(recept
si oblíbilo 737 návštěvníků)
Řezy jako peříčko
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL) , 70 g cukru moučka (4 PL).
Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného koňaku (nemusí být).
Dále: 60 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
celý zákusek vypadá takto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jolča
(upraveno)
30. 5. 2009, 11:43
Tak už tuhne v lednici jen jsem měla málo krému ,příště dám dvě šlehačky.Už se těším k odplední ,jsem zvědavá jak budou chutnat ,
Zdenda1
(upraveno)
28. 5. 2009, 16:54
Ahojky,tak jsem vyzkoušela řezy,zatím tuhnou v lednici,ale už je obcházíme jak mlsné kočky Krém mi zbyl,příště ho musím dát asi ještě víc dovnitř. No dělám je poprvé Také bych vyzkoušela někdy proložit ovocem a dát ovoce i nahoru místo krému a přelít želatinou Myslíte,že by to šlo? Ještě napíšu,až ochutnáme
Janejane
(upraveno)
11. 7. 2009, 13:48
@Zdenda1
Dobrý den, zkoušela jsem proložit slabšími plátky jahod a je to výborné. Už jsem dělala několikrát a všichni se oblizují a na mě zůstane jen kousíček
spero
(upraveno)
29. 5. 2009, 16:31
@Zdenda1
Zdeni, to ovoce dovnitř by určitě šlo, s tou želatinou nahoru to není tak jednoduché, musela byste udělat nejdřív nějaký rámeček kolem, aby vám tam držela.
krišpa
(upraveno)
27. 5. 2009, 19:42
Vyzkoušeno,velice rychlý receptík a žravý jelikž už neni děkuji za super receptík aurčitě zase udělám
spero
(upraveno)
28. 5. 2009, 15:12
@krišpa
janava
(upraveno)
25. 5. 2009, 18:51
Dnes jsem upekla, přesně podle návodu a výsledek je naprosto super. Jednoduchý a rychlý řez.U nás bude hodně oblíbený
spero
(upraveno)
25. 5. 2009, 20:47
@janava
Janičko, to jste mě potěšila. Díky.
Janejane
(upraveno)
23. 5. 2009, 21:33
Skvělý a jednoduchý recept . Včera večer jsem upekla přesně dle návodu a dnes se vše snědlo . Díky moc . Jana
spero
(upraveno)
24. 5. 2009, 19:32
@Janejane
PETROB
(upraveno)
22. 5. 2009, 19:47
Tak jsem se s tím poprala,ale nakonec to vyšlo a čekáme,až se uleží Šlehačka mi nezhoustla,tak jsem musela běžet pro jinou,ale stojí to za to,páč to vypadá božsky
PETROB
(upraveno)
22. 5. 2009, 22:24
@PETROB
Tak Ivanko,dala jsem si kousek a měla jsem žaludeční orgasmus to se dělá dávat takové receptíky na mmb,kdo má pak být šlang do plavek No nevím,jak to vydržím čekát do rána,ale ještě jeden alespoň malilinkatý si prostě musím dát
spero
(upraveno)
24. 5. 2009, 19:32
@PETROB
Pekyska
(upraveno)
22. 5. 2009, 18:55
To vypadá moc dobře děkuji za tip, určitě vyzkouším
MAMEMIMOMU
(upraveno)
22. 5. 2009, 16:45
TAk to tady obdivuji, sbíhají se mi sliny, tisknu recept a pak koukám a on je od mé šikovné tety? Tak to je milé překvapení a tím pádem to bude naprostá mňamka. Už se těším. Ahojky Míša
Jana V.
(upraveno)
19. 5. 2009, 19:21
Prosím jak děláte tu krásnou polevu? Myslím ten povrch? Vidličkou?
spero
(upraveno)
20. 5. 2009, 9:10
@Jana V.
Janičko, jak píšu v receptu - vidličkou. Důležité je, aby ta čokoláda byla tekutá a netuhnoucí, proto je v ní ta šlehačka případně mléko. Jednou jsem dala pro zjednodušení zbytek čokoládové polevy se 100% tukem a nebylo to ono, při promíchávání mi začala hned tuhnout a lepit se na vidličku. Taky se to snědlo, ale už to nebylo tak hezké.
Janajon
(upraveno)
19. 5. 2009, 7:37
Ivanko,díky za receptík.Řezy jsou opravdu vynikající!!! Díky Jana.
spero
(upraveno)
19. 5. 2009, 9:34
@Janajon
Janičko, jsem moc ráda.
hanys77
(upraveno)
18. 5. 2009, 22:51
další skvělý receptík Ivi díky moc za něj použila jsem krém a tvoje zdobení na dort pro mamku a ségru a všem se líbil, a co víc, hlavně chutnal sice zdobení mi moc nešlo, ty to máš tak krásný, já to trochu zpatlala, nejspíš jsem tam dala moc čokolády, ale třeba bude příště lepší...
spero
(upraveno)
19. 5. 2009, 9:13
@hanys77
Haničko, dívala jsem se na tvůj dort a vidím, že jsi móóóc šikovná. Jestli to zdobení nebylo jak by sis přála, tak na fotce to teda vidět není. Děkuji, že jsi napsala. Ivana
evina76
(upraveno)
14. 5. 2009, 16:16
Musím potvrdit, že jsou vynikající .Zmizely rychlostí blesku.Díky za recept
spero
(upraveno)
14. 5. 2009, 16:35
@evina76
U nás taky zmizely okamžitě. Ještě že nedají ani moc práce. A ke výborné.
Lenkule
(upraveno)
11. 5. 2009, 16:10
Ivanko , včera jsem pohostila návštěvu a odešli s receptem , opravdu vynikající dobrota, lehounké jak peříčko . Příště musím udělat hned dvě , moc děkuji za SUPER recept . Lenka
spero
(upraveno)
11. 5. 2009, 22:13
@Lenkule
Tak to mám velikou radost. Tak to má být. Díky. Ivana
zopetka
(upraveno)
11. 5. 2009, 7:28
Paní Ivanko,včera jsem vyzkoušela a jsou opravdu moooooc dobré,ani kousek nezbyl nadýchané a vynikající díky za receptík klára
spero
(upraveno)
11. 5. 2009, 22:14
@zopetka
Klárko, není zač. Jsem moc ráda, že recept posloužil a že jste si pochutnali.
kalamity
(upraveno)
10. 5. 2009, 20:12
vyzkoušeno. jednoduché a dobré. Jana
spero
(upraveno)
10. 5. 2009, 20:24
@kalamity
Vojtula
(upraveno)
10. 5. 2009, 14:31
určitě vyzkouším, vypadají jedle
Martina 11
(upraveno)
3. 5. 2009, 17:22
Pekla jsem je na dnešní pouť a jsou opravdu výborný
spero
(upraveno)
3. 5. 2009, 19:55
@Martina 11
Martinko, jsem moc ráda, že vám řezy chutnali.
Machja
(upraveno)
3. 5. 2009, 13:24
Vypadají moc lákavě , určitě vyzkouším
spero
(upraveno)
3. 5. 2009, 14:15
@Machja
ondrejek
(upraveno)
3. 5. 2009, 13:19
Ivo,řezy jsou opravdu jako peříčko,moooooc dobré ,dnes jsem pekla,díky za super receptík .
spero
(upraveno)
3. 5. 2009, 14:14
@ondrejek
Katuško, díky. Jsem ráda, že jste mi to potvrdila. Když jsem je udělala a ochutnala, hned mě to napadlo, že jsou jako peříčko. A za tři dny jsem je pekla znovu. Rychle hotové a rychle snězené. Ještě jsem je podruhé prokládala mandarinkami. Také moc dobroučké.
mlsounka
(upraveno)
2. 5. 2009, 18:19
dobrý den Ivo, nakoukla jsem k vám do Receptů a máte tam samé nádherné dobrůtky
spero
(upraveno)
2. 5. 2009, 20:58
@mlsounka
Díky