Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 206 návštěvníků)

Maxi trdelníky "z konzervy" :-)))

5.0
Maxi trdelníky  "z konzervy" :-)))

Potřebné ingredience

Recept převzatý odtud z mmb a je výborný! Zadělávala jsem ho v DP. Těsto: 200ml mléka, 100ml vody, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce, 500 g hladké mouky, kostka droždí, 1 polévková lžíce cukru, špetka soli. Na posyp: žloutek na potření před upečením, rozpuštěné máslo na potření po upečení, sekané oříšky, krystalový nebo vanilkový (skořicový) cukr - jak kdo má rád Nemám trubičky na kremrole a děti nechtěly čekat až je koupím, takže jsem zapátrala po něčem kulatém, co by se v troubě nevzňalo :-) a napadly mne prázdné konzervy od ananasu. Pokud máte doma žravá dítka, tak je to velikost ideální :-) Pro parádu na talíři doporučuji ale spíše užší konzervu! Ale jinak za pár korun obrovský úspěch :-)))

Postup přípravy

Ingredience na těsto dle pořadí "v přísadách" dát do pekárny a nechat ji pracovat za vás :-) Po vykynutí rozdělit na stejně velké bochánky, velikost dle velikosti plechovek (ty naše byly 4). Urolovat z nich dlohé žížaly cca na tloušťku palce a pak je namotávat na připravené plechovky. Mezi jednotlivými skružemi ponechte malou mezerku. Když máte celou žížalu namotanou na plechovku, tak ještě plechovku poválejte (nebojte se na ni přitisknout), aby se jednotlivé skruže spojily a zploštily. Poté těsto potřete rozšlehaným žloutkem (ředila jsem troškou mléka) a obalíte v cukru smíchaným s oříšky. Péct dle trouby, já pekla na 180 st. cca 25 min. Po upečení natřít rozpuštěným máslem a ještě poválet ve zbylém cukru s oříšky. Až potom vysunout konzervu. Byla to opravdu mňamka :-))

Po pročtení různých nářků na špatné sundavání trdel z ruliček na kremlole, jsem plechovky raději obalila pečícím papírem a po upečení nejdříve vybalila zahrnutý papír, pak vytáhla bez problému plechovku (sklouzla po papíru bez problémů) a až poté sloupla papír z vnitřku trdla.
Není to žádný fenomenální nápad, určitě to plno lidí dělá také tak, ale třeba se to někomu bude hodit :-)

obalení konzervy

z druhé strany u dna

namotání

vyválení a slisování... :-)

na plechu před pečením

vysunutí konzervy po upečení

U nás je konzerva ideální velikost - nestačila jsem je ani přesunout na stůl :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MILU999 5. 5. 2013, 9:58
supééér také zkusím.. (Y)
sesemka 3. 5. 2013, 7:02
no někde jsem viděla ty trdla - někdo peče na dřevěném válečku na těsto (hello) (hello) (hello)
nese v lese 2. 5. 2013, 10:21
Trdelníky jsem dělala a jsou fááákt super. I ten váš nápad s konzervama je perfektní. Moc děkuji za pomoc, protože jsem dlouho bádala nad tím na co to těsto namotám, jinak tomuto receptíku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) tleskám. (F) Je to mňamózníííííí
thom 2. 5. 2013, 18:53
@nese v lese Děkuji (L) Nám už konzervy pomalu tmavnou, jak často motáme ,-) ,-) ,-) Budeme muset zase udělat něco z ananasu (zajic) (zajic) (zajic)
gpaja 26. 4. 2013, 14:19
Výborný nápad (Y) (clamp) (clamp)
mimicek 19. 4. 2013, 22:34
(Y) (Y) (Y)
ASTAL 19. 4. 2013, 11:40
(Y) (Y) (Y)
ladika 17. 4. 2013, 9:26
(Y) (Y) (Y)
drban 13. 4. 2013, 22:41
moc dobrý nápad (Y) my trdelník moc milujeme (L) tak určitě vyzkouším s použitím vašeho nápadu.. (clamp)už se těším..pak písnu jak to dopadlo..zdraví Míla (hello)
thom 14. 4. 2013, 8:20
@drban Děkuji (L) Ten recept je převzatý zde na mmb, je výborný, ale ze zkušenosti s kynutým těstem myslím, že by stačilo těch kvasnic i méně *-)
chucky 1111 13. 4. 2013, 7:57
Dobrý nápad s konzervama zkusím (Y)
zigi 8. 4. 2013, 18:24
Paráda, chválím (F)
gabisv 8. 4. 2013, 15:28
jééé to je super nápad (Y), můžu se zeptat jaké plechovky jste použila? *-)děkujůůůů (L)
kopretina123 8. 4. 2013, 16:55
@gabisv Četla jste ten recept? Paní tam píše, že jsou to prázdné plechovky od ananasu. ,-)
gabisv 8. 4. 2013, 17:02
@kopretina123 :-D recept jsem četla ale začala jsem u postupu ,-)
thom 8. 4. 2013, 17:50
@gabisv Děkuju všem za chválu (L) (L) (L) Vůbec jsem nečekala, že tak jednoduchý nápad bude mít takovou odezvu ,-) ,-) ,-) Plechovky jsou od ananasu, ale je třeba brát v úvahu, že průměr té plechovky = vnitřnímu průměru trdelníku :-) Takže výsledný produkt je pak opravdu hodně veliký (Y) (Y) (Y) Možná by byly hezčí z nějakých užších konzerv (H)
JanaPas 12. 4. 2013, 18:03
@thom ideální jsou konzervy od fazolí. Ty jsou akorát.
thom 12. 4. 2013, 20:13
@JanaPas Děkuji, až půjdu nakoupit pohlédnu se po nich :-) :-) :-) Jen ty fazole u nás asi přijdou nazmar :^)
Kati Stud 7. 4. 2013, 22:19
Smekám, bezva nápad, opravdu paráda. Jsme taky žraví a hlavně na kynuté, takže zkusíme nejen plechovky, ale taky konkrétně tenhle recept. Jste Šikulka, vypadají luxusně :-$ [A] (child5)
Sasu 7. 4. 2013, 16:53
(Y) (clamp) tak to vypadá luxusně :-)
ajkammm 7. 4. 2013, 9:30
super nápad (zajic)
hheellaa 7. 4. 2013, 1:46
Super recept (Y) (Y) (Y) určitě vykouším, díky (F)
Marcela 1980 7. 4. 2013, 0:17
supr napad (Y)
rucicky 6. 4. 2013, 23:55
Super nápad (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) určitě vyzkoušíme, trdelníky nám moc chutnají (zajic)
laskonka333 6. 4. 2013, 23:06
(*) (*) (*)
Zrušený účet 6. 4. 2013, 21:22
(Y)super nápad (clamp) (clamp) (clamp)konečně budou mít kluci opravdové velké trdelníky ,-)
thom 6. 4. 2013, 21:36
@ Naši kluci byli taky spokojeni ,-) Po spořádání 1 trdla už nechtěli dokonce ani večeři :-D ^o)
tazKD 6. 4. 2013, 21:09
miluju trdla,určitě zkusí (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie