KARAMELOVÝ DORT +postup
Potřebné ingredience
Po pistáciovém jsem vyzkoušela karamelový- chutná báječně. Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň :3 smetany na šlehání 33%(po 250 ml),1 kondenzované karamelové mléko CARAMELO,2 želatinové ztužovače za studena dr.Oetker. Na ozdobu :1 smetana na šlehání 33%,ztužovač do šlehačky (Smetafix),karamelový topping.
Postup přípravy
Vychladlý koprus vyndáme z formy prokrojíme promažeme meruňkovou marmeládou,slepíme a vrátíme do formy.
Karamelo vyklopíme do mísy,rozšleháme.
Vdalší míse ušleháme 3 smetany na šlehání 33%
V další míse připravíme želatinové ztužovače které rychle nalejeme do vyšlehanéhoCaramela a vše dobře prošleháme,nakonec přidáme ušlehané šlehačky a vše dobře promícháme (prošleháme,hlavně od dna).
Naneseme na připravený korpus,uhladíme a dáme vychladit-nejlépe přes noc.Dort obkroužíme nožem sejmeme formu.A můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou a karamelovým topingem.Dobrou chuť,je opravdu karamelový.
upečený korpus prokrojíme promažeme meruňk.marm.slepíme promažeme a vrátíme do formy
suroviny na náplň
Caramelo vyklopíme do mísy,rozšleháme.
Vdalší míse ušleháme 3 smetany na šlehání 33%
V další míse připravíme želatinové ztužovače které rychle nalejeme do vyšlehanéhoCaramela a vše dobře prošleháme,nakonec přidáme ušlehané šlehačky a vše dobře promícháme (prošleháme,hlavně od dna).
Naneseme na připravený korpus,uhladíme a dáme vychladit-nejlépe přes noc
obkroužíme nožem,sejmeme ráfek a dozdobíme karamelovým topingem,a šlehačkou ušlehanou se ztužovačem (smetafix)
dozdobeno
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé