Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1075 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

karca90 21. 6. 2012, 19:58
Jsou luxusní a skoro bez práce (Y) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 21. 6. 2012, 21:33
@karca90 Ivet, to mě těší (L) (L) (L) (hello)
romcan 17. 6. 2012, 10:35
Nevím, co jsem dělala špatně, ale těsto bylo v podstatě tekuté, musela jsem přidat hodně hladké mouky :-( Ve výsledku jsou takové tužší :^)
Česťa kuba 17. 6. 2012, 10:37
@romcan asi jste tam té mouky dala moc, chce to během míchání přidávat po troškách. Až je budu dělat, tak mouku zvážím a recept upravím (F) já váhu vůbec nepoužívám, jen odměrku na mléko :-)
barulinek 15. 6. 2012, 14:04
jestli tady píšete že jsou nejleší z nelepších.............tak oni fakt jsou (Y) (Y) (Y) (Y) jsou užasný,nadýchaný no lahoda , velké díky za váš recept (D) |:o)
Česťa kuba 15. 6. 2012, 14:50
@barulinek I já děkuji (L) nedovolila bych si o něčem něco nalhávat ,-) (hello)
véjuška 8. 6. 2012, 23:23
Děkuji moc za recept, už žádné jiné nepeču, jsou úžasné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Pekla jsem je včera, ale čerstvé teď nemůžu, tak jsem jedla až dneska a neměli chybu, i druhý den jsou krásně nadýchané. Jsem snědla skoro půl pekáčku sama ,-) ,-) ,-) ,-)
Česťa kuba 9. 6. 2012, 6:25
@véjuška Verčo, to je super (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (hello)
zachyZ 3. 6. 2012, 19:21
Tyhle buchty jsou opravdu bezkonkurenční, těsto je jak pohádka, práce s ním dokonalá a chuťově luxusní, já též moc moc děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 4. 6. 2012, 6:45
@zachyZ Také děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (F)
ililina 3. 6. 2012, 10:20
Včera jsem pekla, a teda lepší buchty jsem nejedla! VÝBORNÉ !!!!!! Dělala jsem těsto v pekárně a musela jsem také přidat mouku. Recept rozhodně ukládám (Y)
Česťa kuba 3. 6. 2012, 12:22
@ililina To mě moc těší (radost) děkuji (L) (F) (F) (F) (hello)
Verča-Berda 2. 6. 2012, 19:35
Aničko,tak jsem dnes zkusila další z Vašich receptů (Y) (Y) (Y) (Y) a dopadlo to takhle http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4076590 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4076588 .Přidávala jsem ještě trochu mouky,dělala jsem těsto v dom.pekárně a nevykrajovala .......úplné peřinky,vynikající |:o) |:o) |:o) Manžel snědl před obědem celou řadu ,-) ,-) ,-) .Děkuji za recept (L) .......... (K) Verča (K)
Česťa kuba 2. 6. 2012, 19:52
@Verča-Berda Verčo, jste moc šikovná (Y) jsem ráda, že chutnaly, pa (hello) (hello) (hello)
Deňule 31. 5. 2012, 21:50
(Y) (Y) (Y) (Y) mocinky děkuji za recept. Dneska jsme s dcerkou podle receptu pekly a teda úžásné. Nikdy se mi kynuté buchty tak nepovedly, doufám, že to tak skvěle s Vaším receptem půjde stále.
Česťa kuba 31. 5. 2012, 22:46
@Deňule No já koukám, jak jste holky všechny šikovný (Y) (Y) (Y) Děkuji (L) (F) (F) (F)
nika420 30. 5. 2012, 17:29
Dobrý den Aničko, dnes jsem pekla Vaše buchty, jsou skvělé (clamp) (clamp) (clamp), pekla jsem i velké tvarohové koláče a také super, s těstem se moc dobře pracuje, děkuji za výborný recept a přeji všechno dobré (F) (F) (F)
Česťa kuba 30. 5. 2012, 18:37
@nika420 To jsem moc ráda :-$ a velice děkuji (L) (F) (F) (F)
lidare 29. 5. 2012, 21:46
(Y) (Y)jsou jak namalované (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 29. 5. 2012, 22:23
@lidare děkuji (L) (F) (F) (F)radím vyzkoušet ^o) (L)
Benka 29. 5. 2012, 20:55
Vyzkoušeno, jenom přidáno trochu mouky, ale jinak vynikající (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 29. 5. 2012, 21:35
@Benka To jsem ráda, děkuji (L) (F) (F) (F)
DANINEC 27. 5. 2012, 12:11
také zkusím....nikdy se mi moc nepovedly a druhý den byly tvrdé...tak snad tyhle budou ty NEJ (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Česťa kuba 27. 5. 2012, 13:02
@DANINEC :-)budou ^o) (L) (L) (L)
milenah 26. 5. 2012, 15:16
Dobrý den Aničko, buchty jsem dnes upekla a jsou vážně perfektní, neskutečně dobré.............všem recept doporučuji. Moc děkuji, mějte se krásně (D) (clamp) (hello)
Česťa kuba 27. 5. 2012, 8:53
@milenah Díky moooc (L) (F) (F) (F) i Vám ať se daří krásně (plaz) (pes) (kytara) (kytara)
latramvai 26. 5. 2012, 14:04
Jsou upecene a vynikajici, (clamp) (L),vsem doporucuji,dekuji za recept, ,-) :-$
Česťa kuba 27. 5. 2012, 8:54
@latramvai Také děkuji, jsem moc ráda (L) (F) (F) (F)
KABELKAK 25. 5. 2012, 6:46
(child2) (C) (jidlo) Dobrý den Aničko. Vaše buchty jsou vynikající je fakt, že se musí ještě přisypat mouka, ale to nevadí. Buchty jsou druhý den opravdu jak peříčko. Jsou vynikající. Díky za výborný recept. (plaz) (hello) ^o)
Česťa kuba 25. 5. 2012, 13:04
@KABELKAK Tak to jsem moc ráda (radost) Děkuji (L) (L) (L)
Ve.Ja 22. 5. 2012, 8:11
Vyzkoušeno :-) opravdu super recept (Y)
Česťa kuba 22. 5. 2012, 9:18
@Ve.Ja To je super (Y) (L) (hello)
trala 22. 5. 2012, 1:18
(Y) (Y) (Y)vyzkouším, díky (clamp) (F)
Filipka 21. 5. 2012, 16:05
tedy musím říct fakt dobrý recept, vyzkoušeno plno receptů, ale tenhle vede!!!! na stará kolena se budu učit vařit od mladých holek..... díky za recept
Česťa kuba 21. 5. 2012, 19:57
@Filipka Jé, děkuji ,-) kdyby nebylo babičky, která by mě zaškolila, tak neumím nic :-D (L)
johy 19. 5. 2012, 20:39
Aničko, moc zdravím! Dnes jsem dělala buchty a jsou (K)výborné! Já se s kýnutým těstem moc nekamarádím, ale tohle jsem zvládla i já. Moc děkuji, už budu dělat jen toto těsto! Hezký den. Markéta (plaz)
Česťa kuba 20. 5. 2012, 15:42
@johy Tak to mě mooooc stěší |:o) Šikulka šikovná (L) (L) (L)
hankaa3 (upraveno) 19. 5. 2012, 15:25
Děkuji za perfektní recept (D) (F) (F) (F) (F). České buchty jsem dělala poprvé a měla jsem obavy, ale povedly se a jsou opravdu skvělé |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Nejlepší, jaké jsem jedla :-$ Hned se po nich zaprášilo (zajic) Navíc s těstem se velice dobře pracovalo, buchtičky byly v pekáčku naskládané raz dva. Už se těším, až zase upeču (L)
hankaa3 19. 5. 2012, 15:16
@hankaa3 Jo a zjednodušila jsem si recept - buchty jsem neolejovala, dávala jsem do pekáčku na suchý pečící papír a nakonec všechny naráz rychle promastila olejem mašlovačkou i do mezer. Tak dělávám buchtičky k vanilkovému krému. Ušetřila jsem tak čas jednotlivým olejováním a byly super. Nebyly suché.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie