(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
Trdélník
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 500g polohrubé mouky, 20g čerstvého droždí ( 1/2 kostky). Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky mleté skořice, 10 dkg mletých oříšků ( mandle nebo lískové), 100g másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout. ( Já dělám v pekárně v tomto uvedeném pořadí). Cukr smícháme se skořicí. Nakynuté těsto rozdělíme na 1/2 . Každou polovinu rozválíme na obdélník , příborovým nožem pomažeme rozměklým máslem a posypeme 1/2 směsi cukru se skořicí. Posypeme 1/2 dávkou oříšků. Obdélník srolujeme jako roládu a po celé délce rozkrojíme nožem na polovinu. Tyto dva proužky smotáme do copu ( jako když děláte horní pletenec na vánočku). Z pletence vytvarujeme věneček a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180C cca 20 minut. Z tohoto množství mám 2 věnečky a peču na 1 plechu. Trdelník je vláčný a během 2 dnů ho peču už po druhé. Je opravdu moc dobrý a není suchý. V receptech je mnoho receptů na trdelníky a kringely, a tak pokud tady někde je tak se omlouvám)))) Doufám, že vám bude chutnat jako nám.
vejdou se na 1 plech
trdelník
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé