Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané - RECEPT 56739

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

ZAVAŘENINY

ID 25040 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 529 návštěvníků)


Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané


[ recept č. 56739 ze dne  ]

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby
po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)
po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)
po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat
rozmixované... už jen naplnit sklenice
z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Švestková povidla bez míchání
Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5 hodin. Nesmíme je však míchat. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla zařínají houstnout, dovaříme je za míchání dohusta. Pak je plníme do…
<< iglů pro eskymáka :-)) | Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané | pro zahradníka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 251 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 další >>
Andrea Š. (denny.kal) ID 31750 (25.9.2016, 11:16)
hotovo a jsou luxuxní, moje první povidla a opravdu snadná díky za recept (F)
ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (19.9.2016, 19:38)
dnes jsem dělala dvě dávky ale pokud jsou švestky zralé a sladké je půl kg cukru moc, dala jsem na 2kg švestek jen 30 dg a je to ok (Y)
ODPOVĚDĚT
Ajka H. (andrejka02) ID 563274 (19.9.2016, 13:25)
(Y) (L) (Y) (L) (Y) (L) (Y) (L) (F) (F) (F) (Y) (L) (Y) (L) (clamp) dělala jsem a jdu dělat další - všichni co ochutnali, chtěji skleničku :-) :-)) :-) děkuji moc za recept (Y) :-) (F) (L) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F)D (F)O (F)PO (F)R (F)(F)UJ (F)I (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Barbora V. (Lovečanda) ID 450470 (17.9.2016, 18:49)
Bože to je ždrádýlko, už peču druhou várku, ale musím hlídat čas, první jsem tam nechala o trochu dýl a je to moc husté ,-) Ale jinak (L)
ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (13.9.2016, 20:57)
(Y)super
ODPOVĚDĚT
Yvona F. (Yvia1) ID 61254 (13.9.2016, 18:26)
Povidla jsem dělala minulý týden. Recept jsem dodržela přesně a po upečení zůstalo dost šťávy. Doporučuji péct déle nebo šťávu odlít. Je dobrá i do vody na pití. Povidla jsou výborná.
ODPOVĚDĚT
Ivana K. (Eminka) ID 5430 (13.9.2016, 14:42)
Také jsem dělala podle Vašeho receptu. Jen se mi to pořád zdálo řídké a světlé, a tak jsem vydržela a pekla skoro hodinku. Povidla jsou úplně tmavá, hustá, skoro jako kupovaná! Takže kdo chce hustší třeba do buchet, zkuste vydržet a péct déle.
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (andelo2) ID 198834 (13.9.2016, 10:53)
Tak ty jsou naprosto bombový |:o) nechala jsem si to kapku ridčí, využijeme i jako džem (Y) skoro bez práce (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (srneckova) ID 268310 (18.8.2016, 8:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (17.8.2016, 19:03)
Letos zkusím váš recept, švestek máme opravdu hodně a dnes jsem definitivně skončila s kompotem ....
ODPOVĚDĚT
Monika H. (wictorie) ID 77788 (17.8.2016, 11:54)
Krásný den, právě jsem naskleničkovala povidla dle Vašeho receptu (L)
jsou luxusní, zkoušela jsem jednu várku, ale švestek máme dost, takže pokračování zítra (Y)

moc moc doporučuji, jsou výborná a krásně hustá (L)
ODPOVĚDĚT
Květa K. (KáKá) ID 157858, mimibazar.cz/KaKaa (16.8.2016, 13:44)
Povidla jsou luxusní,jiná už dělat nebudu |:o)Jen jsem dala 24 dkg cukru x 2 a to třtinového a rozmixovala úplně ,takže jsou skoro černá,nádherně hustá,díky moc (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Rudolf V. (Bigman) ID 565227 (18.9.2015, 12:05)
Moc díky za recept, povidla opravdu vynikající, všem doporučuji. Je to mňamka!!!
Rudolf Vogel
ODPOVĚDĚT
BLANKA Z. (BLANKA) ID 20667 (14.9.2015, 14:30)
Výborné máme trochu hustší ale nevadí díky za recept (F)
ODPOVĚDĚT
Jana Z. (jzemanka) ID 449588 (7.9.2015, 9:10)
Chtěla bych poděkovat za super recept, včera jsem ho dělala a dnes prubnu ještě jednu várku. Je dobrý, rychlý a nenáročný. Měla jsem recept i od tchýně ale ten nebyl tak dobrý. (clamp) (Y)
ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 (6.9.2015, 21:36)
Robievam lekvár (povidla) takto už pár rokov. Je to najjednoduchšia a pritom najchutnejšia verzia lekváru. Na kilo dozretých sliviek stačí 200 g cukru. (Y)
ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Marcela52) ID 207127 (6.9.2015, 17:05)
Právě jsem je podle Vašeho receptu uvařila, vlastně upekla. Jsou to nejlepší a nejchutnější povidla, jaká jsem kdy ochutnala.Pekla jsem je v hlubokém čtvercovém pekáči ze 4 kg švestek. Hřebíčky jsem rozdrtila v porcelánovém hmoždíři.
Jen se mi podařilo při závěrečném rozmixování semtam postříkat dolní i spodní dvířka kuchyňské linky, taky obličej-pozor na oči, ale už je uklizeno.
Z tohoto množství mám 5 velkých a jednu menší sklenici.
Úžasná povidla, jsou tak dobrá, že se to nedá popsat!!!!!! Lahůdka místo bonbónů- no božská mana. Oproti fotkám zde je mám mnohem tmavší, asi více rozmixovaná. (Y) :-p
ODPOVĚDĚT
Marcela P. (mar.paj) ID 158569 (2.9.2015, 22:30)
Děkuji za Váš super recept! Jsou to naprosto fantastická povidla (Y) Vynikající chuť a skoro bez práce (clamp) Na povidla v obchodě už se ani nepodívám...
ODPOVĚDĚT
Hana V. (kokoska24) ID 502506 (22.8.2015, 14:32)
Asi to bude dobré, ale spíš mi to připomíná klevelu. Povidla se vaří jen z přezrálých švestek bez přidání cukru a octu se dává jen trošička na konzervaci. Klasická povidla vypadají jinak.
ODPOVĚDĚT
Radka M. (šmudřinka) ID 223676 (17.9.2014, 21:36)
Může se udělat i z hrušek *-) *-) *-) Děkuji (L)
ODPOVĚDĚT
Dita M. (Didinka99) ID 319258, mimibazar.cz/didinka99 (16.10.2014, 14:53)
Také by mě to zajímalo.Hrusek mam dosti asi to risknu ,-)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 251 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook