Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

barbinecka37 9. 6. 2014, 13:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)to je nádhera, jste moooooooooc šikovná a já vám dávám 1* |:o) |:o) |:o)
sokorka 8. 6. 2014, 22:06
(clamp)
jgkg 3. 6. 2014, 21:06
Dobrý večer,můžu poprosit o recept na korpus a salko krém pod marcipán? Díky moc. jana.kurkovaa@seznam.cz
luciua 25. 5. 2014, 20:47
Dobrý večer, děkuji za super recept na marcipán. dělá se parádně. Jen když potáhnu dort tak mi teče. Mohu poprosit o recept na salko krém pod marcipán? Děkuji moc Lucka (child1) (hello)
Maty 1 16. 5. 2014, 19:45
Dobrý den, nevím čím to může být, ale hmota byla drolivá, tvrdá a nehezká. Stále mi z toho tekla mastnota a to jsem dala vše podle postupu. Nevíte proč? Na co si mám dát pozor? Děkuji za radu. Martina
smejlik 15. 5. 2014, 17:08
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte hmotu taky takovou nažloutlou nebo se vám vybělí? na některých fotkách vypadá krásně bílá. Děkuji
MUCKA 27. 4. 2014, 21:38
Dobrý večer, děkuji za super recept na marcipán. Můžu poprosit o recept na korpus a salko krém pod marcipán? Díky moc. (Y) (clamp)
Vlr.Buckova 23. 4. 2014, 20:37
(Y)
edisek1 15. 4. 2014, 20:26
Dobrý den Zdenko, marcipán je super, už jsem ho několikrát dělala. Mohla bych Vás poprosit o recept -salkový krém a korpus (edisek.s@seznam.cz) díky Edita
vveronika79 15. 4. 2014, 12:24
Povedl se napoprvé, moc děkuji za receptík |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
macona 25. 3. 2014, 16:32
Díky moc za supr recept (Y) (Y) (Y) mám prosbičku , koupila jsem teda sehnala jen pšeničný sirup , bude to vadit prosím ? děkuji moc . (L)
heyLyla 14. 3. 2014, 1:37
SOS Prosím! Dělala jsem marcipán dle tohoto recepisu - dělal se krásně, připravovala jsem si den předem na potahování dortu, ale už po pár minutách - poté co jsem ho zabalila do folie a sáčku mi strašně ztvrdnul :-@ ani pár vteřin v mikrovlnce nepomohlo, co teď, dá se to ještě nějak zachránit?? :-o Moc díky!
lisanda81 4. 3. 2014, 10:28
Dobrý den,můžu poprosit o recept na korpus a salko krém pod marcipán? A ještě se chci zeptat, dělala jsem dort a povrch byl hrozně hrbolatý-nerovný a nešlo to uhladit ani hladítkem na marcipán ,nevíte kde je chyba, po nanesení krému na dort byly v krému drobky. Děkuji za odpověď i rady Jana H. janahanysova@gmail.com
plamenek 3. 3. 2014, 19:12
Tak jsem poprvé v životě dělala potahovku dle receptu.Lepilo se mi to na ruce, tak jsem bez milosti vytáhla hnětací robot a ejhle, za pár minut bylo vymíchané a spojené. To samé s vyvalováním, podsypávala jsem ale stejně se lepilo.Tak jsem vzala velký mikroten pytel rozřízla, vložila marcipán ( tedy potahovku) a vyválela pěkně do tenka.Vyrobila i růžičky. Hlavně bylo to na přání, já mám ráda klasiku, nebo paříž atd.No dostala jsem od rodiny 1 s hvězdičkolu. (Y) :-D
myki30 (upraveno) 1. 3. 2014, 19:59
Dobry vecer, muzu mit dotaz? cim jste malovala {nebo jakymi barvy} jste malovala to letadlo {pouzite barvivo?} Dekuji za odpoved. Alena V. Rada bych pomalovala potazeny dort, ale nevim co pouzit. muj e-mail je: peceni1@centrum.cz Dekuji a budu se tesit na odpoved
babkamt 22. 2. 2014, 8:21
Prekrásna práca. (Y)
ammalka 22. 2. 2014, 0:07
Tak nevím, při výrobě z toho byla lepivá žvýkačka která nešla dostat z ruk, tak jsem to dala do lednice a teď je z toho drolící se beton. Asi jsem někde udělala malou chybičku *-) takže původní dort ala zvonilka bude dort politý čokoládou....
MiaAngel 20. 2. 2014, 15:18
Moc Vás prosím, budu péct dceři dort k prvním narozeninám, už jsem si teda koupila potahovku velve. ale vůbec nevím jaký krém, dostala jsem typ na mascarpone krem, neposlala byste mi prosim nejaky recept na krém? děkuji, Milenareh@gmail.com
Figurka27 20. 2. 2014, 12:30
Dobrý den Zdeni :-)Děkuji za super receptik na hmotu (Y) je výborná a perfektně se dela (clamp) chtela bych se zeptat jak dlouho před tvorbou dortu děláte postavičky? Myslím,aby nebyly moc tvrdé? Nebo je nějaký figl, aby neosychaly? ,-) moc děkuji (L) (L) (L)
Merrry2 (upraveno) 9. 2. 2014, 9:13
Dobrý den, též mám problém s ,,orosením modelovací hmoty,,.Pod hmotou byl klasický máslovo-pudinkový krém. Psala jste, že je lepší podmazat máslem s nugetou.V jakém poměru?Je možné zvolit jiný krém?Pokud budu dělat postavičky jak moc dopředu byste je dělala?Týden? Děkuji za radu Prosím o brzkou odpověď Katka formankovakaterina1@seznam.cz

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie