Postup na růžičky
Potřebné ingredience
marcipán, případně mléčný marcipán viz mé recepty
Postup přípravy
Pomůcky, které používám.
Bílá podložka (v obchodech bývá pod hroznovým vínem) je obalena potravinářskou folií - na ní ztenčuji lístky růžičky. Kolečko. A porcovač na zmrzlinu, s kterým lístky ztenčuju. Má perfektní tvar a jde to s ním rychleji než s kosticí a je mnohem lepší díky tvaru než lžíce. Váleček na rozválení.
Připravím si kužílek, který odpovídá průměru kolečka. A začnu vykrajovat kolečka - ale pozor, kolečka budou silné tak 2 mm.
Jednu polovinu kolečka ztenčíme za pomocí porcovače.
Ztenčeným kolečkem obtočíme kužílek.
Ve středu přilepeného lístku nalepíme další ztenčený lístek.
Pak vždy každý další lístek vkládáme dovnitř druhého lístku a to na jeho střed.
Pokračujeme stále stejně a postupně začínáme růžičku rozvíjet. Kraje lístků mírně ohneme.
Lístků dáte dle potřeby.
Pak růži chytneme do ruky a ze spodu prsty ve směru zelených šipek silou marcipán stlačíme dolů, modrá čára značí - že v místě marcipán odřízneme.
Růži doupravíme a je hotovo.
Růžičky můžeme případně nastínovat
A tady už jsou na dortíku.
Tady byl stejný postup.
A ještě jiné růžičky.
Čokoládová varianta. Na čokohmotu recept najdete u mne v receptech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé