(recept
si oblíbilo 1075 návštěvníků)
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké
Potřebné ingredience
UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.
Postup přípravy
JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.
Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.
Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.
Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.
Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí
Doporučuji upéct!!!!!!!!
buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***
takto nakynou
už upečené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karca90
(upraveno)
21. 6. 2012, 19:58
Jsou luxusní a skoro bez práce
Česťa kuba
(upraveno)
21. 6. 2012, 21:33
@karca90
Ivet, to mě těší
romcan
(upraveno)
17. 6. 2012, 10:35
Nevím, co jsem dělala špatně, ale těsto bylo v podstatě tekuté, musela jsem přidat hodně hladké mouky Ve výsledku jsou takové tužší
Česťa kuba
(upraveno)
17. 6. 2012, 10:37
@romcan
asi jste tam té mouky dala moc, chce to během míchání přidávat po troškách. Až je budu dělat, tak mouku zvážím a recept upravím já váhu vůbec nepoužívám, jen odměrku na mléko
barulinek
(upraveno)
15. 6. 2012, 14:04
jestli tady píšete že jsou nejleší z nelepších.............tak oni fakt jsou jsou užasný,nadýchaný no lahoda , velké díky za váš recept
Česťa kuba
(upraveno)
15. 6. 2012, 14:50
@barulinek
I já děkuji nedovolila bych si o něčem něco nalhávat
véjuška
(upraveno)
8. 6. 2012, 23:23
Děkuji moc za recept, už žádné jiné nepeču, jsou úžasné Pekla jsem je včera, ale čerstvé teď nemůžu, tak jsem jedla až dneska a neměli chybu, i druhý den jsou krásně nadýchané. Jsem snědla skoro půl pekáčku sama
Česťa kuba
(upraveno)
9. 6. 2012, 6:25
@véjuška
Verčo, to je super
zachyZ
(upraveno)
3. 6. 2012, 19:21
Tyhle buchty jsou opravdu bezkonkurenční, těsto je jak pohádka, práce s ním dokonalá a chuťově luxusní, já též moc moc děkuji za recept
Česťa kuba
(upraveno)
4. 6. 2012, 6:45
@zachyZ
Také děkuji
ililina
(upraveno)
3. 6. 2012, 10:20
Včera jsem pekla, a teda lepší buchty jsem nejedla! VÝBORNÉ !!!!!! Dělala jsem těsto v pekárně a musela jsem také přidat mouku. Recept rozhodně ukládám
Česťa kuba
(upraveno)
3. 6. 2012, 12:22
@ililina
To mě moc těší děkuji
Verča-Berda
(upraveno)
2. 6. 2012, 19:35
Aničko,tak jsem dnes zkusila další z Vašich receptů a dopadlo to takhle http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4076590 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4076588 .Přidávala jsem ještě trochu mouky,dělala jsem těsto v dom.pekárně a nevykrajovala .......úplné peřinky,vynikající Manžel snědl před obědem celou řadu .Děkuji za recept .......... Verča
Česťa kuba
(upraveno)
2. 6. 2012, 19:52
@Verča-Berda
Verčo, jste moc šikovná jsem ráda, že chutnaly, pa
Deňule
(upraveno)
31. 5. 2012, 21:50
mocinky děkuji za recept. Dneska jsme s dcerkou podle receptu pekly a teda úžásné. Nikdy se mi kynuté buchty tak nepovedly, doufám, že to tak skvěle s Vaším receptem půjde stále.
Česťa kuba
(upraveno)
31. 5. 2012, 22:46
@Deňule
No já koukám, jak jste holky všechny šikovný Děkuji
nika420
(upraveno)
30. 5. 2012, 17:29
Dobrý den Aničko, dnes jsem pekla Vaše buchty, jsou skvělé , pekla jsem i velké tvarohové koláče a také super, s těstem se moc dobře pracuje, děkuji za výborný recept a přeji všechno dobré
Česťa kuba
(upraveno)
30. 5. 2012, 18:37
@nika420
To jsem moc ráda a velice děkuji
lidare
(upraveno)
29. 5. 2012, 21:46
jsou jak namalované
Česťa kuba
(upraveno)
29. 5. 2012, 22:23
@lidare
děkuji radím vyzkoušet
Benka
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:55
Vyzkoušeno, jenom přidáno trochu mouky, ale jinak vynikající
Česťa kuba
(upraveno)
29. 5. 2012, 21:35
@Benka
To jsem ráda, děkuji
DANINEC
(upraveno)
27. 5. 2012, 12:11
také zkusím....nikdy se mi moc nepovedly a druhý den byly tvrdé...tak snad tyhle budou ty NEJ
Česťa kuba
(upraveno)
27. 5. 2012, 13:02
@DANINEC
budou
milenah
(upraveno)
26. 5. 2012, 15:16
Dobrý den Aničko, buchty jsem dnes upekla a jsou vážně perfektní, neskutečně dobré.............všem recept doporučuji. Moc děkuji, mějte se krásně
Česťa kuba
(upraveno)
27. 5. 2012, 8:53
@milenah
Díky moooc i Vám ať se daří krásně
latramvai
(upraveno)
26. 5. 2012, 14:04
Jsou upecene a vynikajici, ,vsem doporucuji,dekuji za recept,
Česťa kuba
(upraveno)
27. 5. 2012, 8:54
@latramvai
Také děkuji, jsem moc ráda
KABELKAK
(upraveno)
25. 5. 2012, 6:46
Dobrý den Aničko. Vaše buchty jsou vynikající je fakt, že se musí ještě přisypat mouka, ale to nevadí. Buchty jsou druhý den opravdu jak peříčko. Jsou vynikající. Díky za výborný recept.
Česťa kuba
(upraveno)
25. 5. 2012, 13:04
@KABELKAK
Tak to jsem moc ráda Děkuji
Ve.Ja
(upraveno)
22. 5. 2012, 8:11
Vyzkoušeno opravdu super recept
Česťa kuba
(upraveno)
22. 5. 2012, 9:18
@Ve.Ja
To je super
trala
(upraveno)
22. 5. 2012, 1:18
vyzkouším, díky
Filipka
(upraveno)
21. 5. 2012, 16:05
tedy musím říct fakt dobrý recept, vyzkoušeno plno receptů, ale tenhle vede!!!! na stará kolena se budu učit vařit od mladých holek..... díky za recept
Česťa kuba
(upraveno)
21. 5. 2012, 19:57
@Filipka
Jé, děkuji kdyby nebylo babičky, která by mě zaškolila, tak neumím nic
johy
(upraveno)
19. 5. 2012, 20:39
Aničko, moc zdravím! Dnes jsem dělala buchty a jsou výborné! Já se s kýnutým těstem moc nekamarádím, ale tohle jsem zvládla i já. Moc děkuji, už budu dělat jen toto těsto! Hezký den. Markéta
Česťa kuba
(upraveno)
20. 5. 2012, 15:42
@johy
Tak to mě mooooc stěší Šikulka šikovná
hankaa3
(upraveno)
19. 5. 2012, 15:25
Děkuji za perfektní recept . České buchty jsem dělala poprvé a měla jsem obavy, ale povedly se a jsou opravdu skvělé Nejlepší, jaké jsem jedla Hned se po nich zaprášilo Navíc s těstem se velice dobře pracovalo, buchtičky byly v pekáčku naskládané raz dva. Už se těším, až zase upeču
hankaa3
(upraveno)
19. 5. 2012, 15:16
@hankaa3
Jo a zjednodušila jsem si recept - buchty jsem neolejovala, dávala jsem do pekáčku na suchý pečící papír a nakonec všechny naráz rychle promastila olejem mašlovačkou i do mezer. Tak dělávám buchtičky k vanilkovému krému. Ušetřila jsem tak čas jednotlivým olejováním a byly super. Nebyly suché.