Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 631 návštěvníků)

Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ

0.0
Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ

Potřebné ingredience

piškotové těsto: 1 celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky

sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice

náplň: marmeláda, 250 ml smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (pokud použijeme smetanu Rama Cremefine není nutný), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.

Těsto z bílků

Mezi to vlijeme piškotové těsto

Upečeme

Jedno těsto otočíme rubem nahoru

Obě potřeme marmeládou

Řez, který jsme neobraceli, potřeme ušlehanou tuhou šlehačkou

Přiklopíme druhým řezem a jemně přimáčkneme

Dáme chladit a pak sníme :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabikaKa 13. 2. 2009, 12:35
Ivonka, šľahačka sa už nesladí? *-) *-) Práve mám cesto v rúre, zatiaľ drží krásne, dúfam ,že sa podarí. Zdravím,Gabika (hello) (hello) (hello)
pipuška 13. 2. 2009, 15:40
@gabikaKa Nesladí, ano ta marmeláda je už tak sladkáááááá (hello)
bububububu 13. 2. 2009, 18:17
@pipuška *-)aha, tak proto to bylo ták sladké, ale táák dobré. Příště zkusím nesladit (L)
Jitule64 13. 2. 2009, 13:35
@gabikaKa Já ji nesladila. Dávala jsem malinový džem a ten byl dost sladký a pak se ještě vršek posype moučkovým cukrem a tak celkově je to dost sladký moučník dobrý k hořké kavičce. :-)
Jitule64 12. 2. 2009, 20:36
Tak jsem je dnes dělala. Všechno ok až na šlehání sněhu...nějak jsem ho měla furt takový řídký, že by mi na pečícím papíře tekl, tak jsem to šlehala a šlahala snad přes deset minut a pak mi teprve opravdu ztuhl, jenže když jsem pak potřebovala našlehat šlehajdu, tak se mi šlehač už nerozjel. 8-| Takže jsem myslela, že s tím fláknu do koše a pak jsem se teda ovládla a šlehačku našlehala ručně, takže té paní, která se bojí, že jí šlehačka neztuhne, tak se nemusí bát, když ztuhla i mě a to fakt ručně...hlavně musíte použít smetanu z lednice! (Y) Tady je fotečka, na šlehačku jsem ještě poházela na plátky nakrájené jahody a je to teda fakt dobrůtka....pokud si nezničíte svého milovaného pomocníčka. :-| http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1707378
bububububu 12. 2. 2009, 16:43
:-@ fakt ta šlehačka bude hustá a nebude téct? K mésmůle určo bude a kvůli tomu mám strach do toho jít +o(
pipuška 13. 2. 2009, 6:58
@bububububu opravdu netekla (Y)
bububububu 13. 2. 2009, 9:15
@pipuška a kdy šlehat, studenou z lednice nebo odstátou při pokojové teplotě? ;-) Se ptám, jako bych nikdy nešlěhala šlehačku, ale já mám strach, že to zvořu 8o|
Jitule64 13. 2. 2009, 10:30
@bububububu Jani, tu šlehačku musíš mít vychlazenou. Normálně ji vyndáš z lednice, přidáš ztužovač a šleháš. (Y)
pipuška 13. 2. 2009, 10:01
@bububububu Neboj Jani, určitě se ti podaří :-) já ji šlehám přímo z lednice (Y) zítra se chystám upéct Kardinála podle mé kamárdky Hanky, tak přidám fotečky a uvidím, jestli se mi vydaří i tento :-)
mufova 13. 2. 2009, 12:37
@pipuška Ahoj,tak zítra se chystáš péct?Tak nám sem na konec světa také kousek hoď,se mi z toho sbíhají sliny.Jsi mě tak navnadila,že půjdu snad péct!!!
pipuška 13. 2. 2009, 18:36
@mufova Dojdi na kafčo (C) a můžeš ochutnat teta....jen aby pak Verča neměla moc kalorické mléčko (child4) :-) :-) :-)
vanila 12. 2. 2009, 13:05
VYNIKAJÍCÍ - zvládnou to i začátečníci (clamp) i nevybavení /obyč pytlík s prostřihlou dírkou/ mají jen jednu chybu - je jich zoufale málo... *-)
SZuzana 11. 2. 2009, 15:48
Jsou výbornéééé,jen ponaučení pro příště,nesmím je chladit ve verandě,kde jsem omylem zavřela psa.Ten holomek jich polovinu snědl. :-@ :-@
prdlavka 17. 2. 2009, 18:57
@SZuzana :-Du nás by sežraly i péčící papír ;-) Minulý týden jsme zjisitla, že mi ty 3 ochechule chodí na ořechy-nevyloupané a ještě zametou ocasy skořápky, aby to nebylo tak nápadné :-p
Jitule64 12. 2. 2009, 8:33
@SZuzana :-D :-D :-D Ten se měl... ;-)
pipuška 12. 2. 2009, 8:26
@SZuzana :-D :-D :-D a pošmákl si co......hajdalák jene (&)
jelec 11. 2. 2009, 11:02
dobrý den,tak jsem je zrovna dodělala ,neodolala jsem a hned jsem je vyzkoušela jsou výborné.akorát jsem neměla obyčejnou šlehačku,tak jsem dala pařížskou a jsou taky super., pásy jsem dělala přes igelitový sáček a nastříkala jsem vše co jsem měla.moc děkují za skvělý recept (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello)
leni0323 10. 2. 2009, 19:18
zkoušela jsem je o víkendu a opravdu výborné, ale příště místo klasické šlehačky ušlehám krém z vaječného likéru od dr.oetkera a bez másla :-p :-p :-p :-p :-p
silvies 10. 2. 2009, 12:11
Prosím Vás, ty bílkové pásy mají být po upečení asi jako pusinky nebo spíš takové "gumovější? Asi jsem někde udělala chybu *-) *-)
silvies 10. 2. 2009, 12:11
Prosím Vás, ty bílkové pásy mají být po upečení asi jako pusinky nebo spíš takové "gumovější? Asi jsem někde udělala chybu *-) *-)
pipuška 10. 2. 2009, 19:06
@silvies Určitě by ty pásy neměly být úplně jako pusinky, křupavé, ale spíše gumovější (Y)
ˇjaninabliz 9. 2. 2009, 22:35
To určitě vyzkouším,vypadají nádherně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
kalan 9. 2. 2009, 21:05
Ty bilky s cukrem slehate nad parou?
pipuška 10. 2. 2009, 7:32
@kalan Nad parou neeee
kalan 10. 2. 2009, 13:57
@pipuška tak potom nevim, kde se stala chyba... ty bilkove pasy chutnaly spise jako omeleta a byly rozplacle :-(
Jitule64 9. 2. 2009, 22:47
@kalan Já to chápu, že je to obyčejný sníh... *-)
Liščátko 9. 2. 2009, 14:47
Ivono prosím o radu..ted jsem to dala do trouby, ale těsto je tak řidké, že mi rozhodně nedrželo proužky tak jako Vám na fotkách...kde jsem udělala chybu ? Do těsta jsem dala celé vejce, 2žloutky a 50g cukru a 40g mouky není tý mouky málo? mě to fakt teklo... děkuji za radu Markéta
pipuška 10. 2. 2009, 7:33
@Liščátko Ono záleží hodně na tom jak se to vyšlehá.......jinak nevím, kde je chyba *-) kamrádka tam přidává trošku totho prášku do pečive.....
lucatko 8. 2. 2009, 16:42
Také jsme vyzkoušeli a sklidili obdiv celé rodiny.Opravdu moc dobré, rychlé a finančně nenáročné.
dash 8. 2. 2009, 13:47
Ivonko, pekla jsem včera na teflonové podložce a naprosto bez problémů. Je to úžasná dobrota, hrozně moc nám to chutnalo. Skvělý recept a hlavně dobře popsaný. (F)Lída
Hana1407 7. 2. 2009, 21:55
Ivonko - dnes jsem dělala a už není ani kousíček, byly opravdu vynikající. Dělala jsem též s Ramou cremefine - poprve - a bylo to skvělé. Takové nadýchané, s rybízovou marmeládou lehce pikantní - no prostě bomba |:o) |:o) |:o) Děkuji za super receptík (clamp)
pipuška 8. 2. 2009, 17:01
@Hana1407 (Y) (Y) (Y) jsem ráda holky, že sklízíte úspěchy (L) (L) (L) (L) (L)
Akimka 6. 2. 2009, 21:48
Tak jsem je dnes dělala (Y).Byly rychlé a supr..téměř jako kupované, jenom ne tak drahé.. :-)Všechno bylo na 1. Jenom jsme použila rostlinou šlehačku a potom nemusím dávat už ztužovač..Fakt poklona. (clamp)
Bylinka1 6. 2. 2009, 21:35
Páááni,to vypadá moc jedle (Y) (clamp)
hanulice 6. 2. 2009, 14:25
Vypadají zajímavě a jen tady slintám (zajic)
dolik76 5. 2. 2009, 21:37
Nevím kde chyba,ale po upěčení mi to zůstalo přilepené na papíře *-)
(Petruše) 6. 2. 2009, 20:05
@dolik76 Taky se mi to stalo u jiného receptu a víckrát. Papír stál za prd.
dolik76 8. 2. 2009, 14:05
@(Petruše) Tak jsem včera dělala podruhé,papír jsem nastříkala olejem a udělala jsem jako dort,kulatý,naplnila jsem šlehačkou s mandarinkama a je vynikající (Y)
pipuška 8. 2. 2009, 17:01
@dolik76 Jéééé a nebyla by fotečka???? *-)
dolik76 8. 2. 2009, 21:08
@pipuška nebyla,nestihla jsem ;-)mám nafocený jen neupečený na plechu,pak upečený a víc nic ;-)
pipuška 7. 2. 2009, 7:28
@(Petruše) Tak jsem to včera tedy zkoušela, také se mi to přichytilo (6) ale když jsem to začala jakoby odlepovat, že jsem ten papír nadzvedla do dlaně a začal jej z buchty oddělovatjako list, tak mi to šlo (Y) (Y) (Y)........tak zkoušejte a určo na něco přijdete (L)
pipuška 5. 2. 2009, 21:41
@dolik76 Tak to netuším, kde ta chyba je *-) já jsem to zatím nepekla, ale určo dám vědět jak se mi to podařilo......čekám ještě zítra recept od kamarádky, ta ho dělala, ale asi z dvojité dávky, tak uvidíme, jak se vydaří ^o) ^o) ^o)
Šťastlivka1 5. 2. 2009, 21:31
+ se těším na ten recept od kamarádky. :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie