Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1056 návštěvníků)

Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!

0.0
Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 ml oleje, 3 žloutky, sůl, 500 g polohrubé mouky, lžíce cukru, 30 g kvasnic Náplň: nejlepší jsou tvarohové - 1 kostka tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti možno i vanilkový, rozinky My máme rádi i makové (kupuji hotovou náplň) Na potření: rozpuštěné máslo s trochou rumu a cukr moučka na obalení

Postup přípravy

Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru. Po vykynutí z těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuji, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100 +- Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra+3Lumpici 25. 11. 2013, 13:00
Milá Mileno (F).Chválím (clamp) (clamp) (clamp)Buchtičky jsou MŇAM MŇAM (Y) (Y) (Y) (Y).Děkuji za recept (hello) (hello) (hello)
Darcal 18. 11. 2013, 17:37
To stačí děkuji (L)
Darcal 17. 11. 2013, 15:23
Dobrý den Mileno,jak dlouho a na kolik stupnu jste buchtičky pekla? Děkuji za odpověd
smilena 18. 11. 2013, 14:37
@Darcal Darjo přesně Vám to teď neřeknu, záleží jaké máte zkušenosti s Vaší troubou - určitě klasicky tak na 180 a prostě až začnou být trochu růžové, tak šup ven.... (L)
Jaslav 9. 11. 2013, 22:26
Dobrý den, prosím Vás je tam v tom těstě opravdu jen 1 lžíce cukru? Není to potom moc moukové? Většinou se dává cca 100g cukru na pul kg mouky. Děkuji moc za odpověď. Pak hned vyzkouším, je to tady samá chvála. Jana
smilena 18. 11. 2013, 14:33
@Jaslav Jani obalují se pak celé v moučkovém cukru, takže jsou sladké až až (flower) Opravdu nebojte se toho (F)
laskonka333 17. 10. 2013, 19:20
(Y)
kvišík 17. 10. 2013, 18:48
Také můžu jen pochválit a poděkovat za úžasný recept....... (Y) a kdo má pekárnu, tak je o to míň práce s těstem. Na kynutá těsta je nenahraditelná. Buchtičky výborný, jen se rozplývaly....celkem asi 95 kousků. :-) :-) :-)
markuš 11. 10. 2013, 18:54
Výborné,,,,všichni včetně souseda mlaskali,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,jen mi to vyšlo na 65 kusů ,a to jsem si myslela kdovíjak nedělám malé ...příště zkusím ještě menší...................... (Y) (Y) (Y)
Suli71 11. 10. 2013, 7:34
Vypadají moc dobře, dneska zkusím.
bláža 2 5. 9. 2013, 15:20
(Y) úžasné. Buchtičky zmizely za 2 dny :-) a sklidily samou chválu (clamp). Kynuté těsto nepatří k mým oblíbeným, ale s tímto bylo radost pracovat :-). petra
čučinek 29. 8. 2013, 20:55
(L) (L) (L) (L) (L) (L) recept mám již dlouho uložen v oblíbených |:o) a dnes jsem se rozhodla ho vyzkoušet :-) výsledek bomba úžasné buchtičky (zajic) (zajic) (zajic) i 3-letá dcerka stala u stolu jedla jednu buchtičku za druhou ,-) určitě budu dělat často (Y) (Y) (Y) (Y) děkuji za bezva recept (clamp) (clamp) (clamp) mějte se krásně (hello) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Michaela_ (upraveno) 26. 6. 2013, 14:32
Zdravim, muzu "hodit " Vas recept (odkaz) na FB?
smilena 25. 6. 2013, 19:23
@Michaela_ Klidně (F)
Michaela_ 19. 6. 2013, 21:17
Dobry den, chystam se na buchticky v patek. Jen maly dotaz, je nutne je "balovat maslem a cukrem", nestaci jen pocukrovat? Myslite, ze by byly suche? dekuji M.
smilena 20. 6. 2013, 11:22
@Michaela_ To už by asi nebylo ono :-$ ale zkuste (L)
macacvrk 17. 6. 2013, 21:24
(Y) (Y) (Y)buchtičky jsou upečené |:o)místo buchtiček máme buchty |:o)moje malá neměla trpělivost s pomáháním, takže vzniklo 35 (K)buchet (Y) a jsou opravdu famózní (clamp) a to ještě neochutnal manžel ,-) Díky moc za recept, určitě zopakujeme Marcela a Terka (F) (F) (F)
Janna77 8. 6. 2013, 13:47
No, můj malý kojenec vám asi moc nepoděkuje (H) ,-) Žeru je ještě teplé.... (Y) Těsto bezvadný, lezlo mi z pekárny, nadýchané, krásně se s ním pracovalo. Já jsem teda lenoch a nemám žádné pidi buchtičky, ale pěkný buchty ,-) Díky za recept, ukládám a jistě zopakuji. Mmch. pochválila mi je i prababička, zdatná to pekařinka (Y)
smilena 11. 6. 2013, 16:10
@Janna77 Jsem ráda, že chutnaly (dance)
tchyna 3. 6. 2013, 19:56
Tak jsem je dělala už 2x a jsou prostě "MŇAMÓZNÍ " (Y) (Y) (Y)
smilena 11. 6. 2013, 16:10
@tchyna Díky za pochvalu (F)
PetraRol 3. 6. 2013, 19:29
Tak jsem dneska musela také vyzkoušet a jsou vynikající. S těstem se dělalo krásně (Y). Děkuji za recept. (F)
smilena 11. 6. 2013, 16:11
@PetraRol Já děkuji za milý komentář (L)
¨bucinka 20. 5. 2013, 22:26
Chci také vyzkoušet takze se muzou v pohode upéct den předem budou dobré??
Sophie70 24. 5. 2013, 11:13
@¨bucinka najlepšie sú čerstvé, len ľahko vychladené, ale nám chutili aj po 3 dňoch.... od masla boli šťavnaté, mäkké :)
Sophie70 20. 5. 2013, 14:48
piekla som minulý týždeň, cesto trocha lepilo, ale to závisí od múky, lebo každá je iná, ale výsledok stál za všetku námahu (Y) boli výborné |:o) (clamp) a neviem ako sa stalo, ale zostali asi 2 kúsky a tie boli fantasticky mäkké aj po 3 dňoch (Y)
Luciáš1111 20. 5. 2013, 13:10
O víkendu jsem dělala, jsem úplný začátečník, ale byly vynikající |:o) Děkuji moc za recept (L)
jeremy 7. 5. 2013, 12:49
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie