Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

Naprosto výborné CHILLI CON CARNE

0.0
Naprosto výborné CHILLI CON CARNE

Potřebné ingredience

půl kila mletého masa (vepřové a hovězí napůl), cibule, česnek (dva stroužky), koření chilli con carne, tři protlaky, dvě konzervy červenych fazolí v nálevu (ne v tomatě), jedna konzerva kukuřice, drúbeží vyvar (nebo kostka), jeden az dva čtverečky hořké čokolády, sůl

Postup přípravy

Zesklovatíme cibulku, přidáme nadrobno pokrajeny česnek a narychlo osmahneme mleté maso doběla. Přidáme protlaky, vsechny konzervy včetně tekutin přisypeme. Poté dolijeme vodou a přidáme kosku slepičiho bujonu (nebo dolijeme vývar),osolíme, dáme koření (já dávám hodně, cca tak půlku balíčku). Je velmi důležité chilli con carne vařit co nejpomaleji, spíše tak nechat probublávat, občas zamíchat. Vaří se hodinu. Ke konci přidáme čokoládu, dodá velmi dobrou chuť, ale nesmí se to přehnat. Právě čokoláda je vtipem originálního receptu na chilli con carne.

Opravdu zkuste, je to jeden z mých receptových pokladů, který měl vždy velký úspěch
Fotku bohužel nemám, ale příště vyfotím...holt se vždycky rychle sní

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LeniVa 2. 12. 2008, 16:14
(Y) (Y) (Y) Doporučuji!!! I Josífkovi to moooc chutnalo, i když to malinko pálí! (clamp) Akorát jsem místo jednoho talíře zhltla tři :-@ :-) (H)
vlnkaX 2. 12. 2008, 19:33
@LeniVa nojo, mně se to taky stává často :-) bohužel nejenom u tohoto jídla (pl) (pst)
magick 23. 11. 2008, 15:41
Tak jsem vyzkoušela z vepřové plece a supééérrr!!!! (clamp) (clamp) (jezisek) (jezisek)
magick 18. 11. 2008, 19:02
O víkendu opět vařím tuto baštu,ale zkusím místo mletého masa dát vepřovou plec. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vlnkaX 18. 11. 2008, 19:54
@magick To mě nenapadlo, ale určitě to bude dobré. Dík za tip, taky vyzkoušíme, zrovna dnes jsem taky koupila plec...
Dana 00 (upraveno) 26. 10. 2008, 13:10
Tak jsme právě dojedli (dělala jsem s rýží) a musím říct, že je to fakt výborné (Y). Ale hlavně - a za to děkuji - mám skvělý recept pro syna mlsouna nejedlíka. Odebrala jsem pro něho zvlášť před přidáním koření a bujónu, dala jsem trošku vody, trochu zahustila a dala jeden čtvereček čokolády a věřte nebo ne, úplně sám, bez honění okolo stolu, zbaštil plný talíř (jidlo). To se už dlóóuho nestalo, jen tak do něj něco nedostanu. Takže DÍKY (L) (L) (L) Dana
vlnkaX 26. 10. 2008, 19:26
@Dana 00 Tak to je teda největší vyznamenání, děkuju! Jsem ráda že si pochutnal i synek nejedlík ;-), to pak má teprve váhu! Jsem moc ráda, že chutnalo, mějte se krásně (L)
magick 26. 10. 2008, 6:55
Vando,můžu Vám říct,že jsem sklidila obrovský ůspěch!Naprosto delikátní,všem doporučuji a děkuji za tak skvělý recept! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
vlnkaX 26. 10. 2008, 19:27
@magick Díky. mám radost že Vy máte radost :-) :-) :-)
Richina 24. 10. 2008, 14:12
Naprosto výborné žrádýlko,dělala jsem toho skoro 4 litry a nezůstalo vůbec nic ;-) ;-) ;-)..Moc děkuji za recept,určitě řadím,mezi oblíbené (Y) (Y) (Y) (Y)..A hlavně je to strááášně jednoduché,nejhorší asi je otevřít všechny ty konzervy :-))
vlnkaX 24. 10. 2008, 19:46
@Richina a co to koření? sehnala jste nebo jste vyráběla domácí?
Richina 2. 12. 2008, 16:18
@vlnkaX Vando koření jsem nakonec sehnala v kauflandu ;-) ;-) ;-)..Příští týden se chystám opět na tuto pochoutku (Y) (Y) (Y)..
vlnkaX 24. 10. 2008, 19:45
@Richina přesně, s konzervama je ta největší práce, jinak se to dělá samo :-D No a já jsem moc ráda, že jste byli spokojení!
Jitule64 23. 10. 2008, 11:07
Ahojky, já vařím tohle chilli http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7#diskuse, ale to Vaše taky vypadá skvěle. Někdy zkusím, abych měla změnu. (Y)
vlnkaX 23. 10. 2008, 19:22
@Jitule64 díky moc za odkaz, taky vyzkousim. Ale ja tohle proste miluju :-)
magick 23. 10. 2008, 11:01
(Y)super určitě vyzkouším,jen mám dotaz ty 3protlaky myslíte ty malé konzervy? *-)
vlnkaX 23. 10. 2008, 19:24
@magick ano ty male, nekdy kdyz se mi zda ze toho bylo malo, cmrndnu i kečup a v pohodě.
magick 24. 10. 2008, 11:24
@vlnkaX děkuji zítra jdu na to,písnu jak chutnalo! (L)
Richina 16. 10. 2008, 14:55
Vando prosím kde se dá sehnat to koření,nebo od jakého výrobce?Tady u nás ho nikde nemají... :-S :-SDěkuji
vlnkaX 16. 10. 2008, 19:20
@Richina prý mají i v Albertu - mi teď říkala známá *-)
vlnkaX 16. 10. 2008, 15:09
@Richina Je to Kotanyi, já ho kupuji v Bille, ale vídávám ho i v jiných ochodech. Doufám že seženete a dejte vědět jestli chutnalo :-) NO a nebo namichejte tu směs, je to někde dole v diskusi (L)
Pesinka 3. 10. 2008, 13:50
Dnes jsem dělala k obídku a B.O.M.B.A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lepší jsem nejedla.Díky za super recept.Petra (Y)
vlnkaX 3. 10. 2008, 19:36
@Pesinka (H) díííky, díííky, samozřejmě jsem moc ráda že se vám recept osvědčil a pochutnali jste si! Tak jsme dneska měli stejný oběd :-D :-D :-D Konečně jsem se alespo :-D donutila to vyfotit. Mňam, zbyteček jsem si uložil a na zítra... (L)
mimik 24. 9. 2008, 21:16
Já koupila koření v Hypernově. Tento recept je naprosto úžasný. Určitě doporučuji všem. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
vlnkaX 27. 9. 2008, 9:36
@mimik jsem moc ráda že Vám chutnal, opravdu si myslím, že je to jeden z nejlepších na chilli con carne co jsem vyzkoušela :-)
Sykyna 24. 9. 2008, 17:38
už týden hledám v ob chodech koření chilli con carne 8o| 8o| 8o| a nikde ho nemají,dá se něčím nahradit??? *-)
vlnkaX 27. 9. 2008, 9:34
@Sykyna 1/2 lžičky chilli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky oregána, 1 lžička římského kmínu
cammelia 15. 8. 2010, 12:02
@vlnkaX Uááá, Vando, došlo mi koření, tak jsem ho nahradila Vaší směsí. To jsem si dala *-) - půl lžičky chilli, když jsem to teď ochutnala, to je vražedné, to je leda tak pro nějakou plechovou hubu, jak říká tchán 8-| Budu to muset na talíři přebít kopcem kysané smetany, jinak uhořím. (candle) Ale manželovi to takhle chutnat bude, o tom žádná (pl) Jinak autorce receptu děkuji, vařím ho často, a s oblibou ho dlabou i starší děti 5 a 7 let (dávám tak čtvrtku balíčku kupované směsi a na talíři zjemňujeme kysanou smetanou). (L)
vlnkaX 6. 6. 2011, 10:47
@cammelia jéžiš reaguju za rok, no nic.. :-) mrzí mě že jste se tak vypekla s tou směsí. Já raděj právě používám tu kupovanou, míchala jsem si to sama jen jednou a asi jsem měla teda nějaký vyčichlý chilli, protože já teda plechovou hubu nemám :-)a tak ostrý to nebylo. Kdyžtak ale na netu určitš najdete jiný návod na smíchání této kořenící směsi.
Sykyna 6. 10. 2008, 12:00
@vlnkaX tak jsem nakonec sehnala a udělala.Nejdřív s rýží a pak jsem se druhý den dojížděla s tortillou, a ta byla lepší (Y) (Y) (Y)určitě jsem nedělala jen jednou.Bylo to vynikající |:o)
vlnkaX 6. 10. 2008, 19:58
@Sykyna To jsem ráda Ivčo, přijde mi to s tou kupovanou směsí koření lepší, v originálním receptu samozřejmě nebyla :-) a s tou tortillou je to uplne nejlepší (L)
jazumi 9. 9. 2008, 20:00
:^) :^) :^) čokoládu *-) *-) *-) - tak to asi vyzkouším (H) - čokošku miluju (zajic) (zajic) (zajic) - tak mě docela zajímá- jakou to může mít chuť *-) [A] (jidlo) (jidlo) (jidlo)
vlnkaX 9. 9. 2008, 20:06
@jazumi čokoláda v tom není poznat, pokud to nepřeženete, jen to chuťově podtrhne chuť celého pokrmu (H)
backa 9. 9. 2008, 19:45
Dobrý večer,tak jsem dnes vařila podle Vašeho receptu a můžu říct,že to nemá chybu. (Y)Dala jsem ochutnat i sousedkám a moc jim chutnalo a rozdávala jsem recept. Díky za chutnou inspiraci (L) je vynikající. (jidlo) Zdraví Táňa (hello)
vlnkaX 9. 9. 2008, 19:53
@backa Táňo to jsem strašně moc ráda, tento recept je opravdu sázka na jistotu, vždy se povede a vždy má úspěch, už se na něj taky opět chystám. Šiřte klidně dál, je opravdu škoda si ho nechat pro sebe :-) :-) :-) Vanda
vlnkaX 5. 9. 2008, 19:23
Ještě jsem si vzpomněla, je výborné pri podáváná dát nahoru lžící zakysané smetany, nádherně to pak po zamíchání zjemní. Jo a vůbec nejlepší je to chilli con carne, pokud tedy zbyde, druhý den :-)
cara2001 5. 9. 2008, 13:18
Jakou k tomu dáváte přílohu? Rýži, brambory, těstoviny?
vlnkaX 5. 9. 2008, 19:16
@cara2001 nejlepsi je k tomu chleb, nebo to davam do prehnute pita placky (takovy ten bily arabsky chleb

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie