(recept
si oblíbilo 118 návštěvníků)
Hrníčkové lívance i pro začátečnice
Potřebné ingredience
2 hrnky vlažného mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka soli, lžíce cukru, 1-2 vejce
Postup přípravy
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod utěrkou kynout - nejlépe vyhřát troubu na 50 st. , vypnout a vrazit tam těsto nejmíň na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřu rozp. máslem a namočím do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou. Na fotce asi polovina dávky a když jsou vejce větší, tak dám jenom jedno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé