Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 110 návštěvníků)

Trio řezy

0.0
Trio řezy

Potřebné ingredience

Těsto:

4 žloutky
20dkg moučkového cukru
1 dcl oleje
1 dcl vlažné vody
ušlehaný sníh
20 dkg hl. mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
2 pudingy
4 lžíce moučkového cukru

Poleva:

1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s 20 dkg moučkového cukru, přidáme 1 dcl oleje a 1 dcl vlažné vody, potom přidáme ušlehaný sníh, 20 dkg hl. mouky a 1 prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta vylít na vymaštěný a vysypaný plech. Do poslední třetiny přidat lžíci kakaa a nalít na žluté těsto. Na syrové těsto nalít horký puding uvařený z 1 litru mléka a 2 vanilkových pudinků a 4 lžic moučkového cukru. Na upečený a vychladlý piškot natřeme směs ze šlehačky, kterou ušleháme se ztužovačem, přidáme k ní zakysanou smetanu a cukr. Posypeme grankem. Dáme do lednice a krájíme po ztuhnutí.

Takhle ta dobrůtka vypadá před vložením do trouby

Po vyndání z trouby

Po vychladnutí a natření šlehačkou a zakys. smetanou

Takhle rychle to mizí...:-))

Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubík4 15. 8. 2006, 7:45
Evi, tak to jsem ráda, že vám chutnalo :-) No moc rychlý mi to nepřijde, např. oproti bábovce :-D, ale výsledek za to stojí. Já že sladký nejím, tak tohle miluju, není to právě tak přeslazený, naopak je to takový osvěžující, mám to vždy uložené v lednici a je to dobrůtka :-P Díky za tip s pečícím papírem, já ho používám dost málo, ale vyzkouším. Rum to mohl pěkně ovonět (Y) Jste šikulka.
sejstynka 19. 8. 2006, 22:03
@bubík4 Janičko, tak jsem tu znovu a pekla jsem je opět , asi ani nééé tak kvůli návštěvě, jako kvůli sobě. Také jsem masová a raději řízek, ale na tuhle buchtu chodím pořád a už kynu, jak ta buchta Jinak jsem pro změnu zkusila dát místo vanilkového pudinku pudink kokosový (zaujal mě v krámu) a ta buchta je naprosto dokonalááá a tak jí pořád ochutnávááám a ochutnávám a asi pro návštěvu nic nezbude A rychlá je, na to jak je MŇAM, bábovka je jen bábovka, ale toto je dokonalá a vylepšená bábovka Děkuji za recept (i když bych jí raději neochutnala, je tak moooc dobrá, že si každé ochutnání vyčítám a že jich jééé ) Evina
bubík4 20. 8. 2006, 11:40
@sejstynka Tak to jsem opravdu moooooc ráda, že Vám tak chutná. Já bych si kokosový pudink nedala, protože nejím kokos :-D ale pro vás to může být příjemná změna. Já včera pekla derby koláč od Marcely, co tu má recepty. Ale upravila si ho. Mám postup nafocený, tak když tak můžu fotky poslat. Neměla jsem derby sušenky, neměli je ani v krámě, tak jsem dala esíčka, do krému nedala máslo, jen žďabíček ;-) a navrch nedala čoko polevu, ale tu samou co mám na trio řezech, šlehačku se zakysankou a grankem a super!!!!! Hodně podobná dobrůtka jako trio řezy (Y) :-)
sejstynka 14. 8. 2006, 23:43
Janičko, tak jsem se dnes vrhla na váš recept. Chtěla jsem něco rychlého a ne moc pracného a tento byl rychlý a ani ne moc pracný a hlavně zašpinil jen minimum nádobí :-) (Y) (Y) (Y). Vylepšila jsem to jen tím, že jsem koláč pekla na pečícím papíře a tím minimalizovala zašpinění plechu a koláč je super. Jooo a do pudinku jsem přidala rum a také to není špatné :-P :-P :-P :-P Jinak je to něco naprosto MŃAM a já, ač jsem v dietě, tak jsem neodolala a ochutnala....a 1/4 koláče je pryč....tak to asi z hubnutí nic nebude a jen doufám, že do rána ještě něco zbyde na manžu :-P :-P :-P :-P (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
bubík4 2. 3. 2008, 17:47
@sejstynka Moc ti děkuju za pochvalu (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie