(recept
si oblíbilo 119 návštěvníků)
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory (z pořadu Prostřeno)
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přendáme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vendulik
(upraveno)
9. 12. 2010, 12:14
recept je sice trochu pracnější (teda alespoň na mě) ale jídlo je chutné, jsem ráda že jsem zkusila zase něco jiného, než jsem zvyklá vařit.
Kikina07
(upraveno)
29. 11. 2010, 16:37
přečteno ,vyzkoušeno ,uvařeno,výborné