(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))
Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hamina1
(upraveno)
21. 3. 2011, 15:11
Dnes jsem zkousela varit na indukci a po tech prvnich 5 minutach nechala dojit na stupen 1, asi 4 minutky a az potom uplne vypnula a nechala dojit a hlavne odejit tu nahromadenou paru a VYNIKAJICI!!! Byl to vubec muj prvni "papinakovy" pocin, jinak se mu vyhybam, jak to jde a spis s nim vari manzel Sarko B.: Muj muz dela podobne brambory zapecene s masem v troube na klasickem pekaci, ze to uzavre alobalem, takze myslim, ze tudy by vedla cesta, jen to nebude takovy fofr, jako v tom papinaku...
martinato
(upraveno)
22. 7. 2012, 21:03
@hamina1
tak dneska jsem udělala obměnu - rychlovku: cibulku osmahnout, trocha mletého masa, sůl, pepř, maso osmahnout (než jsem oškrábala a nakrájela brambory), brambory , trošku mrazené zeleniny, trošku mléka a dál dle receptu ... povedlo se na výbornou rychlá večeře za pár minut.....
veronikaplus
(upraveno)
4. 3. 2011, 11:14
Tleskám Brambory moc ráda nemám,ale v této úpravě jsou bezkonkurenční Díky za superrecept
cammelia
(upraveno)
18. 3. 2011, 13:58
@veronikaplus
Neměl by někdo tip, jak toho udělat velké množství? Milujeme tohle jídlo, ale z téhle dávky se najíme dva, maximálně tři lidi, potřebuju to pro šestičlennou rodinu. Druhý papiňák se mi kvůli tomu kupovat nechce. Když jsem dala víc brambor, byly ty u dna spálené a nahoře úplně syrové, takže to asi opravdu chce dělat tak z kila brambor, což je pro nás málo.
dituna63
(upraveno)
17. 2. 2011, 16:46
Je to výborná mnamka,zítra je budu dělat pro své dospělé zmlsané děti tak snad budu mít uspěch,díky za recept.
Suzanka2
(upraveno)
9. 2. 2011, 10:52
skvělý recept, řadím mezi oblíbené !!!!
bramburekbramburek
(upraveno)
7. 2. 2011, 22:15
Dobrý večer, tak s velkými obavami z připálení jsem se dneska odhodlala brambory připravit k pečeným kuřecím stehýnkům a musím říct, že to bylo mňaaaaaaaaaaaaaaaam takže děkuji za tento báječný jednoduchý ale naprosto výtečně chutnající recept Renata
liba1963
(upraveno)
29. 1. 2011, 10:52
Nedá mi to a musím taky přidat komentář. Tento recept znám a dělám docela často.Poprvé se mi brambory taky připekly,ale to proto,že jsem přetáhla dobu vaření. Jinak brambůrky jsou bašta veliká,já dávám ještě slaninu,po dodělání posypu pažitkou nebo petrželkou a opravdu není třeba ani maso. Proto vřele doporučuji Pochutnáte si.
Wlenka
(upraveno)
24. 1. 2011, 19:16
Také jsem dnes prvně zkoušela Váš recept a jak už je uvedeno v názvu - slast v hubě Lenka a
kacapod
(upraveno)
24. 1. 2011, 11:45
jdu na to,všichni jsme marod,tak potřebuju rychlý oběd...doufám,že to vyjde
anduš
(upraveno)
21. 1. 2011, 13:35
Výborný, uděla jsem přesně jak píšete a nepřipeklo se. Je to mňamka
hanule70
(upraveno)
21. 1. 2011, 12:46
neustále se sem chodím dívat na recept a na komentáře,měla jsem veliké obavy - protože mám stoletý hrnec ,ale dnes jsem skusila a musím napsat vynikající ,ani se mi to v tom mém hrnci nepřipálilo
Appletka
(upraveno)
31. 1. 2011, 13:45
@hanule70
Hanko, gratuluji k odvaze, určitě se to povedlo na 1*
Martitina
(upraveno)
16. 12. 2010, 11:41
Vynikající ...i když jsem postupovala přesně podle návodu, tak po otevření /po 5 min vaření / byly brambory ještě tvrdé ...tak jsem znovu zavřela, cca 2 min v ještě vařila a pak znovu nechala dojít a byly opravdu moc dobré ...příště budu asi krájet tenčí plátky . Jinak super, určitě jsem nedělala naposled
Appletka
(upraveno)
4. 1. 2011, 22:39
@Martitina
Marti, ono taky záleží na odrůdě brambor....
lidare
(upraveno)
17. 11. 2010, 13:34
Taky jsem je tento týden dělala a akorát nedávám cibulku a taky u nich stojím a pak vypínám,nepodlívám,jen je nechám v tom hrnci trochu vychladnout a aby došlyJsou božské a jak je vytáhnu,hned do hrnce naliju vodu a CIF,pak to jde pěkně vydrhnout. už jsem dala recept odtud i kamarádkám na netu a všechny si jen libujou jaká to slast
Fafav
(upraveno)
5. 11. 2010, 13:30
Ak môžem i ja prispejem radou, ktorá mi bola už uverejnená kedysi i na sk v nejakej kuchárskej knižke - očistené zemiaky nakrájam pozdĺžne alebo na plátky /podľa zvyklosti/, dám do do tlakáča vytretého olejom i po bokoch, pridám soľ, kmín, zelený petržlen /alebo kto čo má rád/, pretrepem, zavriem, po písknutí znížim stupeň varenia a nechám maximálne 3 minúty, vypnem a nechám na platničke vychladnúť. Skúste, sú výborné.
Helusicka
(upraveno)
5. 11. 2010, 12:48
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela Váš receptík , brambory chuťově byly moc dobré , ale jelikož jsem si nebyla jistá tak jsem tam dala trošku vody a měli jsme spíše kaši . Proto mám dotaz...žádné podlívání????? Předem děkuji za odpověĎ...
Natka6
(upraveno)
17. 11. 2010, 13:30
@Helusicka
Jestli mohu odpovědět za autorku, žádnou vodu, brambory pustí samy, ale já radši u toho stojím a po těch třech minutách to vypínám a nechám chvilku dojít, teď zrovna je dělám , utíkám ke sporáku
Appletka
(upraveno)
4. 1. 2011, 22:39
@Natka6
Marci, díky za odpověď za mě Ano, nepodlívat.... Ale hlídat
Jitule64
(upraveno)
2. 11. 2010, 12:29
Tak naprosto výborné. Malej si dvakrát přidal a maso ani nechtěl. Spodek je přismahnutý a to jsem dle tohodle receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85158 přidala radši tu 1dcl vody, ale mě to nevadí...něco vymyje myčka a zbytek dodrbu já. ROZHODNĚ DOPORUČUJI také vyzkoušet!!! Díky za skvělý receptík!
Jitule64
(upraveno)
2. 11. 2010, 10:15
Zrovna jsem dala péct kuře a nechce se mi vařit klasické brambory. Jsem marod a je to zdlouhavé, tak jsem si vzpoměla na tenhle receptík a jdu vyzkoušet. pak písnu, jak to dopadlo - připeklo/nepřipeklo.
Appletka
(upraveno)
3. 11. 2010, 19:04
@Jitule64
Jitule, to jsem ráda A brzké uzdravení vinšuju
Jitule64
(upraveno)
5. 11. 2010, 18:53
@Appletka
Dáky, už jsem téměř fit. Brambory jsem od té doby dělala již třikrát a rodině moc chutnají, jen jsem si recept upravila k obrazu svému a už se nepřichytávají.
jolča
(upraveno)
31. 10. 2010, 20:40
Dneska jsme měli k obědu jako přílohu k masu, byly opravdu super si byly i přidat. Příště přidám víc cibule.
kopretina123
(upraveno)
29. 10. 2010, 22:38
To byla dobrůtka!!!! Děláno ve staré Kuktě naprosto bez problémů. Určitě si to zopákneme.Díky.
U berušky
(upraveno)
28. 10. 2010, 17:37
ahoj vsem, zkousel nekdo do toho pridat treba anglickou slaninu na kosticky?
kikimama
(upraveno)
24. 11. 2010, 14:39
@U berušky
dávám a je to vynikající
retriever
(upraveno)
16. 10. 2010, 12:19
dnes máme k obědu ,jsou vynikající ,díky za inspiraci,jinak brambory už asi dělat nebudu