Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 204 návštěvníků)

Rajská omáčka vynikající

0.0
Rajská omáčka vynikající

Potřebné ingredience

•slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Recept je podle Kuchařské pohotovosti. Odzkoušeno a je výborná :o)

Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vtipálek 6. 1. 2014, 20:39
Super recept. Když se omáčka nepasíruje, ale rozmixuje, je krásně hustá a nemusí se zahušťovat mouku. :-) (Y)
atevy 21. 12. 2013, 9:26
Solíte ji?
lonik 21. 10. 2013, 8:53
(Y)
laskonka333 21. 9. 2013, 23:53
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie