Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

5.0
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

Postup přípravy

Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas promíchneme. Pečeme nepřikryté - při přikrytém by bylo moc šťávy muselo by se to ještě redukovat v hrnci. Po hodince vyndáme z trouby, pokusíme se najít a vydělat všechno koření a rozmixujeme. Pak propasírovat, naplnit od skleniček a sterilovat asi 20-25 minut na 80-85stupňů. Z tohoto množství jsem měla 8 skleniček od výživy.

Je krásně slaďoučký. Kdo má rád míň sladký, dát cukru míň nebo víc octa. To už je na vaší chuti. Jak kečupy moc nemusím, tak tento je opravdu výtečný, děti mi ulizovaly z hrnce, Byl by fajn i jako základ na rajskou. Jak budu dělat příště, nafotím a přidám i foto postup. Dělala jsem dnes poprvé a nevěděla, co z něj bude:-)

Recept není můj, dostala jsem od jedné paní....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcizurek 24. 8. 2014, 14:41
Dobrý den, děcka nadšené,ale pro nás příliš sladký. (Zkoušela jsem i jiný recet a ty se mi zdál sladký,ale všichni máme jiné chutě) Udělala jsem další dávku, dala polovinu cukru a pořád je velmi sladký, asi jej osladí tolik ta cibule. Příští rok zkusím bez cukru . Dělám jej se stopkama, semínkama ,nakrájím jen cibuli , česnek , a rajčata s paprikama nechám tak vcelku, rozmixuju ponorným mixérem a vše přepasíruju. Dělání v troubě je bezvadné, jen to peču déle. Děkuji za receptík Marcela.
plamenek 19. 8. 2014, 17:32
Přidávám ještě pár nezralých jablek.
bleška 55 18. 8. 2014, 13:22
Markéto, tento recept se mi líbí. Asi vyzkouším, mám dost rajčat. Jen jsem se chtěla zeptat zda se musí hodně míchat a jestli to moc neprská. Zdraví Jana (hello)
Machalajda 19. 8. 2014, 16:09
@bleška 55 Jani, já to občas promíchla. vůbec mi to v troubě neprskalo. To až pak při mixování, bo jsem byla líná si to přelít od vysokého hrnce :-)
mamkajita 18. 8. 2014, 12:32
Vychytávka na koření: koření zavázat do kousku gázy (obinadla - fáče z lékárny - 12 nebo 15 cm širokého) - lehko uzlíček vylovíte, dávám tak i koření do omáček nebo polévek. Nebo kousek silonky. Nebo je možné použít i kovové vajíčko na sypaný čaj - gáza se mi osvědčila nejlépe.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie