Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 365 návštěvníků)

LEHKÁ A OSVĚŽUJÍCÍ STRACCIATELLA

0.0
LEHKÁ A OSVĚŽUJÍCÍ STRACCIATELLA

Potřebné ingredience

Tak vám sem přidám jednu rychlou a výbornou mňamku. PIŠKOT: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 PL oleje. .KRÉM : 500 ml bílého jogurtu /Hollandia selský/, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky + 2 ztužovače, 100g hořké čokolády, 100g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. péct cca 10 min. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit. Navrch jsem postrouhala ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný a mizí rychle, proto ho mám jednoduchý neozdobený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie