Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 181 návštěvníků)

Sunarové čtverečky - na vaše přání:-)))

0.0
Sunarové čtverečky - na vaše přání:-)))

Potřebné ingredience

250 gr. cukr moučka, 250 gr. másla, 3 vanilkové cukry, 8 lžic polévkových rumu, 8 lžic sušeného mléka polotučného - plné (já mám ráda suš. mléko Laktino-k sehnani v Kauflandu, Coopu atd.,proto jej dávám,ale samozřejmě může být i sunar už podle názvu:-)) - tohle vše smíchat, rozdělit na dvě části, do 1. části přidáme ještě navíc 4 lžíce kakaa - do 2. části přidáme 4 lžíce sušeného mléka navíc Na polevu: 75 gr. másla rozpuštěného, 75 gr. cukru moučka, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci mléka

Postup přípravy

Tento recept tady dávám, protože si o něj maminky píšou samy na můj e-mail (měla jsem ho vyfocený mezi cukrovím z min. roku).
Umícháme tedy "těsto", máme dvě části - světlou a tmavou, na plech vyložený pečicím papírem dáme kakaové těsto, na druhý plech vyložený alobalem dáme světlé těsto. Nemusíte to roztahovat na celý velký plech, na mé fotce to není úplně vidět,ale chybí tam cca 3-5 cm. Původní recept totiž byl z jednou takové dávky a bylo to vyšší než formička,takže nešlo vůbec vykrajovat - hrůza, takhle to bohatě stačí.
Bílé těsto vyklopíme na tmavé a jen ze světlého sundáme alobal, zarovnáme. Před tímto můžeme dát oba plechy na chvíli na balkon, ztuhnou a lépe se bílé těsto vyklopí,já ho ale nedala a šlo to taky,navíc se to pak dá ještě trochu poupravit,jakmile ztuhne,už to jde jen vyrovnat na sebe. Dáme opět na chvíli do chladu a připravíme polevu.
Poleva:
máslo rozehřejeme, vymícháme cukr, kakao a mléko a mícháme s rozpuštěným ještě teplým máslem -až se vstřebá.
Nalijeme na hmotu a necháme ztuhnout v chladu - nejlépe na balkoně ( v ledničce by to tuhlo asi dost dlouho) a klidně i hodinku - dvě.
Potom vykrajujeme,pokud to není opravdu déle v chladu,může to zase při vykrajování teplat a hůř se vykrajovat, v tom případě to dám opět na chvíli do chladu i mezi vykrajováním. Když je to v chladu dlouho,jde to celkem hezky. Nemusí se dělat čtverečky,můžou to být třeba měsíčky,ale vykrajovat tak ať z toho nejsou zbytky,hned vedle sebe.Není to jako pečené těsto,že se to dá znovu upatlat a proto zbytky nejsou hezké vzhledově. Hlavně to spodní kakaové musí být zatuhlé,to bílé
těsto drží dobře,ale tmavá hmota má sklon se lepit na ten papír,tak je třeba trochu cvik,není to ale nic těžkého.
Zní to složitě,ale není to tak a je to moc dobré, tohle cukroví nám pekla cukrářka na svatbu a všem tak chutnalo,že jsem ji musela poprosit o recept.

Začátek - suroviny na 1. část

První část je oddělená a doplněna suš. mlékem

2. část s kakaem

Těsto už je rozetřené na plechu (tmavé je dole) a přikryté světlým nahoře

Příprava polevy

Poleva rozetřená

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie