(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ
Potřebné ingredience
2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice
Postup přípravy
Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas promíchneme. Pečeme nepřikryté - při přikrytém by bylo moc šťávy muselo by se to ještě redukovat v hrnci. Po hodince vyndáme z trouby, pokusíme se najít a vydělat všechno koření a rozmixujeme. Pak propasírovat, naplnit od skleniček a sterilovat asi 20-25 minut na 80-85stupňů. Z tohoto množství jsem měla 8 skleniček od výživy.
Je krásně slaďoučký. Kdo má rád míň sladký, dát cukru míň nebo víc octa. To už je na vaší chuti. Jak kečupy moc nemusím, tak tento je opravdu výtečný, děti mi ulizovaly z hrnce, Byl by fajn i jako základ na rajskou. Jak budu dělat příště, nafotím a přidám i foto postup. Dělala jsem dnes poprvé a nevěděla, co z něj bude:-)
Recept není můj, dostala jsem od jedné paní....
Je krásně slaďoučký. Kdo má rád míň sladký, dát cukru míň nebo víc octa. To už je na vaší chuti. Jak kečupy moc nemusím, tak tento je opravdu výtečný, děti mi ulizovaly z hrnce, Byl by fajn i jako základ na rajskou. Jak budu dělat příště, nafotím a přidám i foto postup. Dělala jsem dnes poprvé a nevěděla, co z něj bude:-)
Recept není můj, dostala jsem od jedné paní....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcizurek
(upraveno)
24. 8. 2014, 14:41
Dobrý den, děcka nadšené,ale pro nás příliš sladký. (Zkoušela jsem i jiný recet a ty se mi zdál sladký,ale všichni máme jiné chutě) Udělala jsem další dávku, dala polovinu cukru a pořád je velmi sladký, asi jej osladí tolik ta cibule. Příští rok zkusím bez cukru . Dělám jej se stopkama, semínkama ,nakrájím jen cibuli , česnek , a rajčata s paprikama nechám tak vcelku, rozmixuju ponorným mixérem a vše přepasíruju. Dělání v troubě je bezvadné, jen to peču déle. Děkuji za receptík Marcela.
plamenek
(upraveno)
19. 8. 2014, 17:32
Přidávám ještě pár nezralých jablek.
bleška 55
(upraveno)
18. 8. 2014, 13:22
Markéto, tento recept se mi líbí. Asi vyzkouším, mám dost rajčat. Jen jsem se chtěla zeptat zda se musí hodně míchat a jestli to moc neprská. Zdraví Jana
Machalajda
(upraveno)
19. 8. 2014, 16:09
@bleška 55
Jani, já to občas promíchla. vůbec mi to v troubě neprskalo. To až pak při mixování, bo jsem byla líná si to přelít od vysokého hrnce
mamkajita
(upraveno)
18. 8. 2014, 12:32
Vychytávka na koření: koření zavázat do kousku gázy (obinadla - fáče z lékárny - 12 nebo 15 cm širokého) - lehko uzlíček vylovíte, dávám tak i koření do omáček nebo polévek. Nebo kousek silonky. Nebo je možné použít i kovové vajíčko na sypaný čaj - gáza se mi osvědčila nejlépe.