Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 406 návštěvníků)

čím sem se řídila při hubnutí

0.0
čím sem se řídila při hubnutí

Potřebné ingredience

jogurty - activie, BIO jogurty, BIO tvarohy s 0%tuku a revital - všechno ochucené, bílé mi nechutnají
musli- není musli jako musli, vždy jsem sledovala obsah tuku!!!
ovoce-jedla jsem všechno, někdo říká že by se neměly banány a hroznové víno, kvůli vysokému obsahu kalorií a cukru, ale já jedla všechno navíc banán skoro každý den, protože mi chutná. A teď baštím meloun, ten miluju, dostanu do sebe vodu a z ovoce má skoro nejméně kalorií apod.
zelenina: ta mi moc nejede, takže jsem přidávala dřeba mrkev do jablka apod.

Postup přípravy

Co jsem jedla, příklad:

8-9hod.snídaně: jogurt (ty miluju,takže snídaně byly pořád jogurt, jen jsem střídala příchutě občas značky a někdy přisypala musli nebo vločky)
10-11hod.svačina-ovoce (většinou banán nebo hruška)
12-13hod. oběd- cokoliv jen jsem si odvažovala max.porci 200-250g (jedla jsem vše,nevydržela bych koukat na přítele jak se cpe zapečenýma nokama a já baštila třeba kuře na vodě,jen jsem omezovala přílohy a vážila porce)
14-15hod.svačina -ovoce nebo zelenina (většinou mrkev nakrouhaná s jablkem apod.)
17hod.večeře- většinou zelenina nebo ovoce
Takhle jsem baštila, prostě stejně se synem, jsem pohodlný člověk navíc bez hlídání, takže vařit zvlášť sobě, zvlášť malému a zvlášť příteli, to bych nevydržela. Podle mě největší úspěch na schozených kilech má to, že jsem jedla pravidelně,menší porce, přestala jíst úplně pečivo a piju 3l neperlivé vody denně. Teda se šťávou, samotná mi nechutná. :) Ze začátku jsem si jí udělala ráno do dvou PETek abych měla přesnej přehled kolik toho ještě musím vypít a nutilo mě to. Nejdřív jsem cvičila každý den doma, protože jsem se styděla jít někam cvičit, teď už chodím dva měsíce na cvičení a třetí týden do posilovny, kde mi udělali osobní plán, což je super, napsali mi to přímo "na tělo".Jedla jsem koenzym Q10 se selenem a Ečkem, to abych dodala tělu aspoň něco co ztratilo. Co se týče spalovačů..ty jsem nejedla žádné, ale po prvních 16kilech dole, jsem začala jíst meridii, ta to hubnutí opět rozběhla, protože se ta váha začala potvora zasekávat. :)
Věc kterou jsem hlídala byly tuky, někde jsem se dočetla, že na mojí výšku 173cm bych měla přijmout za den max.30g tuku to co je přes už jde do zásobiček a pokud chci hubnout nesmím přijmout víc než 10g denně, u oběda jsem nic neřešila, ale když sem kupovala nějakou mlsnotu, jogurt prostě cokoliv vždy jsem volila podle obsahu tuku, podívejte se třeba na tatranku, kolik má g tuku a budete překvapený.
Jestli se chcete na cokoliv zeptat, klidně se ptejte ráda odpovím, ale opravdu to nebertně jako směrodatné, je to jen to co jsem dělala já, nic odborného a nevím zda správného. Každý pozná nejlíp na sobě co mu vyhovuje a co ne.
Pak jsem taky chodila na lymfodrenáže..ty mohu jen a jen doporučit, nejen že jsou zdravé pro žíly, ale taky odvedou zadržovanou vodu z těla a já tak "přišla" o 4cm přes stehno, pas i boky.
Cvičení: tady bych možná chtěla zdůraznit, že jsem jako do té doby absolutní lenoch zjistila, že není cvičení jako cvičení. Já chodím do rehabilitačního centra u nás ve městě, cvičení vede majitelka nebo její sestra, tím že obě jsou perfektní vystudované fyzioterapeutky přesně ví co a jak cvičit, takže ze začátku mě trochu vadilo neustále " buzerování" že tohle dělám špatně a při tomhle se hrbim a tímpádem to nemá význam, ale teď to ocňuji. Navštívila jsem hodinu aerobiku, který by mě strašně bavil, ale byla jsem rozčarovaná, při posilování tam skoro většina ženských stála blbě, hrbila se apod. nikdo je nenapomenul, neupozornil na to. I když nejsem znalec,už jsem zblblá z toho "našeho" cvičení a viděla jsem to i já laickým okem že to dělají špatně. Prot radši zajděte tam, kde opravdu budete cvičit a budou se vám věnovat. Cvičení, které se provádí špatně nemá takový efekt. Sice už jsou ze mě občas na nervy v posilovně, když se na vše ptám, ale když už se tam jdu mordovat chci aby sem z toho vytěžila maximum. Takže i taková věc jako 2hod.před a 2hod.po cvičení že se nemá jíst byla pro mne zcela nová, ale užitečná. Protože v této době bude tělo spalovat "jen" obsah žaludku a ne zásobičky.
KONEČNĚ JSEM NAŠLA CO JSEM HLEDALA - TAKŽE DÁMY PLZEŇSKÉ A Z OKOLÍ, JE MI JEDNO JESTLI TO VYZNÍ JAKO REKLAMA NEBO NE, ALE ROZHODNĚ PO NĚKOLIKA ZKUŠENOSTECH SI DOVOLUJI TVRDIT, ŽE ZA TU DOBU JEDINÝ PROFÍK V POSILOVNĚ - pí.BARBORA MRÁZKOVÁ - PŮSOBÍ VE FITNESSU BOLEVEC. SUPER DOPORUČUJU A MOŽNÁ SE TAM NĚKDY UVIDÍME.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ladunky 20. 10. 2007, 20:00
DOBRÝ VEČER.PŘI ČTENÍ VAŠICH ŘÁDEK A HLAVNĚ PŘI PROHLÍŽENÍ FOTOALBY MI PADLA BRADA HODNĚ, HODNĚ DOLŮ 8-| A OČI JSEM KULILA TAKY PODOBNĚ ;-).TEDA JSTE BOREC-VÁŽNĚ!!!KLOBOUK DOLŮ! OTÁZEČKA-KAM JSTE CHODILA NA TY LYMFA MASÁŽE A JEJICH CENOVÁ RELACE??KOLIK JSTE JICH ABSOLVOVALA? MOC MĚ TOTIŽ POTĚŠILO,ŽE JSTE Z PLNĚ.JÁ JSEM TEDY Z TOHO OKOLÍ,ALE NEVA.RÁDA BYCH DOKÁZALA ALESPOŇ PŮLKU Z TOHO CO VY. DO BOLEVCE SICE Z RUKY,ALE NENÍ TO NEMOŽNÉ!!!TŘEBA SE TAM VÁŽNĚ POTKÁME. JSTE VÁŽNĚ KOČKA,NĚKDO ÚÚÚÚPLNĚ JINÝ (Y)
Kruja 16. 9. 2007, 11:40
Janinko... MOC, MOC vám gratuluji... Jste fakt DOBRÁ! Já jsem nikdy s nadváhou moc problém neměla. Když se mi zdálo, že mám trochu váhy navíc, zkrátka jsem přestala jíst a bylo to... ALE... po porodu syna jsem začala mít velký problém se štítnou žlázou a od té doby tloustnu a tloustnu.. Měřím 174 cm a už mám 86 kg... Rozhodla jsem se, že začnu chodit do skupiny STOB... Měli by nás tam naučit počítat kalorie a naučit efektivně cvičit. Tak jsem na to zvědavá... Mějte se moc krásně a ještě jednou vám gratuluji. Tak trošku si vás beru jako vzor... Janča V.
keiko 30. 8. 2007, 15:15
Jani - gratuluju |:o) k dosaženému výsledku - je to bomba |:o) chodímse k vám do alba kochat a konečně mě to donutilo se nad sebou zamyslet - když člověk vidí takovéhle výsledky - jsem z toho paf :-$, závidím a obdivuji vás! Nevěsta jste byla opravdu krááásná (Y), ženich musel být pyšný.....držím vám palečky, aby váha vydržela! Jarmila
falmarka 12. 8. 2007, 22:23
Jani dnes jsem si přečetla váš recept¨. Chtěla jsem jenom říci, že jsem dostala od manžela ty lymfodrenáže, moc jsem tomu nevěřila, protože moje stehna to už jsou strie a jizvy a to co se tam plácá. Ale musím říci, že od té doby co tam chodím, sice něco šlo dolů, hlvně stehna, pas moc ne, má ty nohavice tak tak, mám dlouhé nohy, ale hlavně mě konečně nebolí křečáky. Každý to má asi na něco. Mějte hezký nový týden. Markéta (L)
Jennyi 12. 8. 2007, 22:43
@falmarka dobrý večer Markét, ty lymfo jsou právě i zdravé, ono se totiž po nich nehubne, jen se tělo zbavý přebytečné vody a škodlivin. To jsem ráda, že máte křečáky v klidu. :-) myslím, že mě to za pár let čeká taky. :-| Také přeji krásný týden. Jana
Konvalinka72 15. 7. 2007, 12:03
Pěknou neděli Janinko :-), tak jsem to zvládla a jdu Vám tu poklonu složit i sem (clamp) a říct, že jste mě inspirovala a dnes už vím, že to zvládnu. Moc děkuji za startovací moment právě Vám (F) a přeji, aby jste již nikdy nic nenabrala a zůstala tou pěknou štíhlou nevěstou. Hodně štěstí (*) Janča
Jennyi 15. 7. 2007, 17:39
@Konvalinka72 Dobrý den Jančo, (F) to jsem mooocráda, že Vás to inspirovalo. (Y) (Y) (Y) Dejte vědět jak to jde, jsem přesvědčená, že vy to také dokážete. (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) Krásný zbytek dne a užijte si parný zítřek. (child2) (child2) (child2) (child1) (child1) (child1)
plonkk 10. 7. 2007, 13:17
(Y) |:o) (clamp)Jani....moooooc vám blahopřeji, sama vím co je to za dřinu zbavit se kil na víc...Strašně vám to na té svatbě sluší...přeji vám, ať vám ta postava vydrží...Jste moc šikovná, manžel na vás musí být jistě pyšný a i malý je fešák :-) Mějte se krásně a léto plné zážitků (wash) (D) (child2) (H)
Jennyi 15. 7. 2007, 17:37
@plonkk Děkuji moc, Vám také krásné léto. (child2) (child1) (F) (F) (F) (F) (F)
Blaníček 26. 6. 2007, 7:11
Dobré ráno Jani, narazila jsem na Vaše zkušenosti s hubnutím, hned jsem si je vyjela a jdu je studovat, já bojuju s váhou celý život, teď po druhém synkovi mi opět zbylo asi 5 kg, nemám pevnou vůli a už vůbec neumím jíst pravidelně každé dvě hodiny, většinou přes den skoro nic, odpoledne nic a večer to nevím, co bych sežrala.Takže máte můj obdiv (clamp) (clamp) (clamp) a moc držím palce. |:o). Blanka
Jennyi 26. 6. 2007, 11:59
@Blaníček Dobrý den Blani, já byla přesně to samé, celej den jsem nejedla a večer jsem dohnala celý den. (PL) (PL) (PL) Teď to dělám tak, že jím pokaždé když jí syn a protože roční prcek jí pravidelně, mám vyhráno. :-) Děkuji moc a přeji pevnou vůli. (F) (L)
Blaníček 29. 6. 2007, 7:40
@Jennyi Jani ještě se chci zeptat na tu Merdii, jakou s tím máte zkušenost? Jak jsem pročítala různé vzkazy, hodně lidí radí poradit se s odborníkem, já se objednala k nějaké specialistce do Liberce, prý sestaví jídelníček na míru. Tak jsem zvědává, co mi poradí. Moc díky předem, určitě toho máte na odepisování moc, že. Blanka
Blaníček 28. 6. 2007, 9:29
@Jennyi Jani moc díky za info, ono to jde, když je člověk doma, tak to uhlídá, ale já kolikrát odpoledne jedu někam (nákupy, angličtina), není čas ani prostor a pak to večer doháním, to není výmluva, to je fakt. A co salámy a párky, to asi není moc vhodné že. Kam se chystáte na dovču, to by přece byla škoda, takovou píli neodměnit. Blanka A neukázat takové pěkné tělo. (Y) (Y) (Y)
Jennyi 29. 6. 2007, 1:35
@Blaníček Toho se tajy bojím, až začnu chodit do práce a opět začnou stresy a hlavně už nebude čas si baštit jak budu chtít, ale to je zatím ještě daleko..uvidíme. Uzeniny nejím skoro vůbec, tak 2x do měsíce s malým krůtí, kuřecí nebo baby šunku, jinak nic. Nedávno zrovna v TV ve Jste to co jíte říkali, že je to z 80% jen tuk. Dovču ještě uvidíme....příští víkend nás čeká svatba :-$ takže zatím se točí všechno kolem ní. :-o Ale chtěla bych na Djerbu ta mě láká, jen musím přemluvit "skoromanžela" který tvrdí že 15měsíční chlap je na cestování malej. :^) Kam vy? Že by jste mi dala nějaký typ ? :-) (F) Děkujiii (L) (F)
Blaníček 29. 6. 2007, 7:21
@Jennyi Jani přesně mi čtete myšlenky taky bych chtěla na Džerbu, ale my letos asi nikam, protože nás čekají stavební úpravy domu, stejně jako loni, vlastně jsem nikde nebyli už tři roky co máme Ondru, strašně bych někam jela, ale teď je manžel bez práce a shání si něco takže je ve hvězdách, jak dlouho bude ještě doma. Taky jdeme příští sobotu na svatbu kamarádce, tak se těším. A kdy to čeká Vás? Co se týká cestování s prckem, nemějte obavy, oni to snáší moc dobře, líp než dospělí. S těma uzeninami jste mě nepotěšila, já jsem na nich doslova závislák. Tak zatím moc díky a zase se ozvěte, Blanka (child8)
aknel67 25. 6. 2007, 18:50
Ahoj Jani,no uvidíme co to bude.Jenže to mi nikdo neřekne jestli je to opravdu voda.Pustím se do toho. :-@ a uvidíme ale mimochodem už mám doktorů plné zuby.Určitě Vás budu informovat (6)
Jennyi 26. 6. 2007, 11:56
@aknel67 A nezkoušela jste se zvážit na osobní váze, která měří i tuk a vodu v těle? Asi to nebude úplně přesné, ale pro Vaše info by to podle mě stačilo. To bych asi udělala já když by mě to nechtěl nikdo udělat v lékaře. JInak to je třeba poznat i tak, když si píchnete prstem do nohy, jestli zůstane ďulek nebo ne (takhle to dělali mě když jsem právě tu vodu zadržovala, než jim přišli výsledky) Navíc, ty lymfodrenáže . . . na ně se právě nesmí chodit, když máte otoky způsobené ledvinovým onemocnění. Radši se nejprve poraďte se svým urologem nebo nefrologem, podle toho kam chodíte, aby jste si neublížila. Určitě napište.
aknel67 26. 6. 2007, 15:11
@Jennyi Děkuji za radu.Poradím se s doktorkou. +o(Pak se ozvu .Přidala jsem si Vás k oblíbenýn. (*)
Jennyi 27. 6. 2007, 22:16
@aknel67 Určitě dejte vědět. Mějte se zatím hezky (F) (F) (F)
miksik 24. 6. 2007, 12:52
Ahoj Jani, moc Vás obdivuji jak jste to zvládla. Já jsem 3 měsíce po porodu a jsem jako kulička. Musím s tím také něco udělat. Vzhledem k tomu že jsem z Plzně a manžel cvičí a má známé které hledáte tak Vám muhu zaslat kontakt na jeho kamaráda který přímo dělá: zásady správného posilování, sestavení tréninkového plánu, prevence bolesti zad, dietologie a výživa ve sportu, rekondiční trenér vrcholových sportovců.
Jennyi 24. 6. 2007, 13:02
@miksik Děkuji moc Míšo. (F) (L) Tak to je skvělé, určitě budu mooc ráda, když mi pošlete kontakt a třeba se ke mě přidáte. :-) :-$ Všude chodím pořád sama, všichni jsou líný nebo hubený "od přírody" a tak nic nedělají když nemusí.
aknel67 24. 6. 2007, 8:37
Moc a moc gratuluji (clamp),klobouk dolů.Moc Vám to sluší. Minulý týden jsem se rozhodla dát kila také dolů.Tak jsem zvědavá jak to půjde. 8-|.Přímo prakt. lékařka mi také doporučila Meridia a je u nás i dietolog. (PL)Nyní mám 158 a 80kg. a tři děti.Ale ty kila šli nahoru nejvíce poslední 2 roky.Snad za to mohou i mé ledvinové kameny které nyní odstranili tak +o( hurá do toho. Díky za typ. (child1)
Jennyi 24. 6. 2007, 9:37
@aknel67 Dobrý den Lenko, tak Vám budu držet palce, klidně napište a pochlubte se, jak Vám to jde. Vím, že to dělá dobře se někomu pochlubit, když vítězíte na jídlem. :-) :-) :-) Teda aspoň já to tak mám. ;-) Ledvinové kameny? A nemůžete mít teda "zbytečnou" vodu v těle? Ptám se, protože já mám ledviny, moč.měchýř i moč. trubice operované a jeden čas se to právě stalo mě, že jsem "natekla", kvůli zadržování vody v těle. Ale samo se to pak dalo do normálu a pomohly mě ty lymfodrenáže.
E 420 24. 6. 2007, 1:07
(clamp) moc vám blahopřeji |:o)
Jennyi 24. 6. 2007, 9:33
@E 420 Děkuji moooc Jinřiško. (F)
jenny 23. 6. 2007, 23:01
Dobrý večer Jani,prosím,můžu se zeptat s jakou šťávou jste pila tu vodu?Já taky nepozřu čistou vodu,ať je s bublinkami,nebo bez *-)Moc díky Jana
Jennyi 23. 6. 2007, 23:15
@jenny Dobrý večer Jani, jakoukoliv šťávu nebo sirup, prostě něco co té vodě dodá chuť. :-) Jen jsem si tam dávala míň než dřív. :-)
Lukrato 26. 6. 2007, 13:12
@Jennyi My máme vodu mooooc dobrou, takže piju jedině čistou vodu z kohoutku a nic jinýho. Ale u mamky je voda příííšerná, samotnou ji taky nevypiju, tak si vždycky do sklenice vyždímám citrón, je to dobrý a ještě do sebe hodíte nějakej ten vitamínek..... :-$
Nikita5 23. 6. 2007, 18:35
Dobrý večer Jani, nedá mi to Vám nenapsat. Musím Vás pochválit že ačkoliv jste nebyla pod odborným vedením dokázala jste zabojovat se svojí vůlí a kila dala dala dolů což určitě nebylo lehké a málokdo by to dokázal.Máte proto můj obdiv. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jennyi 23. 6. 2007, 18:43
@Nikita5 Děkuji Vám moc. (F) (F) (F) Dneska jsem zrovna hledala o kom to pořád mluví, když mluví o paní Veronice a to jste zřejmě vy. ;-) Proto mě to nedá a zeptám se Vás...vy jste dietoložka nebo nějaká instruktorka cvičení? Že bych Vás taky využila. Sice teda ne na jídelníče :-$ (nevydržela bych to,musím jíst podle chuti) ale spíš na rady ohledně cvičení, jako jsem se už ptala (viz.níže) paní Kateřiny. Děkuji moc Jana (F)
Nikita5 23. 6. 2007, 19:17
@Jennyi To jsem asi já :-$ :-$ Co se týče cvičení, tak přes internet Vám můžu dát jen obecné rady, ale už s Vámi nemůže sepsat úvodní pohovor o diagnostikovat,prohlédnout, změřit množství tuku v podkoží a získat potřebné informace které potřebuji pro sestavení tréninkového plánu atd.Já mám radši v tomto případě osobní přístup. Proto bude pro Vás nejlepší si najít dobrého trenéra v místě svého bydliště, který Vám podle diagnostiky a výše uvedených věcí sestaví tréninkový plán na míru a pomůže trochu upravit stravu ( bez toho to nejde ) pokud budete chtít zpevnit zádový svalový korzet a vyformovat postavu. Veronika PS: co se týče mé práce tak o tom nerada mluvím.Nerada bych aby to vypadalo že machruji. :-$
Leoonka 28. 6. 2007, 8:54
@Nikita5 Verunko, o machrování by se nejednalo.Prostě když někdo umí,tak umí (clamp)
Jennyi 23. 6. 2007, 19:36
@Nikita5 No právě to je ten problém, já jsem takového v Plzni a okolí nenašla. tréninkový plán jsem si od trenéra v posilovně nechala sestavit, ale mě to přišlo "jen" sestavené podle nějaké šablony, protože původně mě ani neviděl a chtěl jen vědět zda se mi jedná o zpevnění či redukci, mám ještě jinou pohybovou aktivitu a to bylo vše. Proto jsem tu psala, že není cvičení jako cvičení. Takové zkušenosti mám totiž již 3 ze čtyř. Čekala jsem osobní přístup, jak v posilovně, tak "v rámci možností" i na cvičení, ale nikde se mi toho nedostalo, jen na tom jednom jediném. Na žádném jiném cvičení nikdo nevysvětlí cvik, nenapomene nikoho, že to dělá špatně, špatně stojí...atd. Prostě mě to jako absolutního lenocha a do nedávné doby nikdy nenavštěvující jakýkoliv cvičení apod. hodně zklamalo. Proto hledám OPRAVDOVÉHO trenéra nebo LÉKAŘE prostě někoho, kdo opravdu sestaví m§j OSOBNÍ plán přímo na mě, potřeby a dispozice. Bohužel, to je kámen úrazu, všichni poradí všeobecně, nebo podle nějaké šablony, ale to je vše. Tuk mi změřila paní doktorka v poradně, mám 26,2 (prý optimum pro ženu je 25-30), podle osobní váhy kterou mám doma mám 23 ale nevím zda kilo nebo procent. Vody 64. Chtěla jsem Vám napsat původně do vzkazů, ale pak jsem se rozhodla to napsat opět sem, aby to viděli všichni, protože si myslím, že problém jako já, může mít víc lidí a třeba někoho ani nenapadne, že cvičí zbytečně, protože je to špatně. Jako jsem to dělala dva měsíce já. :-| Děkuji moc Jana PS: klidně machrujte (Y) Není nic lepšího, než když se umí člověk pěkně pochválit, já to říkám pořád. :-)
Nikita5 23. 6. 2007, 20:21
@Jennyi Jani to se Vám ani nedivím. Najít dobrého trenéra je opravdu problém. Proto je dobré se řídit pravidly které jsem již jmenovala.Pokud trenér, lékař, nebo dietolog tak neučiní je dobré raději poděkovat a odejít. Hlavní důraz bych také kladla na techniku při cvičení, kde se učite správně cvičit a dýchat a rovněž se učíte vědomě zatínat svaly které při různých cvicích zatěžujete a to je opravdu důležité.Bez správného zátínání svalů budete vlastně cvičit prázdné pohyby ( a to je můžete cvičit i technicky správně )a sval který zrovna cvičíte bude zatížen minimálně.Co se týče tuku a informace co Vám dala Paní doktorka tak jenom pro příklad od 30 je obezita a rozhodně 25-30 optimum pro ženy není.Optimum je 10 až 15 ale s věkem se to trochu zvyšuje. Proto tomu údaji když jsem se koukla na Vaše fotky moc nevěřím.Určitě máte méně.Bohužel v Plzni nikoho neznám. *-)
Jennyi 23. 6. 2007, 21:07
@Nikita5 To je přesně to o čem mluvím, zatínání svalů, dýchání a správné držení těla. (Y) To jsem totiž zažila jen na tom jednom cvičení, bohužel na žádném jiném ne. Ale v návodu na té osobní váze bylo také něco okolo 25, nění možné, že já třeba mluvím o procentech a vy kilech nebo obráceně? *-)
Nikita5 23. 6. 2007, 21:10
@Jennyi Jani většinou je to v procentech. Pokud pojedete někdy do Prahy tak písněte a já Vás změřím :-$
Jennyi 23. 6. 2007, 19:49
@Jennyi A ještě jsem zapomněla...ten jídelníček...já si nebudu vymýšlet, ale já opravdu nejsem schopná jíst a držet se jakéhokoliv jídelníčku. I když bych klidně mohla říct, že se ho budu držet a pak si to dělat po svém. Ale opravdu to nejde bez něho? Nebo se max.řídit nějakým všeobecným pravidlem? S tím, že bych samozřejmě tělu dodávala potřebné množství bílkovin? Zatím mi to šlo celkem dobře ( mít vyváženou stravu), dokonce jsem naopak měla lepší výsledky rozboru krve než dřív (vitamíny, železo...)
Catherina 23. 6. 2007, 12:43
Dobrý den, viděla jsem vaše fotky a vypadáte úžasně, když člověk chce může se to podařit každému, chce to hlavně hodně pohybu. K vaší výživě bych jen podotkla. Že mléčné výrobky jsou hodně tučné a NEJSOU ZDRAVÉ kdyby se někdo chtěl držet vašeho jídelníčku, tak chce to spíš omezit na minimum, tvarohy ty už vůbec -nízkotučné tvarohy neexistujou! 5 denně jíst po malých porcích to je nejlepší cesta k úspěchu, chcce to hlavně hodně zeleniny a ovoce. Zeleninu dopoledne, a odpoledne zeleninu. Banány a hrozno neobsahuje tolik cukru. Počítání kalorii NEMÁ CENU, někdy má párek s hořticí a chclebem míň kalorii než ovocní salát, důležité je o co Vás výživa obohatí, a myslím že v párku nejsou vytamíny ani živiny, jak uznáte. Omezení pečiva není úplně správné, vypadají Vám zuby!!! musí te jíst alespoň celozrné 2x týdně minimálně. Jinak souhlasím před cvičení se jísto opravdu nemá, jednak se Vám může udělat špatně od žaludku a nebudete spalovat zásoby. Sportu zdar! Trenérka fitness a dietoložka
Jennyi 24. 6. 2007, 0:46
@Catherina Tak musím doplnit ještě svou odpověď. Protože mě nedá spát to Vaše - mléčné výrobky NEJSOU ZDRAVÉ a hodně tučné. Ale asi jste to myslela jinak a já Váš špatně pochopila, protože omezit na minimum se asi netýkalo těch mléčných výrobků. Nebo ano? Protože to bych nesouhlasila a i pro prolistování pár stránek jsem se utvrdila o tom, že to je správné a zdravé. např. http://zdravi.idnes.cz/hubnuti.asp?r=hubnuti&c=A050708_144610_hubnuti_ad ale takových a pod. článků je spousta. Ale jak říkám, asi jsme se špatně pochopili. ;-)
Jennyi (upraveno) 23. 6. 2007, 18:39
@Catherina Děkuji moc za rady Káťo, já jsem to opravdu nepsala jako předlohu jídelníčku pro někoho, ale jen jako ukázku mého jídelníčku, když jsem dostávala spousty vzkazů co jsem jedla a co cvičila. Nejsem odbornice a jogurty miluju, takže já je opravdu jím každý den, opravdu jsou nezdravé??? http://zdravi.idnes.cz/pri-hubnuti-volte-mezi-jogurty-peclive-fcf-/hubnuti.asp?c=A070213_115505_hubnuti_ves ale samozřejmě k tomu nikoho nenutím nebo nedoporučuji dělat to co já. Rohlíky a zuby....těžko posoudit, já mám zuby zrovna dobré, byla jsem i na kompletní zdravotní prohlídce, včetně rozboru krve a mám všechny výsledky v naprostém pořádku. Jsem laik, prosím, jaký živiny nebo vitamíny mě budou chybět, když nebudu jíst pečivo? Myslela jsem, že právě mléčné výrobky, zajistí aby mi ty zuby nevypadaly. Mohu Vás tedy ještě využít když jste trenérka fitness, existuje něco jako trenér, který s váma bude tu hodinu co cvičíte a radit co a jak dělat správně a co ne? Myslím aspoň tu první. A nevíte zda existuje trenér nebo lékař (nevím kdo) kdo by mě "prohlídl" a poradil vhodnou zátěž a sportovní aktivitu? Nějak se nikoho nemůžu dopídit. Děkuji moooc Jana
Catherina 24. 6. 2007, 15:38
@Jennyi Přesně tak dělám trenérku fitness a to se pohybuje řádově kolem 350/hod. sestavuji posilování přímo namíru, jde o pravidelné cvičení cca 2x nzáleží na požadavkách klienta, jinak ráda poradím s výživou, s tím že mám velký odpor k mléčným výrobkům, takže se mohu s některými Dietology protiřečit. Ještě mi chybí i patřičná atestace na dietoložku kterou doufám už budu mít brzy v kapse |:o) Mléčné výrobky je mělká strava a Vaše zuby neuchrání před vypadáním. Navíc celozrné a černé pečivo je prospěšné na růst nehtů, vlasů a hlavně pro zuby. Jestli máte dobré výsledky teď nemusí být i příští rok na to POZOR.
Catherina 24. 6. 2007, 13:23
@Jennyi Dobrý den paní Jano, co se týče mléčných výrobků je to velmi diskutabilní téma. Je jen na Vás jestli mléčné výrobky jíte a chcete jíst. Podle mého názoru jsou NEZDRAVÉ! Já celý život sportuji, jak závodně tak rekreačně a nikdy jsem nebyla úplně štíhlá celý život jsem jedla jogurty, sýry a mléko, až teď co již 2 rok NEJÍM mléčné výrobky můžu říct že jsem štíhlá Hodně mě ovlivnila kniha Harvey Diamonda FIT PRO ŽIVOT jestli znáte. Doporučuji jako četbu o mnoho Vás obohatí. Je tam speciálně kapitola o mléčných výrobcích. Když se pak nad těmi řádky zamyslíte zjistíte že autor má zajisté pravdu. Mléko Kravské je pro telátka, nikoliv pro lidi. Uvnitř lidského těla kvasí a proměňuje se na tvarohovytou kosku která se v těle ukládá. V mléčném průmyslu jde jenom o Hospodářskou aktivitu státu a jeho velkou snahou aby se mléčné výrobky prodávaly, protože jak jistě víte, tak mají tendenci k rychlému kazení. Proto jsou nám dnes a denně vtloukávany reklamy "dávejte svým dětem mléčné výrobky každý den, a ochrańte jejich obranyschopnost" obsahuje kalcium, vápník. NESMYSL! Všechno to jsou lži. Mléčné výrobky žádný kalcium neobsahují ani vápník. To vše má zelenina a ovoce, naopak Vás o to mléčné výrobky okrádají Navíc s požíváním mléčných výrobků souvisí spousta nemocí, jako astma, nemoci štítné žlázy, migrény a další. Nechci Vás přemlouvat aby jste je přestala jíst úplně, to úplně zezačátku nelze. Ale doporučuji tuto knihu a budete chtít poté je omezit na minimum uvidíte. Přeji hodně zdraví. Katka Trenérka fitness a Dietoložka
kajako 23. 6. 2007, 10:37
Jste moc sikovna a taktéž obdivuji vaši vůli. Ja se snažím aspon trochu udržovat. Když chodím do práce, tak to ještě jde, ale když přijdu domu tak šíleně ujíždím na čokoládě. Nemám tu silnou vuli. (6) TeĎ plánujeme děti, tak si ten metabolismus nechci nějak rozhazovat a jím vsechno. Ale správné to asi není. To vim. Povedl se vám opravdu velký kus práce. Gratuluji. (D)
Jennyi 23. 6. 2007, 11:57
@kajako (F) (L) Děkuji moooc. Já měla to samé, vždycky jsem doma začala tláskat. :-$ Teď se snažím vždycky rychle něčím zabavit, když to na mě přijde, ale vždycky úspěšná taky nejsem. :-$
marcellina 23. 6. 2007, 10:03
taky moc gratuluji, vypadáte báječně (Y) jen mozna zkuste vymenit ty "beztucne" jogurty treba za polotucne... v tech bez tuku je prave misto tuku hoooodne cukru :-$ a kdyz omezujete sacharidy (pecivo atd.) tak se trosky toho tuku nebojte, telo ho potrebuje (H)
Jennyi 23. 6. 2007, 11:55
@marcellina Ale activie, Bio jogurt a revital jsou s tukem, obsahují něco přes 2g, což je dost. Pouze tvaroh jsem jedla BIO netučný. :-$ Tělo tuky potřebuje, však já mu ho dodávám, dneska máme borůvkové knedlíky, mňňňáááám. :-) Jen jsem chtěla upozornit, že někdo baští lipánka, takové ty pudinky nebo smetanové jogurty a diví se, že nehubne. Ale jinak máte pravdu, teď jsem ve stadium, že sice jím všechno, ale bojím se že to naberu zpátky, takže víc sportuju. Děkuji a přeji hezký den Marcel. (Y)
avynka 22. 6. 2007, 20:50
Jani, za prvé bych vám chtěla moc pogratulovat k takovému úspěchu, hrozně moc vám to sluší a já vám tu vaši pevnou vůli hrozně moc závidím. Sama bych to moc potřebovala, ale pořád o tom jen kecám a skutek-utek :-@ (6) :-(. Už asi po desáté si pročítám tady to vaše povídání, jak jste toho docílila. Příjde mi, že přece váš jídelníček musím zvládnout i já, jen co teda opravdu nevím, nevím, je ta moje lenost a nechuť ke cvičení. :-| Nehcete dát trochu vaší pevné vůle na MMA :-P? Byla bych určitě nejvíc přihazující, protože já tu pevnou vůli nemůžu nikde sehnat :-S :-(. Jste šikulka, ta změna je fakt skvělá !!! (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (D)
Jennyi 23. 6. 2007, 18:04
@avynka Dobrý den Ivčo, já tohle moc dobře znám, nemyslete si, já se taky dokopávala hrozně dlouho. +o( A začínala ještě dýl. :-D To jsem si vždycky řekla, od zítra, od pondělí, od nového měsíce.... :-D Přeji hodně sil a pevné vůle, už to určitě víte, ale nejhorší je opravdu prvních 14dní, pak už si člověk zvykne. Děkuji (F) (F) (F)
bursa 22. 6. 2007, 18:57
Chtěla bych se zeptat na Meridii-co obsahuje a kde se dá sehnat? Díky Ilona
bububububu 22. 6. 2007, 20:56
@bursa Já bych taky ráda věděla, co je Meridii, co obsahuje, kolik stojí a kde se dá sehnat??? *-) :^) Jana
dvladka 22. 6. 2007, 21:09
@bububububu Meridia je lék na léčbu obezity. Sehnat se dá v lékárně, ale pouze na předpis. Vyrábí se v 10 a 15 mg. V případě dietologa je zdarma, jinak např. od obvodního lékaře, ev. gynekologa je cena za 3. měs balení +-1000 Kč (10 mg).
Jennyi 23. 6. 2007, 12:09
@dvladka Přesně jak píše Vla'dka, je to lék na hubnutí na lékařský předpis. Narozdíl od zlatých vajíček (adipex retard)a podobných hnusech je meridie velice šetrná a bez závažných vedlejších účinků, které bývají u zmíněných driáků (můj názor). Jinak tu cenu bych paní Vlaďce upravila....balení 98tablet 15mg stojí cca 1000-1200Kč. Ale myslím, že se to vyplatí investovat oproti jiným "zaručeným" lékům na hubnutí běžně k dostání bez receptu v lékárně.
koblizecek 22. 6. 2007, 16:31
Jani moc ti blahopreji je videt,ze mas pevnou vuli a moooc te to slusi.
Jennyi 23. 6. 2007, 22:00
@koblizecek (F) (F) (F)
Hanka V. 22. 6. 2007, 16:07
Jani koukala jsem na fotky :-$ jste fakt šikulka :-P Takovou vůli jako vy bych potřebovala (L) (L) (L)
Jennyi 23. 6. 2007, 22:00
@Hanka V. děkujiii (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie