(recept
si oblíbilo 1069 návštěvníků)
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))
Potřebné ingredience
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
Postup přípravy
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.
_________________________________________________________________________________
POZNÁMKA POD ČAROU :-)))
Maminky, děkuji vám za pochvalné hodnocení, jsem moc ráda, že vám chutná, a ještě k těm papiňákům a diskuze připeklo se/nepřipeklo se.
Je třeba opravdu dodržet tu dobu, tzn. necháme papiňák zapískat a necháme tak 3-5 minut. Já jsem taková hlava děravá a jsem schopná na to zapomenout, tak si dávám minutkovník :-))))
A papiňák mám nerez.
Vyzkoušejte, dodržte časové doporučení a fakt se nemusí nic drhnout - čestný pionýrský.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aenja
(upraveno)
19. 1. 2008, 14:25
S Herou by to asi nebylo dobré,že?nemám teď máslo a mám na to hroznou chuť...
Appletka
(upraveno)
19. 1. 2008, 18:22
@aenja
Alenko - neeee, Heru neee Máslo je máslo. I když chuť je sfiňa , ale vydržať, koupit máslo a máte nebe v hubě
aenja
(upraveno)
19. 1. 2008, 18:29
@Appletka
Tak si teda nechám zajít, než půjdu nakoupit...To mě mrzí...
Nikis.
(upraveno)
19. 1. 2008, 14:12
vyzkouším
Alohalo
(upraveno)
19. 1. 2008, 13:01
BRAMBORY BYLY SKVĚLÉ.TAHLE TA ÚPÚRAVA NÁM ZACHUTNALA.
Appletka
(upraveno)
19. 1. 2008, 14:08
@Alohalo
Jsem moc ráda, že vám chutnalo. Já dneska shodou okolností dělala opět, skoro z 1,5kg, tak jsme to stihla i nafotit, než mi to sežrali
Marcela 1980
(upraveno)
16. 1. 2008, 20:59
Dobry den Martino, ja taky nekdy varim brambory v papinaku, ale ja myslela, ze tam vzdy musi byt alespon 500ml vody????
dolik76
(upraveno)
16. 1. 2008, 21:06
@Marcela 1980
Nemusí brambory v papiňáku pouští šťávu.Taky vařím,když spěchám a jen podliji vodou.
Marcela 1980
(upraveno)
16. 1. 2008, 21:55
@dolik76
Dekuji
Appletka
(upraveno)
17. 1. 2008, 8:43
@Marcela 1980
Marcelko, fakt nemusí - tu šťávu pustí i ta cibulka a to je právě to dobrý