Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1069 návštěvníků)

Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

0.0
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

Potřebné ingredience

asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule

Postup přípravy

Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))

Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))

Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))

Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.

Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mikulisek 30. 1. 2008, 18:53
(Y) (pl) moc nám chutnaly.... (F)
Appletka 30. 1. 2008, 19:43
@mikulisek Marie, to jsem moc ráááda. :-$
Metelčátka 30. 1. 2008, 18:45
Dobrý den Martinko, (F) dnes jsme vyzkoušeli Vaše brambůrky a byla to opravdu paráááda (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ňam ňam ňam..rychlé, úsporné a stráááááášně dobrééé (pl) (pl) (pl) moji dva chlapáci si dávali pěkně za uši ;-) ;-) ;-) moc děkujeme za super receptík (Y) (Y) (Y) mějte se krásně a zase rádi něco vyzkoušíme (dance) (hello)
Appletka 30. 1. 2008, 19:32
@Metelčátka Lenko - super, že jste spokojená. Já mám doma taky dva chlapáky a těm to jede - no jako po másle (B)
moschus 29. 1. 2008, 20:05
Marti tak dnes jsem zkusila Vaše brambůrky.No co mám povídat :-).Prostě nemaj chybu.Jsou skvělé,spíš fantastické. (Y) |:o) |:o).A ani se mi nepřipálily. (radost).Držela jsem se přesně času a vyšlo to. (pl) (pl) (C).Díííky za typ (child1) (L) (L) (L) (hello)
Appletka 29. 1. 2008, 20:56
@moschus Moniko - to mě těší, že chutnají. (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
holcicka 29. 1. 2008, 8:42
Tak jsem taky vyzkoušela brambory, (Y) jsou opravdu vynikající už jiné dělat nebudu (clamp). A je to rychlé (clamp). Děkuji za recept Hanka
Appletka 29. 1. 2008, 9:44
@holcicka Hanko, já už vařené ve vodě dělám málokdy ;-) Hlavně kvůli tomu času přípravy, tohle je fakt rychlovka, někdy k tomu udělám jen volské oko, takže oběd za 10 minut (Y)
stratos 28. 1. 2008, 12:18
Výborný (Y) a nepřipálilo, nepřipálilo (tudledudle) ^o) ;-)
Appletka 28. 1. 2008, 23:38
@stratos ŠIkulka (L). Mě se teda taky nepřipalujou :-$
Hanka V. 27. 1. 2008, 14:58
Martino tak včera jsem vyzkoušela tuhle úpravu brambor (Y) Oceňuju hlavně rychlost a ten výsledek, ten byl teda famózní (clamp) (clamp) (clamp) Dali jsme si do nosu, pečené maso zůstalo a brambory jsme sežrali :-D Horší to pak bylo s tím tmavým papiňákem :-D :-D Ale za to "nebe v hubě" to fakt stojí (zajic) (zajic) (zajic)
Appletka 27. 1. 2008, 22:31
@Hanka V. Hanko, vám fakt zůstalo maso? :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ No teda, to u nás teda vždy zmizí maso jako první (jidlo)
Hanka V. 28. 1. 2008, 20:41
@Appletka No manžel i dcera jsou hodně na přílohy, takže brambory, rýže, těstoviny, to můžou ve velkém :-D :-p
masa603 25. 1. 2008, 23:23
(Y)tento recept už dělám dobré 4 roky !!! ;-) ;-) ;-) jsou fakt výborné, ale dělám i jinak přidávám třeba česnek , nebo kroužky cibule neloupu je ne chám ve slupce, někdy oškrábu prostě ke každému skoro jídlu.... (L) (clamp) (clamp)
kurel 25. 1. 2008, 12:18
Jsou výborné! Tak dnes jsem uvařila za 10 min. Udělala jsem k nim filety z tlamouna nilského - ten se dělá pouze 5 min. v mikrovlnce na 750 a je hotový a super - bez kostí vhodný pro děti. Takže kombinace s brambůrky. MŃamka. (Y) (Y) (Y) (Y)
lumka 25. 1. 2008, 12:52
@kurel A ta ryba je dělaná jen na přírodně?Chci taky dělat pangasiuse a nevím s čím,nejradši bych těstíčko,ale neznám poměr surovin. :-( :-$ (F)
Appletka 25. 1. 2008, 23:05
@lumka Ludmilo, pangasiuse dělám velmi často, muž moc ryby nemusí, ale tuhle si zamiloval. Dělám ho tak, že si smíchám hladkou mouku, sušený česnek a koření na ryby, v téhle směsi obaluji rybu a smažím na rozpáleném oleji. (jidlo)
kurel 25. 1. 2008, 13:15
@lumka Pouze jsem jí osolila, nic jiného a žádné máslo nic a dala jsem jí jen na talíř a do mikrovlnky asi na 5-7 min - a je výborná, šťavnatá, dětem moc chutnala!
VaďkaC 24. 1. 2008, 16:36
(Y) (Y) (Y) mňaminka!!!! (zajic)
Mischelll 24. 1. 2008, 14:19
Dobrý den Martino, vyzkoušela jsem a byly výborné.Bohužel se mi připálil papińák,tak nevím,kde jsem udělala chybu. Jinak můj manžel "masař " chce,abych příště zkusila přidat do brambor anglickou slaninu nebo klobásku. Tak to určitě vyzkouším. Ale repept je to super,rychlé a výtečné. (clamp)
lumka 25. 1. 2008, 12:54
@Mischelll Já je dělala včera a jak to odfouklo,tak jsem stáhla plamen a pak po 5 minut. vypla a nechala dodělat v páře,vůbec se to nepřichytlo,musí to být co nejmenší teplo :-) (F)
Appletka 24. 1. 2008, 21:20
@Mischelll Michaelo, a jak dlouho jste vařila? Fakt se to nesmí přešvihnout (hotdog)
zverimex 23. 1. 2008, 19:42
Dobrý večer, dnes jsem je udělala a už nikdy jinak!!! (clamp) (clamp) (Y) (Y) Nemá to chybu mnˇam (Y) (Y) (pl) (pl)
Muškovka 23. 1. 2008, 19:22
Dobrý večer,Martino,dnes jsem brambory udělala,mimochodem kvůli manželově mírné dietě jsem dala jen trošku másla a více olivového oleje a byly báječné. Ale na dně papiňáku jsem měla brambory připálené,ještě teď hrnec odmáčím,na jaký stupeň je vaříte,já mám sklokeramickou desku,dala jsem to na 4 a to bylo asi moc? Poraďte,prosím....A jinak je s chutí snědl i syn,který cibuli nedá do pusy,vůbec ji v nich nepoznal! Děkuji. Jolana (Y) (F)
Appletka 23. 1. 2008, 20:50
@Muškovka Jolanko, já mám klasický plynový a dávám na mírný stupeň, trošku to zezlátnout má, ale fakt se mi to nikdy nepřipálilo do té míry, že bych musela papiňák odmočit - nebude to tím, že jste tam dala málo tuku? :-$
lumka 23. 1. 2008, 10:39
Včera jsem je udělala a nemají chybu. (Y) (Y) (Y) (clamp) (F)
swift 22. 1. 2008, 14:44
Ty brambory jsou fakt mňamka. Já jsem je dřív dělala v normálním hrnci, ale tohle je rychlejší. Nasypala jsem k nim trochu česneku a pak šoupla k pečené rybě a moc jsme si pochutnali. (Y) (Y) (Y)
karca90 22. 1. 2008, 13:46
Teda Martino, to je dobrota....... (radost) (radost) zvedala jsem se od MMB, že jdu vařit. Měla jsem v plánu klasicky uvařený brambory, ale akorát jsem narazila na tenhle receptík, tak jsem provedla operativní změnu......... ;-) ;-) fakt výborný, rychlý a ani ten špinavý papiňák mi neva, frknu ho do myčky a je vystaráno........ :-)
Appletka 22. 1. 2008, 14:24
@karca90 Jsem ráda, že vám operativní změna chutnala :-$ (Y) (hello)
Edicek (upraveno) 4. 3. 2008, 11:56
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept, brambory jsou úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasné. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Edita.
Appletka 22. 1. 2008, 14:24
@Edicek Edito, to mě moc těší :-$
pipicjukova 21. 1. 2008, 19:55
Martino vypadá to skvěle ale kdo pak má mýt ten papinák *-),určitě to vyzkouším a dám vědět :-)
Appletka 21. 1. 2008, 22:26
@pipicjukova Moniko, mě se teda nikdy nepřipálili (Y), jen tak pěkně zhnědly (pl). Ale nezapomeňte je po těch 5 minutách vypnout (smich)
irisek 20. 1. 2008, 12:36
Martino dnes jsem udělala vaše brambory .Jsou naprosto vynikajícíDíky moc za recept (Y) (Y)
Appletka 20. 1. 2008, 19:58
@irisek Irenko, jsem moc ráda, že vám chutnají - musím fakt říct, že jsou boží (Y) (zajic)
Petulka78 20. 1. 2008, 11:53
Vyzkoušeno a musím říct že jsou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) moc děkuji za recept (L) (L)
Appletka 20. 1. 2008, 19:54
@Petulka78 Petro, jsem fakt moc ráda, že chutnali, i nám doma dost jedou. (Y) (L)
VaďkaC 19. 1. 2008, 18:33
To vypadá dost dobře, zítra máme kuřátko, takže příloha je jasná!!! :-) :-) :-)
Appletka 19. 1. 2008, 18:38
@VaďkaC Napište pak, jak chutnalo (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie