
29. 1. 2008, 9:44
@holcicka
Hanko, já už vařené ve vodě dělám málokdy Hlavně kvůli tomu času přípravy, tohle je fakt rychlovka, někdy k tomu udělám jen volské oko, takže oběd za 10 minut
stratos
(upraveno)
28. 1. 2008, 12:18
Výborný a nepřipálilo, nepřipálilo
Appletka
(upraveno)
28. 1. 2008, 23:38
@stratos
ŠIkulka . Mě se teda taky nepřipalujou
Hanka V.
(upraveno)
27. 1. 2008, 14:58
Martino tak včera jsem vyzkoušela tuhle úpravu brambor Oceňuju hlavně rychlost a ten výsledek, ten byl teda famózní Dali jsme si do nosu, pečené maso zůstalo a brambory jsme sežrali Horší to pak bylo s tím tmavým papiňákem Ale za to "nebe v hubě" to fakt stojí
Appletka
(upraveno)
27. 1. 2008, 22:31
@Hanka V.
Hanko, vám fakt zůstalo maso? No teda, to u nás teda vždy zmizí maso jako první
Hanka V.
(upraveno)
28. 1. 2008, 20:41
@Appletka
No manžel i dcera jsou hodně na přílohy, takže brambory, rýže, těstoviny, to můžou ve velkém
masa603
(upraveno)
25. 1. 2008, 23:23
tento recept už dělám dobré 4 roky !!! jsou fakt výborné, ale dělám i jinak přidávám třeba česnek , nebo kroužky cibule neloupu je ne chám ve slupce, někdy oškrábu prostě ke každému skoro jídlu....
kurel
(upraveno)
25. 1. 2008, 12:18
Jsou výborné! Tak dnes jsem uvařila za 10 min. Udělala jsem k nim filety z tlamouna nilského - ten se dělá pouze 5 min. v mikrovlnce na 750 a je hotový a super - bez kostí vhodný pro děti. Takže kombinace s brambůrky. MŃamka.
lumka
(upraveno)
25. 1. 2008, 12:52
@kurel
A ta ryba je dělaná jen na přírodně?Chci taky dělat pangasiuse a nevím s čím,nejradši bych těstíčko,ale neznám poměr surovin.
Appletka
(upraveno)
25. 1. 2008, 23:05
@lumka
Ludmilo, pangasiuse dělám velmi často, muž moc ryby nemusí, ale tuhle si zamiloval. Dělám ho tak, že si smíchám hladkou mouku, sušený česnek a koření na ryby, v téhle směsi obaluji rybu a smažím na rozpáleném oleji.
kurel
(upraveno)
25. 1. 2008, 13:15
@lumka
Pouze jsem jí osolila, nic jiného a žádné máslo nic a dala jsem jí jen na talíř a do mikrovlnky asi na 5-7 min - a je výborná, šťavnatá, dětem moc chutnala!
VaďkaC
(upraveno)
24. 1. 2008, 16:36
mňaminka!!!!
Mischelll
(upraveno)
24. 1. 2008, 14:19
Dobrý den Martino, vyzkoušela jsem a byly výborné.Bohužel se mi připálil papińák,tak nevím,kde jsem udělala chybu. Jinak můj manžel "masař " chce,abych příště zkusila přidat do brambor anglickou slaninu nebo klobásku. Tak to určitě vyzkouším. Ale repept je to super,rychlé a výtečné.
lumka
(upraveno)
25. 1. 2008, 12:54
@Mischelll
Já je dělala včera a jak to odfouklo,tak jsem stáhla plamen a pak po 5 minut. vypla a nechala dodělat v páře,vůbec se to nepřichytlo,musí to být co nejmenší teplo
Appletka
(upraveno)
24. 1. 2008, 21:20
@Mischelll
Michaelo, a jak dlouho jste vařila? Fakt se to nesmí přešvihnout
zverimex
(upraveno)
23. 1. 2008, 19:42
Dobrý večer, dnes jsem je udělala a už nikdy jinak!!! Nemá to chybu mnˇam
Muškovka
(upraveno)
23. 1. 2008, 19:22
Dobrý večer,Martino,dnes jsem brambory udělala,mimochodem kvůli manželově mírné dietě jsem dala jen trošku másla a více olivového oleje a byly báječné. Ale na dně papiňáku jsem měla brambory připálené,ještě teď hrnec odmáčím,na jaký stupeň je vaříte,já mám sklokeramickou desku,dala jsem to na 4 a to bylo asi moc? Poraďte,prosím....A jinak je s chutí snědl i syn,který cibuli nedá do pusy,vůbec ji v nich nepoznal! Děkuji. Jolana
Appletka
(upraveno)
23. 1. 2008, 20:50
@Muškovka
Jolanko, já mám klasický plynový a dávám na mírný stupeň, trošku to zezlátnout má, ale fakt se mi to nikdy nepřipálilo do té míry, že bych musela papiňák odmočit - nebude to tím, že jste tam dala málo tuku?
lumka
(upraveno)
23. 1. 2008, 10:39
Včera jsem je udělala a nemají chybu.
swift
(upraveno)
22. 1. 2008, 14:44
Ty brambory jsou fakt mňamka. Já jsem je dřív dělala v normálním hrnci, ale tohle je rychlejší. Nasypala jsem k nim trochu česneku a pak šoupla k pečené rybě a moc jsme si pochutnali.
karca90
(upraveno)
22. 1. 2008, 13:46
Teda Martino, to je dobrota....... zvedala jsem se od MMB, že jdu vařit. Měla jsem v plánu klasicky uvařený brambory, ale akorát jsem narazila na tenhle receptík, tak jsem provedla operativní změnu......... fakt výborný, rychlý a ani ten špinavý papiňák mi neva, frknu ho do myčky a je vystaráno........
Appletka
(upraveno)
22. 1. 2008, 14:24
@karca90
Jsem ráda, že vám operativní změna chutnala
Edicek
(upraveno)
4. 3. 2008, 11:56
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept, brambory jsou úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasné. Edita.
Appletka
(upraveno)
22. 1. 2008, 14:24
@Edicek
Edito, to mě moc těší
pipicjukova
(upraveno)
21. 1. 2008, 19:55
Martino vypadá to skvěle ale kdo pak má mýt ten papinák ,určitě to vyzkouším a dám vědět
Appletka
(upraveno)
21. 1. 2008, 22:26
@pipicjukova
Moniko, mě se teda nikdy nepřipálili , jen tak pěkně zhnědly . Ale nezapomeňte je po těch 5 minutách vypnout
irisek
(upraveno)
20. 1. 2008, 12:36
Martino dnes jsem udělala vaše brambory .Jsou naprosto vynikajícíDíky moc za recept
Appletka
(upraveno)
20. 1. 2008, 19:58
@irisek
Irenko, jsem moc ráda, že vám chutnají - musím fakt říct, že jsou boží
Petulka78
(upraveno)
20. 1. 2008, 11:53
Vyzkoušeno a musím říct že jsou moc děkuji za recept
Appletka
(upraveno)
20. 1. 2008, 19:54
@Petulka78
Petro, jsem fakt moc ráda, že chutnali, i nám doma dost jedou.
VaďkaC
(upraveno)
19. 1. 2008, 18:33
To vypadá dost dobře, zítra máme kuřátko, takže příloha je jasná!!!
Appletka
(upraveno)
19. 1. 2008, 18:38
@VaďkaC
Napište pak, jak chutnalo