Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 179 návštěvníků)

ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den

0.0
ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání

Postup přípravy

Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i druhý den - alespoň to říkala moje maminka, které jsem dala 2 domů ( a to je docela mlsná :-)). Vlastní zkušenost zatím nemáme, nikdy nám do druhého dne nezbydou .-)

V DP nebo ručně zaděláme těsto. Já dělám na program Dort, samozřejmě bez pečení :-), jen nechám vypracovat těsto. Pokud pospíchám, nechám kynout na teplém místě, pokud chci rohlíčky na ráno, dám vypracované těsto v míse do igelitového sáčku a šoupnu do lednice nebo dám na nějaké hladné místo, ráno jen vyndám a chvíli nechám při pokojové teplotě.
Těsto si rozdělím na čtvrtiny a z každou pak ještě na třetiny, takže mám celkem 12 bochánků.

Vyválíme oválky a stočíme rohlíky nebo upleteme housky, dáme na plech na pečicí papír a necháme tak 20 min kynout. Potřeme tím, co máme k dispozici, posypeme mákem či kmínem, popř. hrubou solí a šoupneme plech do vyhřáté trouby, kam jsme dali i mističku s vodou, a upečeme do zlatova. Já je dělala v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C.

Po vyndání necháme vychladnout na dřevěnné podložce či mřížce a pak jíme.

Dobrou chuť

A ještě houstičky :-). No, tvar ještě musím vypilovat, nemám je tak hezké, jako většina maminek tady, ale chuťově jsou prostě SUPER. Fakt doporučuji !!!

Ještě jedny :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie