Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 312 návštěvníků)

Nejlepší lívance na světě :o)

0.0
Nejlepší lívance na světě :o)

Potřebné ingredience

1/2 kg jablek, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 1/4 l mléka, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Cukr s vejci ušlehat, přidat mouku, prášek do pečiva, mléko a nakonec nastrouhaná jablka - pak smažíme...
Je možné je obalit ve skořicovém cukru, namazat marmeládou či ochuceným tvarohem, ale my jíme samotné, protože jsou i tak naprosto luxusní :o)

Dělám vždy z dvojité dávky a stejně jsou hned pryč :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marinne 24. 2. 2014, 14:28
Naprosto mňamózní, děkuji za vložení receptu (Y) :-) (clamp)
laskonka333 23. 2. 2014, 5:45
(Y)
vlasson 22. 2. 2014, 20:32
Ivano,zítra vyzkouším,vypadají chutně,děkuji (L)
P.A.V.L.A 22. 2. 2014, 9:36
(Y) (Y) (Y)
nasta77 22. 2. 2014, 8:24
:-)Lívance jsou vynikající (zajic) (zajic) (zajic)
nula 20. 2. 2014, 13:04
(Y) jo jo dělávala už je moje maminka , miluju je se skořicovým cukrem , mňam (zajic)
bambus 12. 2. 2014, 13:30
Recept znám,dělám už dlouho,ale jablíška nestrouhám,jen krájím na kostky,jsou výborné (Y) (Y)
Michaela H. 12. 2. 2014, 13:08
Opravdu vynikající lívanečky, netřeba je ničím kazit, jsou výborné jen tak samotné (Y) (Y) (Y). Ještě jsem zvědavá co na ně poví (X) (Z), protože já je určitě budu dělat často (L). Děkuji za SUPER recept (hello) Michaela
maruška 12. 2. 2014, 11:35
(Y) výborné...já si je ještě poleju javorovým sirupem (zajic) a navrch šlehačku ,-) jsem hrozné čuně (zip)
Matulajzka 12. 2. 2014, 11:27
Výborné, výborné, výborné (Y) (Y) (Y) musím souhlasit, jsou to opravdu nejlepší lívance na světě |:o) taky už jiné dělat nebudu (zajic) (zajic) (zajic) zbouchala jsem už talíř při smažení :-) a dětem také moc chunaly. I když jsem nejdřív připravovala zakysku a marmošku, tak nebylo třeba, nejlepší jsou samotné +o( děkuju za super recept!!! (flower) (flower)
toblen 11. 2. 2014, 19:07
Dobrý den, právě smažíme, ale nějak se nevede... Asi mám moc nahrubo jablka, jak strouháte vy a v kolika oleji smažíte? Dělam na teflonové pánvi, tak jsem jen trochu pomazala máslem, ale připalují se a uvnitř se zdají syrové. Tak nevím, jak to dopadne!? ,-) Děkuji :-)
machichi (upraveno) 11. 2. 2014, 20:28
@toblen Dobrý večer Leni, strouhám nahrubo a ani větší kousky neřeším. Mám také teflonovou pánev (od tescomy) a vždy jen namažu metličkou namočenou v oleji před nalitím nové dávky a po otočení lívance namočenou metličku jakoby nepatrně vyždímám o hranu každého oka na pánvi, aby se zase trošku promastila... Varnou desku mám na 6tém stupni... Řekla bych, že problém bude asi s tím máslem, lepší bude olej... ještě mě napadlo - zkuste dávat menší množství těsta, díky prášku do pečiva lívance nabydou a nebudou uvnitř syrové... Snad jsem vám alespoň trošku pomohla a příště už se zadaří... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie