(recept
si oblíbilo 1055 návštěvníků)
Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!

Potřebné ingredience
250 ml mléka, 200 ml oleje, 3 žloutky, sůl, 500 g polohrubé mouky, lžíce cukru, 30 g kvasnic Náplň: nejlepší jsou tvarohové - 1 kostka tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti možno i vanilkový, rozinky My máme rádi i makové (kupuji hotovou náplň) Na potření: rozpuštěné máslo s trochou rumu a cukr moučka na obalení
Postup přípravy
Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru. Po vykynutí z těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuji, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100 +- Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mami
(upraveno)
25. 5. 2012, 15:05
Tak jsem se právě dopatlala....
chuťově jsou dobré,prostě svatební koláčky, ale to těsto je šíííílené
je tak strašně mastné, při dělaní kolečka na náplň mi olej div nekapal z prstů. Nejprve jsem udělala první dávku a když jsem dala "vykunuté" těsto na stůl, tak jsem na něj chvíli koukala, zkoušela texturu těsta a pak jsem jej zabalila do igelit. pytlíku a vyhodila.
Dala jsem vše do pekárnu znovu, páč jsem si myslela, že jsem předtím udělala chybu a EJHLE.....vykunulo to samé....jsem asi jediná, co jí recept nesedí, ale opravdu se tam dává tolik oleje? Peču už víc jak deset let, ale s takovou "olejádou" jsem se ještě nesetkala
Ale třeba to někomu právě takto vyhovuje, mějte se a třeba zase přístě u dalšího receptu.....





nahlásit

smilena
(upraveno)
17. 8. 2012, 11:41
@mami
Petro také se mi to stalo, ale není to podle mne množstvím oleje, ale moukou. Zkuste jinou značku nebo prostě jiné balení.....těsto je jinak krásně nadýchané a opravdu z něj nemá nic "kapat"
Zkuste a doufám, že příště budete také spokojená



nahlásit

Marule
(upraveno)
16. 8. 2012, 19:29
@mami
Petro, musím se "Elišek" zastat - mám v receptech téměř totožné těsto, také se z něj dají dělat malé koláčky (ale i jiné) a těch 200 ml oleje je tak akorát aby těsto bylo vláčné (starý recept od mojí kmotry dokonce zněl : hořčičák oleje ...a to těm 200 ml odpovídá) Těsto, pokud je vypracované, se nelepí, naopak, moc dobře se s ním pracuje... Zkuste ještě do třetice a kynuté už jiné péct nebudete...
M.

nahlásit
Ilka222
(upraveno)
17. 5. 2012, 20:41
Prosím jaké jsou buchtičky druhý den? Nikde jsem se v komentářích nedočetla, jestli do druhého dne neztvrdnou nebo tak něco... asi jsou tak vynikající, že je každý sní hned
Ale já bych je potřebovala upéct na oslavu den předem... poraďte prosím


nahlásit

Verča-Berda
(upraveno)
15. 4. 2012, 13:37
Milenko,moc děkuji za recept na Vaše vynikající Elišky
,pekla jsem je včera,do tvarohu zamíchala trochu povidel a byla to lahůdka
. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4026002 .............
Verča








nahlásit

smilena
(upraveno)
19. 4. 2012, 19:55
@Verča-Berda
Tak ty jsou


nahlásit
jarunice
(upraveno)
13. 4. 2012, 11:37
Včera jsem upekla tyto buchtičky,jsou výborné,velmi dobré.Prosím,má někdo zkušenost toto těsto použít na klasické koláčky,vdávám dceru a tak jich musím udělat 3200ks.Děkuji p.Jarmila
nahlásit

Verča-Berda
(upraveno)
15. 4. 2012, 19:46
@jarunice
Jarmilko,myslím si,že určitě.Peču z podobného těsta klasické koláče a jsou výborné.Jen ten počet
,snad máte hodně pomocníků .Já už mám v troubě Elišky,vypadají nááádherně,na svatbu jak dělané
..........
Verča




nahlásit
jarunice
(upraveno)
15. 4. 2012, 7:20
@Verča-Berda
Děkuji za radu,pomocníků moc nemám,ale snad to zvládnu p.jarmila
nahlásit

rehos
(upraveno)
4. 4. 2012, 12:00
Milenko právě jsem dopekla buchtičky,jsou opravdu úúúúúúúúúúžasnéééééé
,jen asi budu muste zadělat na další dávku
budou hned pryč
mňam,již mám v oblíbených a budu péct určitě často










nahlásit

PavčaS
(upraveno)
25. 1. 2012, 17:55
něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla
. Zrovna porušuju dietu
. VYNIKAJÍCÍ !!!!!



nahlásit

fatalila
(upraveno)
5. 12. 2011, 16:39
Taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu super
moc děkuji za prima recept






nahlásit
potakur
(upraveno)
14. 1. 2012, 23:29
@fatalila
dělal jsem několikrát a jsou mňam jen já mám jeden problém, vždy mi jich hodně praskne a náplń ať už tvaroh nebo povidla vždy vytečou, čím to je???? poradíte?
nahlásit

cajule
(upraveno)
10. 11. 2011, 12:22
Tak jsem vyskoušela a jsou teda vynikající díky za recept budu dělat častěji


nahlásit
IVETA00
(upraveno)
27. 10. 2011, 21:22
Ahoj dělala jsem koka řezy ale příjde návštěva tak se hecnu a udělám je vypadají báječně aspon se blísknu pak papíšu Iveta
nahlásit

nasta77
(upraveno)
3. 9. 2011, 14:53
Vypadají luxusně...určitě zkusím



nahlásit
lenus26
(upraveno)
18. 8. 2011, 10:24
určitě vyzkouším už je ukládám


nahlásit

tawa
(upraveno)
25. 7. 2011, 14:02
Práve som dopiekla.Su fantastické.A uz robim cesto na druhu davku
.Diky za super receptík.






nahlásit

Marťánek
(upraveno)
10. 6. 2011, 8:37
Tak jsem tento recept už několikrát vyzkoušela a je opravdu vynikající
. Sklidila jsem s ním vždy obrovský úspěch a byla za hvězdu
. S těstem se krásně pracuje, jen nemám trpělivost na tak miniaturní provedení
, takže jich mívám míň a jsou tak rychleji pryč
. Moc děkuji,
Martina






nahlásit

vedvo
(upraveno)
28. 5. 2011, 19:28
Recept určitě vyzkouším,děkuji....Ale napadlo mě,nemáte to někdo vyzkoušený s jahodou,místo náplně jí zabalit do těsta?

nahlásit

smilena
(upraveno)
1. 6. 2011, 9:12
@vedvo
Veroniko to jsem nezkoušela.....nechám na Vás
Třeba to bude mňamka



nahlásit

alusa22
(upraveno)
16. 5. 2011, 13:02
Tak koláčky vydrželi asi půl dne,suprově se pracuje s těstem MŇAM,MŇAM
ALENA




nahlásit

smilena
(upraveno)
1. 6. 2011, 9:10
@alusa22
Aleno to mne těší

nahlásit

slůně007
(upraveno)
16. 4. 2011, 19:59
Jsou vynikající a s těstem se krásně pracovalo...
Díky!!!



nahlásit

smilena
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:34
@slůně007
Díky za pochvalu

nahlásit

Barčáci
(upraveno)
16. 4. 2011, 16:51
Jedním slovem jsou V
Ý
B
O
R
N
É
. Jen se po nich zaprášilo
.











nahlásit

smilena
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:33
@Barčáci





nahlásit
Šášula
(upraveno)
15. 4. 2011, 16:32
Mám zadělané těsto,ale zapoměla jsem koupit máslo na potření můžu je udělat jako klasické buchty?
nahlásit

smilena
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:33
@Šášula
Šárko, to jsem nikdy nezkoušela, tím, že se teplé potřou pak krásně zvláční a nádherně voní
ale jestli jste zkoušela i jako klasické buchty, tak písněte, jaký byl výsledek


nahlásit

Angelika81
(upraveno)
15. 4. 2011, 12:39
Dá se těsto zpracovat i bez pekárny? ještě nikdy jsem nedělala kynuté těsto....bude to premiéra

nahlásit

smilena
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:31
@Angelika81
Magdi určitě, to zkuste i bez pekárny, není se čeho bát
Držím palce, ať se povedou


nahlásit

moninani
(upraveno)
15. 4. 2011, 12:36
Děkuji za skvělý receptík,dělám už po druhé a jsou vážně vynikající
Jen mi nikdy nějak nevyjde tvaroh,spotřebuji tak jednu a půl kostky,nějak neumím dávat míň




nahlásit

smilena
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:30
@moninani
Moni také mi to pokaždé nevyjde, lepší rozdělat více tvarohu a když zbyde, však on si s tím někdo poradí
Hlavně, že chutnají, to mne moc těší


nahlásit