Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petatrn (upraveno) 16. 6. 2009, 22:31
(Y) (Y) (Y) ten recept je suprovej, také mě nebaví dělat dva marcipány - potahovku a na figurky, určo ho vyzkouším. Takhle nebudu muset v ledničce přemýslet nad zbytky marcipánu co je potahovka a co na figurky ;-) ;-) a zdá se mi to nebo je tohoto více než od Arielll *-) *-) *-).........díky za receptík (F) (F) (F)
aero-orion 16. 6. 2009, 23:42
@petatrn Z jedné dávky je tak 80-85 deka.Ten bílý co je poslední foto je ze 40 deka mléka a 80 deka cukru.Váha je 1,48 deka. Je toho poměrně dost. ;-) (L) (F) (F) (F)
petatrn 17. 6. 2009, 20:43
@aero-orion (Y) (Y) (Y) to tedy jo bude levnější a bude ho více než ze salka ^o) ^o) ^o) to ušetříme ^o) (F)
aero-orion 17. 6. 2009, 20:57
@petatrn :-D :-D :-DPeťko... teď jsi mě pobavila (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
Admin84 12. 10. 2021, 15:09
@aero-orion (Y)
petatrn 17. 6. 2009, 22:13
@aero-orion :-) [A] (F) (F) (F)
aero-orion 17. 6. 2009, 22:19
@petatrn Zítra dojdi na brigádu a na kafe... on tě ten humor přejde ;-) ;-) ;-) ;-)Tady je hafo dortů na dělání a ještě se pečou ráno ladovy koláčky svatební. :-D :-D :-DBys kmitala (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
petatrn 17. 6. 2009, 22:34
@aero-orion :-o :-o já kmitám taky kolem dvou mých nezbedníků ;-) ;-) ......... jinak přemýšlím že bych začala dělat dorty na zakázku, tedy jestli bych to zvládala na vás umělkyně nemám .......zatím mám z toho strach.......ale je to krásný koníček [A] [A] [A]
aero-orion 17. 6. 2009, 22:37
@petatrn Peťko je to kůň a né koníček.Zvládla bys je to jen o praxi tohle neboj.Děti klidně přihraj ty mi nevadí, neboj bych je zabavila (Y) (Y) (Y) (L)
kabelka 16. 6. 2009, 18:25
Zdeni jsi zlatíčko největší (Y) (Y), hned ho vyzkouším. čeká mě rodinka prasátek... jak jinak než Peppa, tak uvidíme :-$ :-$ :-$
aero-orion 16. 6. 2009, 18:28
@kabelka Kačenko, at se daří, já tu šudlím svatební růže ;-) (L) (F) (F) (F)
IJohny 16. 6. 2009, 17:49
Zdenko není toho cukru na poměr mléka moc?Není to moc sladké? Já dělám ten od Marcel - dávám 20 a 20 dkg a glukozu mám od Fialů v 5 kg kýblu a dávám tak 4 lžíce, vodu taky trochu 1-2 lžíce. Olej nedávám. Zkusím tenhle
aero-orion 16. 6. 2009, 17:56
@IJohny Ivet neni toho cukru moc chuťově je akorát.4 lžíce glukozy???????? :-o :-o :-oTo je na moje 4 dávky.Ivet dělám ho už ,asi 4 roky a každý se po něm může utlouct.Vyzkoušej uvidíš. (L) (F) (F) (F)
IJohny 16. 6. 2009, 18:04
@aero-orion Zdenko no já nevěděla kolik glukozy, tak jsem dala podle sirupu, taky mně ty kýble mizí jak blázen. protože dělám jen marcipán. Hned večer zkusím nebo zítra, mám dělat ještě 5 dorů tak bych glukozu ušetřila :-$ Jinak já si základ dělám ve stroji hákem a pak taky ručo fučo ;-) Tak to je ale rozdíl té glukozy :-o :-otý bláho, no to hned vyzkouším, fakt ušetřím glukozu (F) Díííík (K)
aero-orion 16. 6. 2009, 18:14
@IJohny Ivet to bys prodělala kalhoty.A tu lžíci prostě zaboř do kbelíku, naber vrchovatou nech stéct , pak setři zbytek do marcoše a není co řešit. (F) (F) (F) (L)
iva1707 16. 6. 2009, 16:10
krásný botky (Y) (Y)
aero-orion 16. 6. 2009, 17:14
@iva1707 Děkuju Ivi (L) (F) (F) (F)
adriM 16. 6. 2009, 16:06
Můžu jen potvrdit,že je to úžasný recept a marcipán je opravdu tvárný (clamp) |:o) Dělám jen tento, sice nemám takovou praxi jako Zdenička,takže výsledek bývá o něco horší,ale to už je rukama ;-) Zdeni to miminko je úžasné [A] (F)
aero-orion 16. 6. 2009, 17:14
@adriM Andrejko, až to bude 20 marcipán.. bude to taky hned hotový.Děkuju ty mimi jsou pro maminku tady z MBM zítra za ní jedou v balíčku.Jsou celkem 3 ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)
evina76 16. 6. 2009, 13:36
No vypadá to jednoduše, s čím je lepší, s glukózou nebo sirupem, popř. kde se dá koupit glukóza? Nebo když dám med, půjde to stejně jednoduše? Díky moc, krásný dorty (Y) (Y). Eva
aero-orion 16. 6. 2009, 14:57
@evina76 Evi s medem to jde v pohodě.Glukozu koupíte tady. http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkty.html/jedle_produkty S glukozou a sirupy je marcipán takový bělejší... s medem má trošku tmavší barvičku.
rehorka 16. 6. 2009, 9:47
Jéé Zdeni škoda že jsi recept jsem nedala před 14dny,když jem sipřipravovala růže na svatební dort.Ten bílo-vínový.Použila jsem salkový pracovalo se s ním dobře,ale chuť :^)A když mi růže vytvrdly tak mi popraskaly :-S :-S :-S.No nevěsta si toho nevšimla,ale já o tom věděla,měla jsem z toho špatný pocit. Takže poučení na závěr: Příšťě určitě vyzkouším tvůj!!!!!! :-) :-) :-)
aero-orion 16. 6. 2009, 10:39
@rehorka Leni ten recept byl celou dobu u mě na stránkách... já jiný nedělám.Taky máš deformaci jako já, vidíš každou chybičku. +o( +o( +o( (L) (F) (F) (F)
aero-orion (upraveno) 16. 6. 2009, 11:41
Ti kdo se ptali odkud jsou formy na silikon tady klik můžete se kochat. http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ Na hlavní straně je ke stažení katalog formovačů.
cetinka 16. 6. 2009, 8:56
Ahoj sirup můžete nahradit medem.
lejča 16. 6. 2009, 8:10
Zdeni..vypadá to fakt jednoduše (Y) zrovna dneska si musím nachystat 30 růžiček na dort...Ale já dávám med místo sirupu a nedávám žádnou příchuť...Mám vyzkoušeno,že lidi mají radši potahovku bez trestí..Takže myslíš,že můžu použít tento tvůj recept??? *-)
aero-orion 16. 6. 2009, 8:59
@lejča Leonko neni problém... já jsem ho také dělávala s medem.Tady ten dortík je jeden z prvních a je to medový marcipán. http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem/marcipanovy-dortik-s-ananasem.html (L) (F) (F) (F)
lejča 16. 6. 2009, 13:42
@aero-orion Zdeni..díky moc za radu.Zkusím teda růžičky z této potahovky (Y)
enny+andry 15. 6. 2009, 21:57
No tak to je ..bude super jestli to tak funguje. (Y) (Y)Mám dotázek ,chystám se na dortík pro dcerku...čím můžu nahradit ten sirup,ev glukozu??martina
aero-orion 15. 6. 2009, 22:24
@enny+andry Dá se medíkem,samozřejmě tekutým (L) (F) (F) (F)
Anelis 15. 6. 2009, 21:41
Super receptík, Hani, určo vyzkouším, už se těším (radost) |:o) (clamp) (clamp)
aero-orion 15. 6. 2009, 22:59
@Anelis Alenko vyzkoušej je to pohoda, ted jsem dělala střevíčky z něj. (L) (F) (F) (F)
Ilonáček 15. 6. 2009, 21:05
Zdeni určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
aero-orion 15. 6. 2009, 23:00
@Ilonáček (L) (F) (F) (F)
Zrušený účet 15. 6. 2009, 19:34
Děvčata osobně jsem viděla jak Zdenička marcipán dělá a je to opravdu rychlovka (Y) (Y) (Y) Zdeni Tobě díky za šílenou pomoc při tvorbě marcipánu (L) (L)když si vzpomenu jak já se s tím nadřela 8o|. Teď už dělám jen tvůj recept :-$ a chu´tově je výborný (flower) (flower) (flower)
aero-orion 15. 6. 2009, 19:36
@ Hani ahooojky mi se líbily... jen tvoje nevěřící oči,když jsem ti řekla,že za 10 minut není co dělat :-D :-D :-D :-D ;-) ;-) ;-)A nebylo je to rychlovka a v pohodě. (L) (F) (F) (F)
Lucka1711 15. 6. 2009, 10:35
Děkuji za receptík a postup, také vyzkouším (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 15. 6. 2009, 11:40
@Lucka1711 Luci vyzkoušet, je opravdu dobrý na chuť.Naše vnoučata ho milují. (L) (F) (F) (F)
martik72 15. 6. 2009, 10:32
Zdení, díky za receptík. Dnes ho vyzkouším, potřebuju na dort, nechtějí WI. Tak zkusím. Dám vědět, zda jsem hňácala správně. ;-) (L) (L)
aero-orion 15. 6. 2009, 11:39
@martik72 Martínko základ je vidět tu správnou konzistenci.V ničem jiném to není.Ať se daří. (L) (F) (F) (F)
martik72 16. 6. 2009, 8:03
@aero-orion Tak jsem ho zkusila. Povedl se, ALE asi jsem nešika, protože mně trval půl hodiny. Ale chuťově je moc dobrý. ;-)
žofink@ 15. 6. 2009, 10:21
Tý jo, dost dobrý, ty mimina jsou užasný, hele zdá se mi to, nebo je ten recept dost podobnej tomu co má marcelka, akorát je jinej poměr surovin.a není olej.No tak asi taky vyzkouším, určitě, ted mám dělat 3 dorty, tak to asi bude hned zkouška. :-$ (hello) (flower)
aero-orion 15. 6. 2009, 11:38
@žofink@ Miruško já ho mám od kamarádky co má cukrárničku.Trochu jsem si ho doupravila,aby mi vyhovoval na všechno. (L) (F) (F) (F)
Ivettka 15. 6. 2009, 10:06
Zdeni máš pravdu, je super!!! Už dělám pouze ten tvůj a je super a dcera se ho nemůže dojíst a vždycky mi ho sežere a musím dělat nový ;-) ;-) (L) (L)
aero-orion 15. 6. 2009, 10:12
@Ivettka Díky (L) (F) (F) (F)
Jolly12 15. 6. 2009, 10:05
Zdenka, mne ten marcipan nevysiel na 10 minut, malo som dala vody, a potom som preliala a dorabala cukrom.Bolo to nadlho a idem ulozit tortu. pekny den
aero-orion 15. 6. 2009, 10:12
@Jolly12 Zlatičko dodrž postup a pak, už jen močit ruce, nedolívat vodu.Je to napsané přeleje se.Pod rukama to cítíš,hlavně jak to vláční a spojuje se to. (F) (F) (F) (L)
Machja 15. 6. 2009, 9:27
Že bych také zkusila ;-) Pořád se na marcipán chystám, ale nemám pekárnu , tak se mi s tím nechce pachtit a tohle se zdá celkem jednoduché :-)
aero-orion 15. 6. 2009, 9:34
@Machja Jani já bych si teda pekárnu nešpinila. :-D :-D :-DZa tu dobu, než ona začne pracovat... mám 2dávka hotové. ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie