(recept
si oblíbilo 179 návštěvníků)
Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou
Potřebné ingredience
Jeden naporcovaný králík nebo kuřecí stehna, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 - 6 plných lžic plnotučné hořčice, 1/2 kostky másla 250 ml šlehačky
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření. Necháme prohřát, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z plotny. do teplé marinády naložíme maso, přikryjeme alobalem a dáme uležet do lednice (nejlépe 24 hod.). Pak dáme (přikryté) péct asi hodinu. Mezitím občas zamícháme a polijeme výpekem. Po hodině přilijeme šlehačku a pečeme ještě asi hodinu (z toho půl ještě přikryté) a opět občas přelijeme výpekem.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Připravené na naložení do lednice.
Hotovo! Je to opravdu nejlepší úprava králíka, co jsem kdy dělala ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé