Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 205 návštěvníků)

Křehký jablečný štrůdl

0.0
Křehký jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 125 g Hery, 10 PL mléka. Dále: strouhanka, asi 800 g nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, sekané ořechy, rozinky, skořice.

Postup přípravy

Receptů na štrůdl je jenom tady na MMB už 327 a každá máme ten svůj jediný a nejlepší. Já jsem celé roky dělala štrůdl podle rodinného receptu a byla jsem přesvědčená, že je to ten nej. Pak jsem ale ze zvědavosti začala zkoušet i jiné štrůdly a teď se s vámi chci podělit o recept, který u nás letos vede na celé čáře a překonal i ten náš původní.

Na vál nasypeme mouku, Heru nakrájíme na kousky a spojujeme s moukou za současného přidávání mléka. Vypracujeme vláčné těsto, které rozkrojíme na půlku, vytvarujeme 2 bochánky, ty zvlhčíme vlažnou vodou, uložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem. Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a zatím si očistíme, nastrouháme a případně lehce vymačkáme jablka. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na tenký plát, slabě posypeme strouhankou, rozložíme jablka, na ně cukr, skořici, rozinky, ořechy, stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Stejně uděláme i druhý štrůdl. Před pečením a ještě jednou během pečení potřeme štrůdly studenou vodou. Pečeme na 180 – 200°C asi 40 minut. Ještě horké štrůdly potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smolinka1 16. 1. 2016, 16:06
Dnes som robila a je fakt super (Y)
spero 16. 1. 2016, 18:17
@smolinka1 Darinko, děkuji za krásný komentář. (F) (F) (F)Ve středu jsem je také dělala, abych zpracovala jablíčka. Dělám teď z této dávky těsta 3 záviny a byly snězené raz dva.
babetta 15. 1. 2016, 18:40
Úžasný recept, chuť báječná.Jiný již dělat nebudu (Y)Díky
spero 16. 1. 2016, 18:16
@babetta Ivetko, moc Vám děkuji za komentář. (F) (F)Jsem ráda, že jste byla s receptem spokojena.
Holinka 30. 12. 2015, 17:10
Štrůdl je výborný!!! Upekl jsem ho ze špaldové mouky. Dekuji moc za recept! |:o) (clamp) |:o)
spero 7. 1. 2016, 15:05
@Holinka Martinko, děkuji Vám za zprávu. (F) (F)
lidare 20. 12. 2015, 19:21
(Y) :-) (Y)
P.A.V.L.A 6. 12. 2015, 8:10
(Y) (Y) (Y)
eisnerka 5. 12. 2015, 22:55
super (Y)vyborne se s testem pracuje.nemusim moc listovy a tento nema chybu (Y) (Y)
spero 20. 12. 2015, 16:50
@eisnerka Helenko, až teprve teď Vám děkuji za zprávu. (F) (F) (F)Jsem moc ráda, že vám závin chutnal.
citren 14. 11. 2015, 19:21
IVANKO,jen očkem sem k vám nakoukla,a hned jsem dobrutu upekla,, (Y) (Y),,,,děkuji moc,,,,LENKA
spero 15. 11. 2015, 20:06
@citren Leničko, tak to jsem opravdu moc ráda. Děkuji za zprávu. (F) (F)
neposeda 14. 11. 2015, 14:54
Dnes jsem upekla a je famózní. S těstem se úžasně pracuje, nelepí se a při pečení nepraská. No prostě super (Y) (Y) (Y)
spero 15. 11. 2015, 20:05
@neposeda Ivetko, děkuji Vám za krásný komentář. (F) (F) (F)
anaba 14. 11. 2015, 14:08
taky vyzkouším (Y)už se těším.. (clamp)
Vera N 14. 11. 2015, 11:53
(Y) (Y) (Y) odpoledne jdu na něj. (K) (F)
PetraRol 10. 11. 2015, 21:07
Vypadá krásně. Tento recept vyzkouším. (Y) (F)
spero 12. 11. 2015, 18:25
@PetraRol Díky. (F) Tak ať se Vám dobře dělá a ať chutná.
pelunka 9. 11. 2015, 1:04
Tak já protože mám cukrovku tak jsem pekla z pšeničné celozrnné mouky s těstem se pracovalo skvěle a štrůdl byl výborný místo cukru jsem použila agávový sirup jen jsem dvakrát přejela nad jablky a byl božský moc děkuji jiný už dělat nebudu (Y) :-) (clamp) (L) (L)
spero 12. 11. 2015, 18:26
@pelunka Petřičko, moc Vám děkuji za milý komentář. (F) (F) (F)Potěšil mě.
Holinka 29. 10. 2015, 20:56
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se místo hery dá použit máslo. Dekuji Martina
spero 31. 10. 2015, 19:56
@Holinka Martinko, určitě můžete použít máslo, i s ním se to dělá výborně. Dnes vyzkoušeno.
jananovazak 28. 10. 2015, 23:46
(Y) (Y) (Y) (Y)
jananovazak 12. 3. 2017, 16:36
@jananovazak Zaujal mě Váš recept, ale chtěla jsem se zeptat jaký význam má dávat to pod nahřátý hrnec. Většinou se těsto dává odpočinout do lednice. A tu strouhanku dáváte opraženou nebo neopraženou?rn (F) (F) (F)
kuku 28. 10. 2015, 19:40
Ivi děkuju za výborný recept ,jiný už dělat nebudu Radka (F)
Míša Pa 28. 10. 2015, 15:28
dnes jsem pekla,nejlepší je, že se těsto nelepí, dobře se s ním pracuje, moc děkuji za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 28. 10. 2015, 17:31
@Míša Pa Míšo, moc děkuji za krásný komentář. (F) (F) (F)Mám z toho radost.
Míša Pa 28. 10. 2015, 20:00
@spero (Y)
chrienova 17. 10. 2015, 22:39
(Y) (Y) hned zítra jdu na to
laskonka333 17. 10. 2015, 13:07
(jablka)
jazina 16. 10. 2015, 19:12
Na víkend ho upeču (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
třezalka 16. 10. 2015, 11:06
Ivanko-děkuji (F)tak toto ráda vyzkouším .
spero 16. 10. 2015, 14:08
@třezalka Darinko, budu ráda, když u vás tento štrůdl uspěje. (jablka) v plném proudu, jen tento týden ho peču už potřetí. Sní se okamžitě.
třezalka 18. 10. 2015, 22:09
@spero Ivanko-tak upečeno-a je opravdu moc dobrý-velmi děkuji-chutná nám víc než z kynutého nebo listového těsta (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie