(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Kuře na soli - rychlé, levné, dobré
Potřebné ingredience
1 kuře, 1 kg soli (může být o něco míň)
Postup přípravy
Na zapékací mísu nasypeme všechnu sůl, kuře zevnitř posolíme. Kuře na tu hromadu soli položíme a vložíme do trouby. Tak v půlce cyklu pečení, kuře obrátíme. Pečeme cca 1,5 h při 170 stupních. Určitě poznáte, kdy je hotové. Taky jsem tomu nevěřila, ale tohle kuřátko je moc dobré a šťavnaté. Vřele doporučuji. Podáváme s bramborem.
Než to dáme do trouby, mělo by to vypadat takto:
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
omiomi
(upraveno)
9. 8. 2009, 19:37
Výbornéééé, děkujeme...
kebulka
(upraveno)
14. 7. 2009, 18:06
já jsem ho kdysi pekla,ale někde jsem asi udělala chybu a ze spod se mě udělala na kuřeti šílená tlustá slaná krusta a šlo to dolu i s kůží . Takže jsme si nepochutnali
Bára D.
(upraveno)
7. 7. 2009, 9:06
Tak jsem zkusila a je úžasné
kalimera
(upraveno)
12. 6. 2009, 13:24
Jani, musím vám napsat velikánskou pochvalu za recept. I já měla obavy, jak to dopadne, když se kuře nepodlévá, ale výsledek mne naprosto ohromil . Kuře je jako grilované a hlavně bez práce. Pekla jsem ho spolu s novými brambory ve slupce, takže celý oběd byl "z jednoho hrnce" . Určitě budu dělat častěji, ne-li pouze podle vašeho receptu. Mějte se krásně .
cvrckova
(upraveno)
1. 12. 2007, 19:24
Milá Jani, tak jsme si taky dnes pochutnali na kuřátku dle Vašeho tipu a teda Jednoduché a vynikajicí - takové recepty opravdu zbožňuju! Díky a mějte se krásně! Káťa
Jita K.
(upraveno)
25. 11. 2007, 19:19
Jani, dnes byl oběd dle vašeho receptu a byl prostě supeeeeeeeer . Sice jsem měla strach, jestli to nebude moc slané, ale děti se jen olizovaly a praly o křupavou kůrčičku . Určitě ho teď budu muset dělat častěji. Díky Jitka
Jana V.
(upraveno)
30. 11. 2007, 19:21
@Jita K.
Jsem ráda, že jste si pochutnali.
Pajcinka
(upraveno)
10. 9. 2007, 13:18
Tak v neděli jsem dělala kuře podle tohoto receptu a je fakt úžasný!!!Bála jsem se toho množství soli,ale zbytečně,chuť je vynikající!Budeme dělat častěji.Moc děkuji za recept!!!
Jana V.
(upraveno)
12. 9. 2007, 19:17
@Pajcinka
Já děkuji za pochvalu.
Pajcinka
(upraveno)
7. 9. 2007, 19:24
Tento recept mě docela láká,jen se chci zeptat:co udělá ta sůl na pekáči?Rozpustí se nebo co? A je pak nějaký sosík?Omlouvám se za přihlouplé otázky.
stranpa
(upraveno)
7. 9. 2007, 18:24
Kuře peču celé?Nebo je lepší ho rozpůlit?A co ta sůl? Co šťáva z kuřete..ta je asi pak nepoživatelná,díky té soli Mám kuře, mám sůl, ale nemám odvahu Peče se zakryté nebo odkryté..podlévat nepodlévat
MarketaLu
(upraveno)
7. 9. 2007, 12:44
Supeeer Včera jsem vyzkoušela a bylo moc dobré
petracan
(upraveno)
30. 8. 2007, 14:13
Jani, dneska jsme si pochutnali na kuřátku podle vašeho receptu, je to teda dobrůtka, Karolínka s Maxíkem si 2x přidali , nevěřila jsem vlastním očím . Určitě ho budeme dělat častěji, děkuji a mějte se krásně, Petra a děti
Jana V.
(upraveno)
30. 8. 2007, 21:54
@petracan
Jsem moc ráda, že vám chutnalo. Taky bych ráda zažila to, aby si můj syn něco přidal. Je to takový malý nežera.
Monis
(upraveno)
24. 8. 2007, 13:23
Tak pro všechny, které se nad tímto recept podivovaly jako já Kuřátko je opravdu moc dobré, kůrčička křupavá, příprava jednoduchá Všem vřele doporučuji a Vám Jani za tento recept děkuji
Jana V.
(upraveno)
24. 8. 2007, 13:39
@Monis
Vůbec není zač. Mně to také chvíli trvalo než jsem se odhodlala ho poprvé vyzkoušet.
Zrušený účet
(upraveno)
31. 7. 2007, 14:47
Dnes bylo k obědu tohle kuře,nevěřila jsem,že se to tak krásně ochutí bez dalšího koření,ale je fakt už nemusím kupovat klukům grilované ( to totiž milují ),protože tohle chutná ještě lépe Díky za nápad
Jitule64
(upraveno)
6. 5. 2007, 8:52
Jani, tuhle jsem ho chtěla dělat a nevěděla jsem, jestli se může naporcovat. Myslím, že to tu nepíšete, ale mám pocit, že tohle kuře se dělá jen v celku, že jo? Bála jsem se, že když ho naporcuju, tak ten efekt nebude fungovat a bude přesolené. Nemám totiž tak velký pekáč, aby se mi vešlo vcelku...
Jana V.
(upraveno)
6. 5. 2007, 9:03
@Jitule64
Jituš, v receptu je myšleno celé kuře, ale jednou jsem dělala jen 2 stehna a bylo to taky v pohodě. Tak to vyzkoušejte.
2girls
(upraveno)
6. 5. 2007, 4:03
Bylo to vyborne!! Neverila jsem, ale opravdu skvele
Jana V.
(upraveno)
6. 5. 2007, 9:03
@2girls
Super
Titinta
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:53
no já dělám něco podobného ale dávám tam ještě hodně obyč.másla a kmínu a to je mňamaka,musí se to pěkně pomalu péct a pak polívat tou máslovou šťávou,zkuste to taky
Jana V.
(upraveno)
1. 5. 2007, 19:06
@Titinta
mikky.h
(upraveno)
28. 4. 2007, 7:18
Takhle kuře dělávám několik let,dovnitř dávám ještě česnek a nemá chybu...
Jana V.
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:40
@mikky.h
Určitě vyzkouším i s česnekem.
veronova
(upraveno)
27. 4. 2007, 19:36
tak teda musím říct,moc dobré nejdřív jsem tomu nevěřila ale je to fakt super jinak už kuře péct nebudu.Díky za recept
Jana V.
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:40
@veronova
kasnika
(upraveno)
26. 4. 2007, 17:13
je to pravdu mooc dobré, kdysi, když jsem to slyšela poprvé, tak jsem nevěřila, že tolik soli přeci musí mít vliv na to jídlo, ale je to super
Jana V.
(upraveno)
30. 4. 2007, 11:40
@kasnika
Souhlasím s Vámi.
Jitule64
(upraveno)
26. 4. 2007, 16:09
Kdysi mi o tom říkala švagrová, že to dělá a je to opravdu výtečné. Také jsem se ptala, jestli to není přesolené, ale ona také říkala, že radši to ještě osolit a možná budu i potom na talíři přisolovat. Jani určitě také vyzkouším!
Jana V.
(upraveno)
26. 4. 2007, 16:31
@Jitule64
Dejte pak vědět, jak jste dopadla
Jitule64
(upraveno)
28. 4. 2007, 0:33
@Jana V.
Jasaaaaaaaaaaaaaan!!!!