Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 119 návštěvníků)

Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory (z pořadu Prostřeno)

4.0
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory     (z pořadu Prostřeno)

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přendáme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vendulik 9. 12. 2010, 12:14
recept je sice trochu pracnější (teda alespoň na mě) ale jídlo je chutné, jsem ráda že jsem zkusila zase něco jiného, než jsem zvyklá vařit. (kocka) (*) (D)
Kikina07 29. 11. 2010, 16:37
přečteno ,vyzkoušeno ,uvařeno,výborné (F) :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie