Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

KONÍK***s postupem***

0.0
KONÍK***s postupem***

Potřebné ingredience

mramorový korpus z 10 vajec(na plech),banány a broskve na proložení,marmeláda,milena krém + krém z ledových kaštanů,marcipánová hmota

Váha 3,5kg

Postup přípravy

Inspirace zde na MMB,velké díky patří Ivance (Ivule80),ten můj koník se s jejím nedá srovnávat,ale jsem ráda že se mi povedl alespoň takto.Byl pro mou dcerku Elišku k dnešnímu svátku,přála si ho tak snad jsem jí udělala radost.
Nejhorší na celém dortu pro mě bylo namalovat si obrys hlavy,podle kterého jsem pak dortík vyřezala.Pořád mi to přišlo spíš jako pes...
Pekla jsem na plechu a podle šablony potom vyřezala.Promazáno marmeládou + ovoce,milena krém a krém z ledových kaštanů.Obávala jsem se trochu potahování,ale nakonec to šlo moc dobře,jen problém byl namíchat hezkou hnědou barvu ,).Opratě,hřívu atd jsem okopírovala podle Ivanky,děkuji jí tímto i za rady.
Ještě nedávno bych vůbec do takového dortu nešla,ale časem jsem se lecčemu přiučila,všem vám moc děkuji za vaše úžasné postupy u dortíků.

jakž takž namalovaná šablona,musela jsem si namalovat i jak asi koník vypadá,jinak mi to pořád přišlo spíš jak pes,nebo lama ????

přiložila jsem na upečený plát a podle šablony vyřízla

proložení ovocem

druhá vrstva promazána krémy

pomocí punčoviny jsem dotvarovala-nozdru,oko a líc

pomazáno i nahoře

po vychladnutí přišlo na řadu potahování....

oříznutí,konce jsem zahnula pod dort

a jde se na zdobení,opratě,očko-je také marcipánové,jen jsem si prsty namočila do vody a dělala kuličku,černý marcipán už jsem měla z předchozích dortů a byl docela tvrdý

prošití jsem dělala pomocí radýlka

bílou hřívu jsem udělala tak,že jsem si připravila obdelník a pomocí radýlka asi 3cm od kraje začala vyřezávat proužky které jsem tvarovala do špičky,kraj jsem zahnula na bok

potom jsem tak porůznu pokroutila,dozdobila jsem kytičkou

ucho jsem přidělala párátkem,i tak mi neustále padalo

pohled z boku

z druhé strany

a je hotovo...

a ještě řez

tady už s Eliškou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jia 5. 10. 2009, 11:24
Tak takový bych udělala hned (kdybych to uměla) (Y) Z čeho je Jituš to krásně lesklé očičko *-)?
JITAMICHAL 5. 10. 2009, 12:26
@Jia Jitu děkuji. (L) Očko je také z marcipánu,jen jak píši v popisu,měla jsem černý už docela tvrdý,tak jsem musela trochu pomoct vodou,proto se asi tak leskne. ;-)
Zrušený účet 5. 10. 2009, 11:23
Úúúúúúžasnýýýýý koníček (clamp) (clamp)
JITAMICHAL 5. 10. 2009, 11:45
@ Helenko děkuji.Koukám že máš teď od pečení oddych....koukám k tobě na dortíky a nikde nic. :-$ (L)
anemonka 5. 10. 2009, 11:18
Díky ,díky ,díky za bezvadný postup (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie