Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 179 návštěvníků)

Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou

0.0
Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou

Potřebné ingredience

Jeden naporcovaný králík nebo kuřecí stehna, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 - 6 plných lžic plnotučné hořčice, 1/2 kostky másla 250 ml šlehačky

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření. Necháme prohřát, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z plotny. do teplé marinády naložíme maso, přikryjeme alobalem a dáme uležet do lednice (nejlépe 24 hod.). Pak dáme (přikryté) péct asi hodinu. Mezitím občas zamícháme a polijeme výpekem. Po hodině přilijeme šlehačku a pečeme ještě asi hodinu (z toho půl ještě přikryté) a opět občas přelijeme výpekem.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Připravené na naložení do lednice.

Hotovo! Je to opravdu nejlepší úprava králíka, co jsem kdy dělala ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie