Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 184 návštěvníků)

Pečená štavnatá kuřecí křídla - úžasně křupavá kůrka - rychlovka

5.0
Pečená štavnatá kuřecí křídla - úžasně křupavá kůrka - rychlovka

Potřebné ingredience

Kuřecí křídla dle počtu strávníků *1 kondenzované mléko /tatra mléko/ * sůl * sladká paprika * koření dle vaší chuti tj. např. grilovací, bbg, nebo provensálské či na kuře , jak kdo má rád

Postup přípravy

Křídla omyjeme, osušíme, vetřeme sůl, posypeme sladkou paprikou, a vybraným kořením, klidně stačí i jen sůl a sladká paprika. Vše důkladně zalejeme kondenz. mlékem, nejlépe každý záhyb:) * Dáme na chvilku do lednice, stačí i jen chvilka, zkoušela jsem uložené den předem i 10 min před pečením a vždy je to dobré - křupavé. Předehřejme troubu cca na 200C a dáme péct /doporučuji na pečící papír, mléko se spéká/ do křupava do zlaté křupavé kůžičky cca 45min dle trouby. Jsou to naše nejoblíbenější křídla jiná už nedělám, po všech pokusech s medem apod, jsou opravdu tyto nej štavnaté a s vynikající křupavou kůžičkou. Lze podávat jen tak s pečivem nebo i např. s rýží či pečeným bramborem. Také je na vás dip, který preferujete, nám k tomu chutná např. Thai sweet chilli omáčka nebo česneková. Recept si přivezl náš známý z USA a byla to hitovka jeho restaurace. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Martitina (upraveno) 18. 1. 2016, 19:07
Potvrzuji již několikrát napsané.... KŔIDÉLKA JSOU LUXUSNÍ (Y) Recept jsem pojala ve stylu Jirky Babici - nestora metody nahrazování ingrediencí - "a když nemáte kondenzované, tak tam dejte obyčejné mléko" ,-) Po naložení křidélek do obyčejného mléka vyšla laskomina převeliká (Y) Akorát jich přístě musím udělat víc! Určitě VYZKOUŠEJTE!!!!!
kymama 12. 2. 2016, 15:27
@Martitina Děkuji Martí za pochvalu receptu a teda ta Vaše náhradní inovace by mě vůbec nenapadla a ono to také jde ,-)
Stepula 17. 1. 2016, 21:49
Děkuji za luxusní recept. Boule za ušima, pusu a prsty od masa a neskutečná lahoda v žaludku. (Y)
kymama 21. 1. 2016, 14:03
@Stepula Moc děkuji za vtipné info a jsem ráda, že vám také tolik chutnalo
srneckova 17. 1. 2016, 20:35
(Y) (Y) (Y) (Y)
Šutr 17. 1. 2016, 19:58
Tak jsem také dnes vyzkoušela, nakoupila jsem si po jednom balení křidélek, spodních a horních stehýnek a pustila se do toho. Během pečení jsem to ještě polila zbytekm mléka a bylo to mňamózní (Y). Děkuji za recept.... (F)
kymama 20. 1. 2016, 12:20
@Šutr Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo :-p
janymonca 16. 1. 2016, 19:08
(Y) (Y) (Y) (Y) luxusní...lepší jsem ještě nejedla :) (Y)
rozovka 10. 12. 2015, 21:46
Dělala jsem je včera k večeři. Křupavé a maso krásně křehké. Pečené v troubě jsem lepší než tato nejedla (clamp) (clamp) Díky (Y)
kymama 11. 12. 2015, 21:58
@rozovka Děkuji za pochvalu (F). Jsem ráda, že chutnalo
cucka18 24. 11. 2015, 11:08
nejlepší (D) včera jsem je dělala a všichni jsme měli boule za ušima (clamp) (L) díky moc (flower)
kymama 24. 11. 2015, 22:07
@cucka18 Lucko, děkuji moc za pochvalu a jsem ráda, že jste si pochutnali (Y)
Paluna 22. 11. 2015, 18:53
(Y) (Y)
Vanusak 22. 11. 2015, 14:30
Vyzkoušeno a fááákt vynikající! Dali jsme ve třech lidech 2kg křidýlek, nezbylo ani jedno a to byl plný pekáč. Musela jsem péct teda trochu dýl, asi hodinu, příště nechám grilovat chvíli i druhou stranu, ale i tak opravdu dobrota. Děkuji za recept, s Tatrou by mě to fakt nenapadlo. (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4759001#diskuse
kymama 22. 11. 2015, 21:00
@Vanusak Ivo, moc Vám děkuji za chválu mého receptu a díky za super fotodokumentaci, ta poslední fotka s kostičkami nemá chybu ,-). Také občas použiju na pár posledních minut gril, hlavně když to chci urychlit kvůli nedočkavým strávníkům.
petunka 77 16. 11. 2015, 21:15
Hmmm musim vyzkouset (Y) (Y) (Y)
piškotka1 16. 11. 2015, 11:10
Musím říci, že jsem lepší křidélka nejedla (Y) (Y).Úžasný recept. (clamp) (clamp) (clamp)
kymama (upraveno) 18. 11. 2015, 16:53
@piškotka1 Děkuji za info a jsem ráda že chutnají. U nás už se jiné nedělají.
kymama 17. 11. 2015, 21:10
@piškotka1 Děkuji za info a jsem ráda že chutnají. U nás už se jiné nedělají.
pipicjukova 11. 11. 2015, 17:33
Dnes jsem vyzkoušela, moc dobré.Děkuji Ivaně za recept. (Y) Nezkoušel někdo s jiným masem?
PetraRol 10. 11. 2015, 21:13
Tak tenhle recept zní skutečně zajímavě. Celkem mě láká vyzkoušet ho. (Y)
Eva147 4. 11. 2015, 19:42
tak jsem dnes vyzkoušela recept :-) :-) :-) :-) a to je tedy s prominutím žrádlo ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) jen je příště zkusím udělat pikantnější :-$ moc děkuji za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L)
kymama 5. 11. 2015, 9:24
@Eva147 Eví děkuji, konečně někdo vyzkoušel. Jsem ráda, že moc chutnalo. Také je dělám někdy pikantní s chilli pro dospělé, anebo když peču i pro děti tak k tomu dáme tu chilli omáčku na namáčení, tohle taky moc dobré. U nás se dělají fakt často. (L)
Aluch 1. 11. 2015, 14:00
Děkuji za recept ..........brzy vyzkoušíme (clamp) (D) (podzim)
kymama 2. 11. 2015, 18:22
@Aluch Vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo. Je to rychlovka, navíc celkem zdravá, pečená nikoliv smažená. Dobrou chuť
Aluch 14. 11. 2015, 20:04
@kymama Dobrý večer, vyzkoušeno v tomto týdnu už po druhé ,-) opravdu moc dobrá mňamka (L) |:o) (clamp) Alena (D) (F)
kymama 15. 11. 2015, 16:58
@Aluch Alenko, jsem ráda, že to má u vás také takový úspěch a děkuji za zpětné info (flower)
Vera N 1. 11. 2015, 12:06
(Y) vyzkouším (Y)
kymama 1. 11. 2015, 21:26
@Vera N Děkuji, určitě vyzkoušejte, jiná už nedělám a doma i návštěvy moc chválí
nula 31. 10. 2015, 10:16
takže na ten plech s papírem nalejete s křídlama i všechno to mléko jestli sem to pochopila správně ?... vzbudilo to mou zvědavost určitě vyzkouším
kymama 31. 10. 2015, 11:03
@nula Nee, kdepak poskládám je na plech s pečícím papírem, oni jsou vlastně už tím hustým mlékem tzv. opatlané, zbytek toho mléka vyleju rozhodně né nalít na plech. Před tím poskládáním na plech je ještě v tom mléku jednou okoupu. Vyzkoušejte je to opravdu moc dobré, levné a poměrně málo kalorické.
nula 31. 10. 2015, 16:12
@kymama děkuji , určitě vyzkouším (F)
kymama 31. 10. 2015, 17:24
@nula Dejte vědět jak jste si pochutnali (flower)
jackny 30. 10. 2015, 20:54
dáváte tam to mléko slazené nebo neslazené *-)recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším
kymama 30. 10. 2015, 21:33
@jackny Neslazené - klasické kondenzované mléko. Vyzkoušejte jsou opravdu luxusní.
laskonka333 (upraveno) 29. 11. 2015, 16:13

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie