Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1055 návštěvníků)

Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!

0.0
Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 ml oleje, 3 žloutky, sůl, 500 g polohrubé mouky, lžíce cukru, 30 g kvasnic Náplň: nejlepší jsou tvarohové - 1 kostka tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti možno i vanilkový, rozinky My máme rádi i makové (kupuji hotovou náplň) Na potření: rozpuštěné máslo s trochou rumu a cukr moučka na obalení

Postup přípravy

Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru. Po vykynutí z těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuji, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100 +- Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mami (upraveno) 25. 5. 2012, 15:05
Tak jsem se právě dopatlala.... :-( chuťově jsou dobré,prostě svatební koláčky, ale to těsto je šíííílené :-S je tak strašně mastné, při dělaní kolečka na náplň mi olej div nekapal z prstů. Nejprve jsem udělala první dávku a když jsem dala "vykunuté" těsto na stůl, tak jsem na něj chvíli koukala, zkoušela texturu těsta a pak jsem jej zabalila do igelit. pytlíku a vyhodila. (H) Dala jsem vše do pekárnu znovu, páč jsem si myslela, že jsem předtím udělala chybu a EJHLE.....vykunulo to samé....jsem asi jediná, co jí recept nesedí, ale opravdu se tam dává tolik oleje? Peču už víc jak deset let, ale s takovou "olejádou" jsem se ještě nesetkala ,-) Ale třeba to někomu právě takto vyhovuje, mějte se a třeba zase přístě u dalšího receptu..... (F)
smilena 17. 8. 2012, 11:41
@mami Petro také se mi to stalo, ale není to podle mne množstvím oleje, ale moukou. Zkuste jinou značku nebo prostě jiné balení.....těsto je jinak krásně nadýchané a opravdu z něj nemá nic "kapat" (F) Zkuste a doufám, že příště budete také spokojená (flower) (hello)
Marule 16. 8. 2012, 19:29
@mami Petro, musím se "Elišek" zastat - mám v receptech téměř totožné těsto, také se z něj dají dělat malé koláčky (ale i jiné) a těch 200 ml oleje je tak akorát aby těsto bylo vláčné (starý recept od mojí kmotry dokonce zněl : hořčičák oleje ...a to těm 200 ml odpovídá) Těsto, pokud je vypracované, se nelepí, naopak, moc dobře se s ním pracuje... Zkuste ještě do třetice a kynuté už jiné péct nebudete... (F) M.
Ilka222 17. 5. 2012, 20:41
Prosím jaké jsou buchtičky druhý den? Nikde jsem se v komentářích nedočetla, jestli do druhého dne neztvrdnou nebo tak něco... asi jsou tak vynikající, že je každý sní hned ,-) Ale já bych je potřebovala upéct na oslavu den předem... poraďte prosím :-$
Verča-Berda 15. 4. 2012, 13:37
Milenko,moc děkuji za recept na Vaše vynikající Elišky (L) (L) (L) ,pekla jsem je včera,do tvarohu zamíchala trochu povidel a byla to lahůdka (zajic) (child2) (zajic) . http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4026002 ............. (K) Verča (K)
smilena 19. 4. 2012, 19:55
@Verča-Berda Tak ty jsou (jidlo) (Y)
jarunice 13. 4. 2012, 11:37
Včera jsem upekla tyto buchtičky,jsou výborné,velmi dobré.Prosím,má někdo zkušenost toto těsto použít na klasické koláčky,vdávám dceru a tak jich musím udělat 3200ks.Děkuji p.Jarmila
Verča-Berda (upraveno) 15. 4. 2012, 19:46
@jarunice Jarmilko,myslím si,že určitě.Peču z podobného těsta klasické koláče a jsou výborné.Jen ten počet :-S ,snad máte hodně pomocníků .Já už mám v troubě Elišky,vypadají nááádherně,na svatbu jak dělané (Y) .......... (K) Verča (K)
jarunice 15. 4. 2012, 7:20
@Verča-Berda Děkuji za radu,pomocníků moc nemám,ale snad to zvládnu p.jarmila
rehos 4. 4. 2012, 12:00
Milenko právě jsem dopekla buchtičky,jsou opravdu úúúúúúúúúúžasnéééééé |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o),jen asi budu muste zadělat na další dávku ,-) budou hned pryč :-$mňam,již mám v oblíbených a budu péct určitě často (clamp) (flower)
PavčaS 25. 1. 2012, 17:55
něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla (Y). Zrovna porušuju dietu *-). VYNIKAJÍCÍ !!!!! (Y)
fatalila 5. 12. 2011, 16:39
Taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu super (Y) (Y) (Y)moc děkuji za prima recept |:o) |:o) |:o)
potakur 14. 1. 2012, 23:29
@fatalila dělal jsem několikrát a jsou mňam jen já mám jeden problém, vždy mi jich hodně praskne a náplń ať už tvaroh nebo povidla vždy vytečou, čím to je???? poradíte?
cajule 10. 11. 2011, 12:22
Tak jsem vyskoušela a jsou teda vynikající díky za recept budu dělat častěji (Y) (Y)
IVETA00 27. 10. 2011, 21:22
Ahoj dělala jsem koka řezy ale příjde návštěva tak se hecnu a udělám je vypadají báječně aspon se blísknu pak papíšu Iveta
nasta77 3. 9. 2011, 14:53
Vypadají luxusně...určitě zkusím (Y) (Y) (Y)
lenus26 18. 8. 2011, 10:24
určitě vyzkouším už je ukládám (Y) :-)
tawa 25. 7. 2011, 14:02
Práve som dopiekla.Su fantastické.A uz robim cesto na druhu davku ^o) ^o) ^o).Diky za super receptík. (L) |:o) (Y)
Marťánek 10. 6. 2011, 8:37
Tak jsem tento recept už několikrát vyzkoušela a je opravdu vynikající (Y) (L). Sklidila jsem s ním vždy obrovský úspěch a byla za hvězdu ,-). S těstem se krásně pracuje, jen nemám trpělivost na tak miniaturní provedení ,-), takže jich mívám míň a jsou tak rychleji pryč (zajic). Moc děkuji, (Y) Martina
vedvo 28. 5. 2011, 19:28
Recept určitě vyzkouším,děkuji....Ale napadlo mě,nemáte to někdo vyzkoušený s jahodou,místo náplně jí zabalit do těsta? (L)
smilena 1. 6. 2011, 9:12
@vedvo Veroniko to jsem nezkoušela.....nechám na Vás (D) (hello) Třeba to bude mňamka (jidlo)
alusa22 16. 5. 2011, 13:02
Tak koláčky vydrželi asi půl dne,suprově se pracuje s těstem MŇAM,MŇAM (L) (L) (L) ALENA (hello)
smilena 1. 6. 2011, 9:10
@alusa22 Aleno to mne těší (F)
slůně007 16. 4. 2011, 19:59
Jsou vynikající a s těstem se krásně pracovalo... (Y) (Y) (Y) Díky!!!
smilena 18. 4. 2011, 21:34
@slůně007 Díky za pochvalu (F)
Barčáci 16. 4. 2011, 16:51
Jedním slovem jsou V (F)Ý (F)B (F)O (F)R (F)N (F)É (F). Jen se po nich zaprášilo :-). (L) (L) (L)
smilena 18. 4. 2011, 21:33
@Barčáci (Y) (Y) (Y) (hello) (flower)
Šášula 15. 4. 2011, 16:32
Mám zadělané těsto,ale zapoměla jsem koupit máslo na potření můžu je udělat jako klasické buchty?
smilena 18. 4. 2011, 21:33
@Šášula Šárko, to jsem nikdy nezkoušela, tím, že se teplé potřou pak krásně zvláční a nádherně voní (F) ale jestli jste zkoušela i jako klasické buchty, tak písněte, jaký byl výsledek (C)
Angelika81 15. 4. 2011, 12:39
Dá se těsto zpracovat i bez pekárny? ještě nikdy jsem nedělala kynuté těsto....bude to premiéra :-$
smilena 18. 4. 2011, 21:31
@Angelika81 Magdi určitě, to zkuste i bez pekárny, není se čeho bát (L) Držím palce, ať se povedou (Y)
moninani (upraveno) 15. 4. 2011, 12:36
Děkuji za skvělý receptík,dělám už po druhé a jsou vážně vynikající (clamp) (clamp) (clamp) Jen mi nikdy nějak nevyjde tvaroh,spotřebuji tak jednu a půl kostky,nějak neumím dávat míň :-)
smilena 18. 4. 2011, 21:30
@moninani Moni také mi to pokaždé nevyjde, lepší rozdělat více tvarohu a když zbyde, však on si s tím někdo poradí (zajic) Hlavně, že chutnají, to mne moc těší (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie