Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 201 návštěvníků)

Kremrole s bílkovým sněhem s miniPOSTUPEM

0.0
Kremrole s bílkovým sněhem s miniPOSTUPEM

Potřebné ingredience

370g hladké mouky, 280g másla, 1x zakysaná smetana, na potření vejce, na sníh bílky a cukr ( množství viz níže)

Postup přípravy

Z mouky, másla a zakysané smetany zpracujeme na vále těsto- nechejte ho chvilku odležet v lednici. Po částech těsto rozvalujeme a rádýlkem nařežeme na proužky cca 2,5cm široké, namotáme na plechové trubičky( používám ty velké), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca při 180°C dozlatova. Horké sejmeme a necháme úplně vychladnout. Pokud nebudete plnit hned sněhem uchovejte nejlépe v nějaké uzavřené dóze v chladnu. Sníh- bílky na toto množství používám cca 4-5 bílků
( pokud nevíte kolik je to 4 BÍLKY JE 150ml - (to když vám z něčeho zbydou a uchováváte je v lednici v uzavřené nádobě) od toho vycházím a NA 1 BÍLEK POUŽIJTE 70g CUKRU ( na 4 bílky 280g cukru) můžete i krystal, ale radši používám moučkový). Bílky nejdřív ušlehám samostatně ( pořádně vychlazené) na pevný sníh, pak postupně zašlehávám cukr až je zašlehaný dám to nad hrnec s vroucí vodou a šlehám dokud sníh "nedělá špičky"- při vytažení metliček zůstávají špičky sněhu vzhůru- neklesají zpět. Pak to sundám z hrnce a ještě chviličku šlehám mimo- asi minutku. Sníh mám několikrát odzkoušený a ještě se mi nestalo, že by mi sníh v trubičkách tekl. Takto vyšlehaný sníh dejte do plnícího sáčku a stříkejte do trubiček. Nakonec můžete pocukrovat - ale jsou i tak dost ladké - já už necukruji. Jsou výborné a u nás moooc oblíbené. Tak třeba taky vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť!

už rozválené, nařezané těsto

namotané těsto na trubičkách

.... takhle vypadjí upečené

vyšlehaný sníh- trošku jsem přehanla množství toto je ze 6 bílků a 420g cukru

hotovo- sníh drží- nebojte i další den

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marska 29. 12. 2011, 14:38
Prosím,potíráte trubičky tukem,aby šlo lépe sundat?Děkuji Marcela (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
háčkovaná móda 16. 2. 2013, 17:51
@marska Marcel nemusíte,těsto samo o osobě je mastné a jde to krásně stáhnout,přidržíte jednou rukou trubičku a druhou opatrně stáhnete (Y) (Y) (Y) (L) (L)právě je dodělávám
elinkach 26. 5. 2011, 15:27
Dobrý den! Trubičky máte úžasně (Y) fakt jsou super chci se do nich pustit, ale nevim nevi. Můžu mít dotaz když je upeču v sobotu vydrží mi do čtvtka nenaplněné. Tedy musim je doma před rodinou schovat :-) jinak 100% nevydrží to mám jistotu děkuji Moc Petra |:o)
janulka44 2. 4. 2011, 18:12
(clamp) |:o) (F) (flower) (hello)
Alča P36 2. 4. 2011, 17:57
Dnes jsem je upekla a plnila sněhem s jablky jsou super akorát musím schovat jinak zítra na oslavu nebudou (Y) (Y) (Y)
ivina123 27. 1. 2011, 12:45
Jééééééééj,vyzerajú úúúúúúúúúúúúúúúžasne!!!!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
lidare 27. 1. 2011, 12:34
(Y) (Y) (Y)můžu se zeptat kolik asi vyjde z tohoto těsta kusů,děkuji :-) :-) :-)
vepevil 2. 2. 2011, 14:31
@lidare nikdy jsem to nepočítala cca 40-60 myslím.
andol 21. 1. 2011, 19:42
(Y) (Y) to jako ušleháte do husta a pak dáte nad hrnec z vařící vodou ?? :^) :^ jsem nějak mimo díky Andrea)
andol 27. 1. 2011, 11:43
@andol Dobrý den tak sem je upekla a měli veliký úspěch (Y) (Y) (Y) (Y) každý se jen olizoval |:o) díky moc za receptík :-) :-) :-) :-). Já do sněhu jen přidala trochu cit. šťávy aby nebyli tak moc sladké byly super (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Marci75 17. 11. 2010, 18:48
Ty jsou dokonalé. Dostala jsem na ně strašnou chuť 8o| ,-) (F) (F) (F)
Milunaka 17. 11. 2010, 17:17
Chystám se na ně ,může se dát zlatá hana místo másla ? *-) *-) vypadají ňam ňam ,tak abych je nepokazila (Y) (Y)
mamculda 17. 11. 2010, 18:41
@Milunaka já jsem dala nic tím nezkazíte a 200 g kysané smetany stačí
hafikpetra 17. 11. 2010, 15:49
mám na to chuť :´(
Hnědovláska 17. 11. 2010, 15:47
Věruško,kolik má mít g zakysaná smetana? :-$ To je menší nebo větší kelímek :-$ Děkuji (L)
vepevil 6. 12. 2010, 22:11
@Hnědovláska Dobrý den, čtu to až teď ani nevím kupuji vždycky jakou mají cca 200g( někdy i 180g) je to asi jedno těch pár deka.
mamculda 17. 11. 2010, 15:21
nic lepšího jsem nejedla přinesla jsem je mamině a olizovala si všech deset super recept jsem ráda že je zde (Y) (Y)
RosMar 10. 7. 2010, 21:39
Kremrole jsou opravdu výborné,dělala jsem malinké na svou svatbu a samá chvála (Y).
itinka007 26. 5. 2010, 12:36
trubičky jsem pekla a plnila jsem je ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrém a byly také výborné, tento víkend je zkusím s bílkovým sněhem a uvidime :). chci se zeptat pokud je naplním v sobotu večer sněhem,nezvlhnou do pondělka?? jelikož oslavu máme v neděli tak je musím naplnit v sobotu a manžel je chce vzít i v ponděli do práce??děkuji za odpověd..
vepevil 28. 5. 2010, 22:35
@itinka007 Lucko já je plním většinou ráno v den oslavy, ale třeba moje švagrová je plní dřív právě aby jakoby"zvlhly" náš švagr to má tak radši. My je většinou sníme vždycky a zbyde jich na další dny jen málo( pokud vůbec), čerstvé jsou čerstvé,ale záleží na chuti. A nechcete si jich část naplnit až v tu neděli večer? Sníh je hotový hned. nebo možná v uzavřené dóze? no nevím zkrátka je to už náplň a s tím těstem to asi něco udělá vždycky, k jídlu ale budou každopádně, tak jsem asi moc neporadila :-$ (F) |:o)
itinka007 2. 6. 2010, 9:14
@vepevil poradila jste mi, ale můžu říct že jsem je naplnila sněhem v sobotu večer a měla jsem je v lednici na plechu a ještě včera byly dobré, sníh v tom hezky držel a ani moc nezvlhly :). S tím sněhem byly moc dobré ale se šlehačkou nám chutnají ještě trochu víc :).. Ale těsto je vynikající, jiné už dělat nebudu.. (Y) :-) :-) :-)
vepevil 2. 6. 2010, 23:00
@itinka007 Jestli ještě můžu poradit malé zlepšení- švagrová tento týden přidala do těsta jeden žludek ( z něčeho jí zbyl tak ho tam šoupla) a zdá se mi, že jsou ještě chutnější, tak třeba příště taky vyzkoušejte. my jsme se šlehačkou ještě nezkoušeli tak to zase zkusím já- děkuji za tip! (Y) (Y) (Y)
Ink 4. 5. 2010, 11:09
(Y)miluju kremrole a tyhle vypadají úžasně (zajic) vyzkouším ve čtvrtek :-$
Ilonáček 19. 3. 2010, 16:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 17. 3. 2010, 19:25
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Susyy 17. 3. 2010, 11:55
Ahojky děvčata já je taky dělám kdysi jsem tento recept vyčetla v nějakém časopisu ,-) (Y) (Y) a jsou bezvadné.Vždycky jsem se mořila s domácím lístkovým ,protože mi jiné nehtěli ,mlsouni.Ale toto vyhrálo.Jen pečte kuchyňky Susyy |:o) |:o) |:o)
brundice 17. 3. 2010, 10:22
Tak tohle určitě zkusím,jen budu muset koupit ty trubičky,mám jen malinkaté,vypadá to báječně! (clamp)
lase 17. 3. 2010, 9:31
Díky za hlavně za těsto, pečeme jen z listového těsta, tak vyzkoušíme Vaši variantu (F) Už se těším. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie