Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané - RECEPT 56739

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

ZAVAŘENINY

ID 25040 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 583 návštěvníků)


Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané


[ recept č. 56739 ze dne  ]

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby
po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)
po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)
po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat
rozmixované... už jen naplnit sklenice
z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Dršťková polévka z vepřových žaludků
Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca 2 hodiny v osolené vodě doměkka. Pokud použijeme tlakový hrnec, stačí nám 35-40 minut a nechat ,,dojít,,. Pak žaludky vyjmeme, ještě jednou očistíme…
<< iglů pro eskymáka :-)) | Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané | pro zahradníka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 255 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 další >>
ANNA B. (anaba) ID 17240 (5.9.2018, 15:11)
jdu na ně,díky za recept (F)
ODPOVĚDĚT
Iva V. (Preburda) ID 2280, mimibazar.cz/ivavara (4.9.2018, 15:59)
Povidla z tohoto receptu je "nadpozemská mana" |:o) |:o) |:o) (Y) (Y)
Děkuji za recept (L)
ODPOVĚDĚT
Andrea C. (Houska68) ID 613208 (21.8.2018, 15:28)
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat zda mixujete na tom plechu nebo přendáte do kastrolu? Mám ponorný tyčový mixer a bojím se, aby povidla nebyla všude. Malovat sice chceme, ale né letos.... ,-)
ODPOVĚDĚT
Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (25.9.2018, 19:23)
já jsem tu rovnou pekla ve velkém kastrolu a mohla mixovat a mixovat
ODPOVĚDĚT
Hana H. (bedla7) ID 61731 (5.9.2018, 10:47)
Dělala jsem a riskla mixovat v pekáči mám vyšší okraj a dobré kuchyň jsme malovat nemuseli :-) :-)
ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Amynka31) ID 123299, mimibazar.cz/amynka31 (23.8.2018, 17:25)
Já dělala dnes a přelila do hluboké mísy a mixovala v ní
ODPOVĚDĚT
Michaela H. (Amynka31) ID 123299, mimibazar.cz/amynka31 (23.8.2018, 17:25)
Já dělala dnes a přelila do hluboké mísy a mixovala v ní
ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (6.9.2017, 16:01)
vynikající, i za cenu kupovaných švestek a trochu práce budu určitě dělat každý rok
ODPOVĚDĚT
Andrea Š. (denny.kal) ID 31750 (25.9.2016, 11:16)
hotovo a jsou luxuxní, moje první povidla a opravdu snadná díky za recept (F)
ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (19.9.2016, 19:38)
dnes jsem dělala dvě dávky ale pokud jsou švestky zralé a sladké je půl kg cukru moc, dala jsem na 2kg švestek jen 30 dg a je to ok (Y)
ODPOVĚDĚT
Ajka H. (andrejka02) ID 563274 (19.9.2016, 13:25)
(Y) (L) (Y) (L) (Y) (L) (Y) (L) (F) (F) (F) (Y) (L) (Y) (L) (clamp) dělala jsem a jdu dělat další - všichni co ochutnali, chtěji skleničku :-) :-)) :-) děkuji moc za recept (Y) :-) (F) (L) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F)D (F)O (F)PO (F)R (F)(F)UJ (F)I (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Barbora V. (Lovečanda) ID 450470 (17.9.2016, 18:49)
Bože to je ždrádýlko, už peču druhou várku, ale musím hlídat čas, první jsem tam nechala o trochu dýl a je to moc husté ,-) Ale jinak (L)
ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (13.9.2016, 20:57)
(Y)super
ODPOVĚDĚT
Yvona F. (Yvia1) ID 61254 (13.9.2016, 18:26)
Povidla jsem dělala minulý týden. Recept jsem dodržela přesně a po upečení zůstalo dost šťávy. Doporučuji péct déle nebo šťávu odlít. Je dobrá i do vody na pití. Povidla jsou výborná.
ODPOVĚDĚT
Ivana K. (Eminka) ID 5430 (13.9.2016, 14:42)
Také jsem dělala podle Vašeho receptu. Jen se mi to pořád zdálo řídké a světlé, a tak jsem vydržela a pekla skoro hodinku. Povidla jsou úplně tmavá, hustá, skoro jako kupovaná! Takže kdo chce hustší třeba do buchet, zkuste vydržet a péct déle.
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (andelo2) ID 198834 (13.9.2016, 10:53)
Tak ty jsou naprosto bombový |:o) nechala jsem si to kapku ridčí, využijeme i jako džem (Y) skoro bez práce (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (srneckova) ID 268310 (18.8.2016, 8:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (17.8.2016, 19:03)
Letos zkusím váš recept, švestek máme opravdu hodně a dnes jsem definitivně skončila s kompotem ....
ODPOVĚDĚT
Monika H. (wictorie) ID 77788 (17.8.2016, 11:54)
Krásný den, právě jsem naskleničkovala povidla dle Vašeho receptu (L)
jsou luxusní, zkoušela jsem jednu várku, ale švestek máme dost, takže pokračování zítra (Y)

moc moc doporučuji, jsou výborná a krásně hustá (L)
ODPOVĚDĚT
Květa K. (KáKá) ID 157858, mimibazar.cz/KaKaa (16.8.2016, 13:44)
Povidla jsou luxusní,jiná už dělat nebudu |:o)Jen jsem dala 24 dkg cukru x 2 a to třtinového a rozmixovala úplně ,takže jsou skoro černá,nádherně hustá,díky moc (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Rudolf V. (Bigman) ID 565227 (18.9.2015, 12:05)
Moc díky za recept, povidla opravdu vynikající, všem doporučuji. Je to mňamka!!!
Rudolf Vogel
ODPOVĚDĚT
BLANKA Z. (BLANKA) ID 20667 (14.9.2015, 14:30)
Výborné máme trochu hustší ale nevadí díky za recept (F)
ODPOVĚDĚT
Jana Z. (jzemanka) ID 449588 (7.9.2015, 9:10)
Chtěla bych poděkovat za super recept, včera jsem ho dělala a dnes prubnu ještě jednu várku. Je dobrý, rychlý a nenáročný. Měla jsem recept i od tchýně ale ten nebyl tak dobrý. (clamp) (Y)
ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 (6.9.2015, 21:36)
Robievam lekvár (povidla) takto už pár rokov. Je to najjednoduchšia a pritom najchutnejšia verzia lekváru. Na kilo dozretých sliviek stačí 200 g cukru. (Y)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 255 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt