(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andik15
(upraveno)
19. 12. 2012, 16:20
Tak jdu dneska na ně... Jen prosím, kolik se tam zhruba dává té citrónové kůry, abych to nepřepískla... Tak lžička?
Cink,cink
(upraveno)
19. 12. 2012, 9:16
Tak jdu do finále, loni se mi krém nepovedl, letos jsem koupila slazené mléko z lidlu za 26,- Kč a vyšlo to. Jsou výborné ...
lUCIAŠEK1
(upraveno)
18. 12. 2012, 13:41
Včera jsem dělala a jsou moooooc dobré děkuji
Ronako
(upraveno)
17. 12. 2012, 19:25
Jde toto těsto i do formiček do rohlíčků? Vypadnou dobře?Zkoušeli jste někdo? děkuji
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 19:41
@Ronako
Dělala jsem před 3mi dny do formiček od rohlíčků, ořechů a tyčinek, ze všeho šlo krásně vyklopit, stačilo jednou klepnout o desku. Dnes jsem plnila krémem ze salka (Caramelo) a vynikající.
Ronako
(upraveno)
17. 12. 2012, 19:53
@Bopik
Prosím a kde je mají ty Caramelo, netušíte zda má i Kaufland a jak velké a jaký poměr s máslem,jestli mohu poprosit,děkuji
jitule30
(upraveno)
18. 12. 2012, 16:50
@Ronako
Romi mají ho i v Kauflandu nemusíte vařit a je krásně tuhé, je na něm napsaný caramel....... a je v tomto množství 397 ml...
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:59
@Ronako
.
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:53
@Ronako
Dala jsem jedno Caramelo a jedno 250g máslo. http://eagri.cz/public/web/regionalni-potraviny/regionalni-potraviny/kralovehradecky-kraj/caramelo-conde.html Každopádně myslím, že i Kaufland by to mohl mít. já jsem ho našla v Tesku, asi i v Albertovi bude. Já jsem normální salko nesehnala, ale s tímto jsem opravdu spokojená, drží krásně a je to moc dobré
Maggie969
(upraveno)
16. 12. 2012, 17:35
MOhu se zeptat prosím jak jste udělala tu polevu bílou i tmavou? z čeho? díky. jinak rohlíčky už jsou hotové a jsou luxusní s tím krémem ze salka.. díky za recept..
evas
(upraveno)
16. 12. 2012, 7:58
Prosím, nemáte někdo zkušenost nahradit kokos místo ořechů a jestli ano, tak v jakém poměru. Děkuji za radu.
martulacek
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:05
@evas
Dobrý den, kokos nevím, ale pokud máte alergii na ořechy a můžete arašídy tak je tam pomelte místo nich. Já jsem tak udělala pracky a nikdo nepoznal že tam nejsou ořechy. Jinak já bych tam dala stejný poměr kokosu jako ořechů.
eši
(upraveno)
15. 12. 2012, 18:50
Mám stejnou zkušenost jako Gabriela. PRávě jsem vyšlehala krém a je strašně řídký, z rohlíčků to stéká Co s tím? Přidat máslo?
jitule30
(upraveno)
18. 12. 2012, 16:52
@eši
Evi to je právě ten, problém když někdo špatně uvaří to salko, lepší je koupit ten karamel, je to bez práce a krásně tuhé, také dávám chvilku do mrazáku krém je krásně tuhý a nic se nerostéká....
lomačka
(upraveno)
16. 12. 2012, 20:55
@eši
hustej vařenej pudink
evka
(upraveno)
14. 12. 2012, 23:43
Taky jsem letos vyzkoušela a jsou výborné Jen jsem dala půl plechovky zkaramelizovaného Salka na jednu kostku másla,přijde mi takhle krém chutnější a není až tak moc sladký
ibag20
(upraveno)
14. 12. 2012, 21:35
Také chválím, rohlíčky úžasné, jen nevím kde se stala chyba, že mám řídký krém A to jsem šlehala již hotový karamel s máslem. Poradíte maminky? Díky
lenulamajdova
(upraveno)
14. 12. 2012, 22:34
@ibag20
Nevím proč ale někdy to dělá...obvykle dávám na 1 plechovku karamelu 2 kostky másla.
ibag20
(upraveno)
15. 12. 2012, 9:11
@lenulamajdova
Děkuji za radu, vyzkouším
kateřinka
(upraveno)
15. 12. 2012, 20:52
@ibag20
mě to dělá ten kupovenej karamel-salko, to co si sama uvařím doma, mi to nikdy neudělalo
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:56
@kateřinka
já jsem nesehnala salko karamel, ale jinou značku Caramalo, když jsem to otevřela bylo to hustý jak kdybych dala 3pudinky do 1/2l vody, prostě paráda. Vyšlehala jsem s jedním máslem a drží krásně, pár kousků jsem nechala při pokojové teplotě a drží i tak
barbinka3
(upraveno)
16. 12. 2012, 8:10
@kateřinka
Taky jsem měla kupovany letos a měla jsem ho řídky a stékal mi z rohlíčku Ani lednička to nezachránila.Musela jsem opatrně krém z rohlíčku setřít a došlehala jsem tam ještě asi necelou kostku másla a už to bylo super Jen mažel pak řkal že v tom krému necítí karamel ale samé máslo Raději si uvařit salko doma Taky když jsem ho vařila doma stačilo jen 20 dkg másla a bylo to
Monis
(upraveno)
17. 12. 2012, 17:12
@barbinka3
Tak to jsme mě holky celkem rozhodily, já se na ten krém chystám a právě jsem si na to koupila už zkaramelizované salko, zítra budu dělat, tak pak písnu, jak jsem dopadla, doufám,že to vyjde
Koblížci
(upraveno)
18. 12. 2012, 14:06
@Monis
Nevařím si salko sama..lenost ..vždycky kupuju už zkaramelizované a nikdy mi neteklo. Je fakt, že dávám jen půl plechovky na 1 máslo a bohatě to stačí jak je to sladké..
eisnerka
(upraveno)
13. 12. 2012, 14:42
chválím recept cukroví jsem vyzkoušela,moc dobré,akorát se mi nechtěly dělat rohlíčky,tak máme slepené hvězdičky s čoko polevou opravdu výborné
seniorka chachavika
(upraveno)
11. 12. 2012, 19:20
ZKUSIL JSTE NĚKDO PŘIDAT DO TOHO KRÉMU RUM? BOJÍM SE,ABY TO NEBYLO MOC ŘÍDKÝ A SLADKÝ?
lomačka
(upraveno)
16. 12. 2012, 20:56
@seniorka chachavika
tak tam dej tres´t
ivetabubak
(upraveno)
12. 12. 2012, 21:17
@seniorka chachavika
Renato ano,já jsem loni dala trošku a neměla jsem to řídké...ale fakt trošku
GabcaK
(upraveno)
11. 12. 2012, 16:20
Prosím,dá se použít to salko,co se prodává už zkaramelizované?Moc děkuji.
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2012, 17:39
@GabcaK
Ano dá ,taky ho teď používám ...
r.luna
(upraveno)
11. 12. 2012, 16:30
@GabcaK
určitě ano,dělala jsem včera a použila už zkaramelizované salko a jsou mňááááááááááááám
GabcaK
(upraveno)
11. 12. 2012, 17:35
@r.luna
Tak já pošlu manžela pro to hotové Ušetřím čas i energii Děkuji
ketyredl
(upraveno)
9. 12. 2012, 20:18
Dobrý večer, chtěla bych se Vás zeptat. Ty rohlíčky se slepují? Nebo se krém stříká na jeden rohlíček? Moc děkuji za radu a inspiraci.
Bopik
(upraveno)
11. 12. 2012, 12:36
@ketyredl
Vypadá to, že se neslepují, vždy krém na jeden rohlíček. Aspon mě se to tak dle fotky zdá
ketyredl
(upraveno)
16. 12. 2012, 20:49
@Bopik
Děkuji
Didyna
(upraveno)
8. 12. 2012, 19:58
Vystačí mě ten krém na dvojtou dávku těsta?
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2012, 20:40
@Didyna
Možná by krém vyšel na 1 a 1/2 dávky ,ale na dvě asi ne .
nigina
(upraveno)
7. 12. 2012, 22:51
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 12. 2012, 22:16
Letos také udělám. Díky za tip.
andol
(upraveno)
7. 12. 2012, 21:31
hned vyzkouším taky
Monis
(upraveno)
6. 12. 2012, 21:44
Tolik komentářů, musím je taky zkusit, jen asi udělám do formiček - rohlíčků, to půjde že a bojím se toho krému, abych ho neměla řídký, ale snad ne, protože ty rohlíčky vypadají opravdu báječně, pak písnu, jak se povedli
černoska
(upraveno)
10. 12. 2012, 18:51
@Monis
krému se nemusíte bát,když si koupíte už hotové karamelizované mléko CARAMELO ušetří Vám to spousty času i nervů zda se to podaří
Bopik
(upraveno)
17. 12. 2012, 21:04
@černoska
Nesehnala jsem salko, protože bylo úplně vyprodané, na Vaši radu jsem koupila Caramelo a parááda. Drží krásně, chutná výborně. Už po salku ani nevzdechnu
babybel
(upraveno)
5. 12. 2012, 8:58
Dobrý den, chci se zeptat, jaké dáváte oříšky? Děkuji Krista
ladulka.035
(upraveno)
6. 12. 2012, 13:40
@babybel
dávám klasiku, vlašské
AndrejV
(upraveno)
3. 12. 2012, 8:16
Vřele doporučuji také,dělala jsem je loni