(recept
si oblíbilo 94 návštěvníků)
* CHLEBÍK Z PEKÁRNY - NARYCHLO *
Potřebné ingredience
* 350ml VLAŽNÉ VODY * 1 PL OCTA * 2 PL OLIVOVÉHO OLEJE * 300g HL. PŠENIČNÉ MOUKY
( NEBO PŠENIČNÉ CHLEBOVÉ ) * 210g CHLEBOVÉ ŽITNÉ * 2 PL SUŠENÉ BRAMBOROVÉ KAŠE
* 2 ČL SOLI * 2 ČL KMÍNU * 2 ČL CUKRU * 1/2 KOSTKY ČESTVÝCH KVASNIC (NEBO 2ČL SUŠENÝCH)
Postup přípravy
V POŘADÍ DÁM DO PEKÁRNY.
ZAPNU PROGRAM SPRINT (ETA HARMONY) DÉLKA PROGRAMU 1:58
PO SIGNÁLU PŘIDÁM SEMÍNKA - SLUNEČNICE,DÝNĚ, PINIE ...
(JAKÉ KDO MÁ RÁD )
CHLEBÍK JE MOOOOC DOBRÝ A HLAVNĚ RYCHLE UPEČENÝ :-)))
ZAPNU PROGRAM SPRINT (ETA HARMONY) DÉLKA PROGRAMU 1:58
PO SIGNÁLU PŘIDÁM SEMÍNKA - SLUNEČNICE,DÝNĚ, PINIE ...
(JAKÉ KDO MÁ RÁD )
CHLEBÍK JE MOOOOC DOBRÝ A HLAVNĚ RYCHLE UPEČENÝ :-)))
NACHYSTÁNO NA PEČENÍ
SEMÍNKA PO SIGNÁLU
UPEČENO :-)))
DOBROU CHUŤ
ŽITNÁ CHLEBOVÁ MOUKA :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitka.A
(upraveno)
8. 1. 2009, 21:17
Dobrý večer Jani, chlebík jsem před 2 hodinkama dopekla a hned ochutnala je výborný , už jiný nepeču!!! Ta rychlost za hodinku a 20 minut byl hotový a úžasně propečený a chutný . Jen se mi tentokrát nepodařilo ho dobře vyklepnout, příště vyndám háky. Děkuji za super recept. Jitka
JADOL
(upraveno)
9. 1. 2009, 8:26
@Jitka.A
Dobrý den Jituš, jsem ráda že Vám chutná Taky je můj nejoblíbenější místo semínek můžete vyzkoušet třeba i osmaženou cibulku a uzeninu, taky je mňam Mějte se fajn J.
Verunek1
(upraveno)
7. 1. 2009, 9:11
Dobrý den,prosím o radu.Co to je ta chlebová mouka?(žitná,pšeničná).Ptala jsem se u nás ve zdravé výživě,v pekárně a nikdo o ní nic neslyšel a není mi schopný poradit,kde ji sehnat-koupit.. Děkuji moooc za radu Veronika
JADOL
(upraveno)
7. 1. 2009, 15:12
@Verunek1
Verčo, já ji kupuji v Kauflandu (vložím fotku) nebo větší balení ve mlýně. J.
JanaSku
(upraveno)
1. 1. 2009, 21:44
Dobrý den, dneska jsem vyzkoušela chlebík podle Vašeho receptu (většinou dělám směsi, ale chtěla jsem změnu) a je opravdu výborný i rodinka byla mile překvapena. Děkuji a jistě nedělám naposledy
JADOL
(upraveno)
2. 1. 2009, 9:44
@JanaSku
DOBRÝ DEN JANI, DĚKUJÍÍÍÍ J.
Caryfucka
(upraveno)
31. 12. 2008, 17:43
Děkuji za skvělý recept! Konečně se mi chlebík z domácí pekárný pořádně podařil! Je vynikající!
JADOL
(upraveno)
2. 1. 2009, 9:43
@Caryfucka
DÍKY RENČO J.
Petra10
(upraveno)
26. 12. 2008, 17:33
Taky ho vyzkouším,dostala jsem Etu Harmony k vánocům a jedna paní mi doporučila váš chlebíček.Jen nemám tu žitnou mouku,musím jí někde sehnat.Co se stane použiju li místo ní obyčejnou?
JADOL
(upraveno)
27. 12. 2008, 21:15
@Petra10
Dobrý večer Peti, nezkoušela jsem ho z obyčejné. Ale žitnou mouku seženete v každém marketu - kupuji ji v Kauflandu i Sparu, určitě i Tesco má. Až vyzkoušíte, písněte mi jak se povedl a jestli Vám chutnal Mějte se fajn , hezký nový rok J.
Petra10
(upraveno)
28. 12. 2008, 20:13
@JADOL
Dobrý večer Janičko Moc děkuji za recept na výborný chlebík,moc se povedl Použila jsem hladkou mouku a hrnek polohrubé a byl stejně výborný.Během pečení jsem potírala slanou vodou.Kůrka úžasná lesklá a křupavá a chlebík vláčnej.Před chvílí jsem upekla a už mám jen patičku Už jsem si zapsala do notýsku a budu péct dál Přidala jsem ještě rozdrobené oříšky,chlebík byl vláčnej,tmavší,super
JADOL
(upraveno)
29. 12. 2008, 8:16
@Petra10
Dobrý den Peti, tak jste si poradila Zkuste chlebík i z té žitné mouky, je mooc dobrý, taky dělám obměnu - dávám na sucho opražené slunečnicové semínka, taky je chlebík výborný Mějte se fajn, vše nej nej v novém roce J.
Kutil
(upraveno)
23. 11. 2008, 13:54
Já mám pekárnu Eta jako vy.Jsem s ní spokojená.Peču různé druhy ,atˇze směsí nebo podle zkučeností.Ale všechny už několik let na tento program. Je to rychlé a vždy se povede.Když mám hodně práce,nebo nemohu pro chleba dojít do obchodu,nastoupí pekárna.Je to hotovo našup. Jitka
JADOL
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:08
@Kutil
Jituš, díky za komentář J.
capkovi267
(upraveno)
23. 11. 2008, 13:44
Jsem pekařka začátečník, tak se chci zeptat, jestli je rozdíl mezi žitnou moukou (nějaká bio) a žitnou chlebovou? Musí se používat ta chlebová? Díky, Halka
JADOL
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:07
@capkovi267
Halko, já používám žitnou chlebovou. Tu prodávají v supermarketech (kupuji ji v Kauflandu) nebo jezdíme na mouky do mlýna. Myslím, že ta žitná mouka (bio) je spíš na rohlíky ... J.
melony
(upraveno)
23. 11. 2008, 11:51
Tak jsem ho konečně vyzkoušela,pořád mi totiž doma chyběla ta bramborová kaše,no a musím říct,že je skvělý,chutná báječně,moc dík za recept.
JADOL
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:03
@melony
Gabčo, vyzkoušejte taky se slunečnic.semínkama, opraženýma na pánvi. Je mooc dobrý J.
kytka74
(upraveno)
11. 11. 2008, 10:44
včera jsem pekla a dnes jsme měli s bídou na sňídaňku moc nám chutnal 3 den mám pekárnu a je to můj 3 chlebík po signálu jsem přidala hrst opražených vlašských ořechů
JADOL
(upraveno)
11. 11. 2008, 16:26
@kytka74
Jituš, díky za komentář Mějte se fajn J.
JADOL
(upraveno)
28. 10. 2008, 19:45
Dnes jsem pekla chlebík s opraženýma slun. semínkama. Je výýýborný Moji pokladi se do něj pustili - nezbylo skoro nic J.
hani4ka
(upraveno)
20. 10. 2008, 20:45
Jani, dnes jsem chlebík vyzkoušela a je naprosto úúúúúúúžasnýýýýýýý Díky za supr receptík Hanka
JADOL
(upraveno)
21. 10. 2008, 7:40
@hani4ka
Hani, díky Zkuste taky obměnu, místo směsi semínek jen slunečnicové opražené na pánvi na sucho. Je to moooc dobré J.
ivka71
(upraveno)
18. 10. 2008, 14:06
Hezký den Janí, chtěla bych zkusit váš chlebík ,ale nemám doma sušenou kaši myslíte že to bude vadit když jí tam nedám děkuji za odpověd
JADOL
(upraveno)
19. 10. 2008, 15:23
@ivka71
Dobrý den Ivčo, nezkoušela jsem ho bez kaše ale můžete ji nahradit vařeným postouhaným bramborem (vychládlým) Chlebík je s bramborem nebo kaší vláčnější Písněte jak se Vám povedl a jestli chutnal J.
ivka71
(upraveno)
20. 10. 2008, 20:11
@JADOL
Dobrý večer Janí, tak jsem už si koupila tu kaši a musím pochválit chlebík je i manžílkovi chutnal a je rychlý a chutný už jsem jich vyzkoušela dost ,ale tehle nemá opravdu chybu už ho mám uložený v oblíbeních receptech Iveta
JADOL
(upraveno)
21. 10. 2008, 7:38
@ivka71
Ivčo, díky ¨Zkuste taky místo směsi semínek dát jen slunečnicové na sucho opražené na pánvi, je to moooc dobré Mějte se fajn J.
ivka71
(upraveno)
23. 10. 2008, 17:36
@JADOL
Zdravím Janí, tak jsem zkoušela opražit tu slunečnici a chlebík byl .Tím bych vám chtěla moc a moc poděkovat za inspiraci jste prostě Iveta
JADOL
(upraveno)
25. 10. 2008, 9:17
@ivka71
Ivčo, děkujííííí mám radost pa J.
ivka71
(upraveno)
21. 10. 2008, 21:37
@JADOL
Děkuji Janí za radu určitě vyzkouším a hned vám dám vědět jak chutnalo jste zlatíčko Iveta
akmurb
(upraveno)
17. 10. 2008, 18:56
P.Janka- dnes som upiekla chlebík podľa vašeho receptu a musím povedať : super, super .Chválili ho všetci doma Ďakujem aj za rady a Vašu ochotu .
JADOL
(upraveno)
19. 10. 2008, 15:23
@akmurb
Inko, díky Mějte se fajn J.
melony
(upraveno)
12. 10. 2008, 11:17
Jdu ho vyzkoušet, pak dám vědět jak to dopadlo,ale vypadá moc dobře,tak snad se mi povede.
JADOL
(upraveno)
12. 10. 2008, 15:16
@melony
Gabčo, vyzkoušejte a písněte, jak se povedl a jestli chutnal ... Já peču už jen tenhle J.