(recept
si oblíbilo 133 návštěvníků)
Naprosto výborné CHILLI CON CARNE
Potřebné ingredience
půl kila mletého masa (vepřové a hovězí napůl), cibule, česnek (dva stroužky), koření chilli con carne, tři protlaky, dvě konzervy červenych fazolí v nálevu (ne v tomatě), jedna konzerva kukuřice, drúbeží vyvar (nebo kostka), jeden az dva čtverečky hořké čokolády, sůl
Postup přípravy
Zesklovatíme cibulku, přidáme nadrobno pokrajeny česnek a narychlo osmahneme mleté maso doběla. Přidáme protlaky, vsechny konzervy včetně tekutin přisypeme. Poté dolijeme vodou a přidáme kosku slepičiho bujonu (nebo dolijeme vývar),osolíme, dáme koření (já dávám hodně, cca tak půlku balíčku). Je velmi důležité chilli con carne vařit co nejpomaleji, spíše tak nechat probublávat, občas zamíchat. Vaří se hodinu. Ke konci přidáme čokoládu, dodá velmi dobrou chuť, ale nesmí se to přehnat. Právě čokoláda je vtipem originálního receptu na chilli con carne.
Opravdu zkuste, je to jeden z mých receptových pokladů, který měl vždy velký úspěch
Fotku bohužel nemám, ale příště vyfotím...holt se vždycky rychle sní
Opravdu zkuste, je to jeden z mých receptových pokladů, který měl vždy velký úspěch
Fotku bohužel nemám, ale příště vyfotím...holt se vždycky rychle sní
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LeniVa
(upraveno)
2. 12. 2008, 16:14
Doporučuji!!! I Josífkovi to moooc chutnalo, i když to malinko pálí! Akorát jsem místo jednoho talíře zhltla tři
vlnkaX
(upraveno)
2. 12. 2008, 19:33
@LeniVa
nojo, mně se to taky stává často bohužel nejenom u tohoto jídla
magick
(upraveno)
23. 11. 2008, 15:41
Tak jsem vyzkoušela z vepřové plece a supééérrr!!!!
magick
(upraveno)
18. 11. 2008, 19:02
O víkendu opět vařím tuto baštu,ale zkusím místo mletého masa dát vepřovou plec.
vlnkaX
(upraveno)
18. 11. 2008, 19:54
@magick
To mě nenapadlo, ale určitě to bude dobré. Dík za tip, taky vyzkoušíme, zrovna dnes jsem taky koupila plec...
Dana 00
(upraveno)
26. 10. 2008, 13:10
Tak jsme právě dojedli (dělala jsem s rýží) a musím říct, že je to fakt výborné . Ale hlavně - a za to děkuji - mám skvělý recept pro syna mlsouna nejedlíka. Odebrala jsem pro něho zvlášť před přidáním koření a bujónu, dala jsem trošku vody, trochu zahustila a dala jeden čtvereček čokolády a věřte nebo ne, úplně sám, bez honění okolo stolu, zbaštil plný talíř . To se už dlóóuho nestalo, jen tak do něj něco nedostanu. Takže DÍKY Dana
vlnkaX
(upraveno)
26. 10. 2008, 19:26
@Dana 00
Tak to je teda největší vyznamenání, děkuju! Jsem ráda že si pochutnal i synek nejedlík , to pak má teprve váhu! Jsem moc ráda, že chutnalo, mějte se krásně
magick
(upraveno)
26. 10. 2008, 6:55
Vando,můžu Vám říct,že jsem sklidila obrovský ůspěch!Naprosto delikátní,všem doporučuji a děkuji za tak skvělý recept!
vlnkaX
(upraveno)
26. 10. 2008, 19:27
@magick
Díky. mám radost že Vy máte radost
Richina
(upraveno)
24. 10. 2008, 14:12
Naprosto výborné žrádýlko,dělala jsem toho skoro 4 litry a nezůstalo vůbec nic ..Moc děkuji za recept,určitě řadím,mezi oblíbené ..A hlavně je to strááášně jednoduché,nejhorší asi je otevřít všechny ty konzervy )
vlnkaX
(upraveno)
24. 10. 2008, 19:46
@Richina
a co to koření? sehnala jste nebo jste vyráběla domácí?
Richina
(upraveno)
2. 12. 2008, 16:18
@vlnkaX
Vando koření jsem nakonec sehnala v kauflandu ..Příští týden se chystám opět na tuto pochoutku ..
vlnkaX
(upraveno)
24. 10. 2008, 19:45
@Richina
přesně, s konzervama je ta největší práce, jinak se to dělá samo No a já jsem moc ráda, že jste byli spokojení!
Jitule64
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:07
Ahojky, já vařím tohle chilli http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7#diskuse, ale to Vaše taky vypadá skvěle. Někdy zkusím, abych měla změnu.
vlnkaX
(upraveno)
23. 10. 2008, 19:22
@Jitule64
díky moc za odkaz, taky vyzkousim. Ale ja tohle proste miluju
magick
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:01
super určitě vyzkouším,jen mám dotaz ty 3protlaky myslíte ty malé konzervy?
vlnkaX
(upraveno)
23. 10. 2008, 19:24
@magick
ano ty male, nekdy kdyz se mi zda ze toho bylo malo, cmrndnu i kečup a v pohodě.
magick
(upraveno)
24. 10. 2008, 11:24
@vlnkaX
děkuji zítra jdu na to,písnu jak chutnalo!
Richina
(upraveno)
16. 10. 2008, 14:55
Vando prosím kde se dá sehnat to koření,nebo od jakého výrobce?Tady u nás ho nikde nemají... Děkuji
vlnkaX
(upraveno)
16. 10. 2008, 19:20
@Richina
prý mají i v Albertu - mi teď říkala známá
vlnkaX
(upraveno)
16. 10. 2008, 15:09
@Richina
Je to Kotanyi, já ho kupuji v Bille, ale vídávám ho i v jiných ochodech. Doufám že seženete a dejte vědět jestli chutnalo NO a nebo namichejte tu směs, je to někde dole v diskusi
Pesinka
(upraveno)
3. 10. 2008, 13:50
Dnes jsem dělala k obídku a B.O.M.B.A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lepší jsem nejedla.Díky za super recept.Petra
vlnkaX
(upraveno)
3. 10. 2008, 19:36
@Pesinka
díííky, díííky, samozřejmě jsem moc ráda že se vám recept osvědčil a pochutnali jste si! Tak jsme dneska měli stejný oběd Konečně jsem se alespo donutila to vyfotit. Mňam, zbyteček jsem si uložil a na zítra...
mimik
(upraveno)
24. 9. 2008, 21:16
Já koupila koření v Hypernově. Tento recept je naprosto úžasný. Určitě doporučuji všem.
vlnkaX
(upraveno)
27. 9. 2008, 9:36
@mimik
jsem moc ráda že Vám chutnal, opravdu si myslím, že je to jeden z nejlepších na chilli con carne co jsem vyzkoušela
Sykyna
(upraveno)
24. 9. 2008, 17:38
už týden hledám v ob chodech koření chilli con carne a nikde ho nemají,dá se něčím nahradit???
vlnkaX
(upraveno)
27. 9. 2008, 9:34
@Sykyna
1/2 lžičky chilli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky oregána, 1 lžička římského kmínu
cammelia
(upraveno)
15. 8. 2010, 12:02
@vlnkaX
Uááá, Vando, došlo mi koření, tak jsem ho nahradila Vaší směsí. To jsem si dala - půl lžičky chilli, když jsem to teď ochutnala, to je vražedné, to je leda tak pro nějakou plechovou hubu, jak říká tchán Budu to muset na talíři přebít kopcem kysané smetany, jinak uhořím. Ale manželovi to takhle chutnat bude, o tom žádná Jinak autorce receptu děkuji, vařím ho často, a s oblibou ho dlabou i starší děti 5 a 7 let (dávám tak čtvrtku balíčku kupované směsi a na talíři zjemňujeme kysanou smetanou).
vlnkaX
(upraveno)
6. 6. 2011, 10:47
@cammelia
jéžiš reaguju za rok, no nic.. mrzí mě že jste se tak vypekla s tou směsí. Já raděj právě používám tu kupovanou, míchala jsem si to sama jen jednou a asi jsem měla teda nějaký vyčichlý chilli, protože já teda plechovou hubu nemám a tak ostrý to nebylo. Kdyžtak ale na netu určitš najdete jiný návod na smíchání této kořenící směsi.
Sykyna
(upraveno)
6. 10. 2008, 12:00
@vlnkaX
tak jsem nakonec sehnala a udělala.Nejdřív s rýží a pak jsem se druhý den dojížděla s tortillou, a ta byla lepší určitě jsem nedělala jen jednou.Bylo to vynikající
vlnkaX
(upraveno)
6. 10. 2008, 19:58
@Sykyna
To jsem ráda Ivčo, přijde mi to s tou kupovanou směsí koření lepší, v originálním receptu samozřejmě nebyla a s tou tortillou je to uplne nejlepší
jazumi
(upraveno)
9. 9. 2008, 20:00
čokoládu - tak to asi vyzkouším - čokošku miluju - tak mě docela zajímá- jakou to může mít chuť
vlnkaX
(upraveno)
9. 9. 2008, 20:06
@jazumi
čokoláda v tom není poznat, pokud to nepřeženete, jen to chuťově podtrhne chuť celého pokrmu
backa
(upraveno)
9. 9. 2008, 19:45
Dobrý večer,tak jsem dnes vařila podle Vašeho receptu a můžu říct,že to nemá chybu. Dala jsem ochutnat i sousedkám a moc jim chutnalo a rozdávala jsem recept. Díky za chutnou inspiraci je vynikající. Zdraví Táňa
vlnkaX
(upraveno)
9. 9. 2008, 19:53
@backa
Táňo to jsem strašně moc ráda, tento recept je opravdu sázka na jistotu, vždy se povede a vždy má úspěch, už se na něj taky opět chystám. Šiřte klidně dál, je opravdu škoda si ho nechat pro sebe Vanda
vlnkaX
(upraveno)
5. 9. 2008, 19:23
Ještě jsem si vzpomněla, je výborné pri podáváná dát nahoru lžící zakysané smetany, nádherně to pak po zamíchání zjemní. Jo a vůbec nejlepší je to chilli con carne, pokud tedy zbyde, druhý den
cara2001
(upraveno)
5. 9. 2008, 13:18
Jakou k tomu dáváte přílohu? Rýži, brambory, těstoviny?
vlnkaX
(upraveno)
5. 9. 2008, 19:16
@cara2001
nejlepsi je k tomu chleb, nebo to davam do prehnute pita placky (takovy ten bily arabsky chleb