Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Makovky

0.0
Makovky

Potřebné ingredience

500 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné Hery (nebo jiného tuku na pečení), 150 g cukru, půl lžičky soli, 800 g polohrubé mouky, lžička skořice, kostka čerstvého droždí

náplň: jedno balení mletého máku, 60 g cukru, lžička skořice, cca 100 ml mléka, hrst rozinek

Postup přípravy

Makovou náplň s povaříme s cukrem a skořicí, když začne houstnout, přidáme rozinky a necháme přejít varem. Pak necháme dobře vychladnout.

Těsto - z uvedených surovin vypracujeme v pekárně těsto. Po vykynutí ho rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválíme na velký obdélník a potřeme polovinou makové náplně. Plát těsta od shora nadvakrát přeložíme.

Nůžkami nastříháme na cca 6 cm široké pásy. Každý pás znovu nůžkami dvakrát nastřihneme, nakonci necháme spojené. Z každého pásu upleteme cop. Necháme ještě dokynout na plechu a pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 8. 6. 2009, 10:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jitule 72 8. 6. 2009, 9:28
Dobrý den, jak se dlouho peče a na kolik stupňů? Děkuji
zuzaa 8. 6. 2009, 12:52
@Jitule 72 Já peču při 180-200°C (elektrická trouba, horní i dolní spirála, plech uprostřed) do té doby, dokud nezačnou tmavnout.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie