Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

minutková koprovka cca 5min

0.0
minutková koprovka cca 5min

Potřebné ingredience

1L mléka,2lžíce cukru,kopr,sůl a mouka na zahuštění a podle chuti citron

Postup přípravy

nalijeme 1L mléka do hrnce,přidáme 2lžíce cukru,sůl podle chuti a počkáme do varu,pak přidáme nasekaný kopr,povaříme 3min a zahustíme,podle chuti pokapeme citronem.Má to opravdu dobrou chuť a chutná i jako složitá zdlouhavá koprovka,pro milovníky koprovky mohu jen doporučit,hlavně když nemáte chuť stát u kamen.Já maso vařím zvlášť a pak ho do omáčky přidám a podávám s knedlíkem,dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dandulee 14. 5. 2007, 12:07
Tak jsem jí dnes taky zkusila a je opravdu velice jednoduchá a dobrá (PL) (Y)
Malý kuře 26. 4. 2007, 12:42
Dobrý den, dnes jsem paní Ivčo uvařila Vaši koprovku a supéééééér (Y) (clamp) (Y). Opravdu velice rychlá a dobrá (clamp), vařila jsem s bramborem a vajíčkem , no prostě ňamka (B). Všem maminkám doporučuji Irena [A]
Zuzka 25. 4. 2007, 12:15
Dobrý den paní Iveto :-)))Musím Vám poděkovat za super skvělý a opravdu rychlý recept.U nás koprovku milujeme a tak ji dělávám často,ale také dříve mi to trvalo déle :-)))Díky Vám už ne :-)) (clamp) (clamp) (clamp)Je to výborný recept.Děkuji.Také dávám do koprovky smetanu se žloutkem a také vývar,ale není to potřeba,tato koprovka je jemná a ani není poznat,že tam smetane není.Ohledně té mouky..asi není nic jednoduššího než ji nechat teda déle povařit? ;-) (Y) (Y) Pěkný den,Zuzka.
tylska 30. 1. 2007, 16:20
Magda Tylšova/tylska/ Já také přidávám smetanu a vidličkou rozkvedlané vejce. Je to hustší a moc dobré.
madda (upraveno) 26. 6. 2007, 9:51
Moc děkuji za skvělý recept. Vždy jsem koprovku vařila zdlouhavě, už ji nebudu dělat jinak než podle vás. (clamp) Vařila jsem od té doby snad stokrát a pokaždé vynikající!!! Vřele doporučuji! :-)))
BlankaHec 29. 1. 2007, 14:35
Ta je výborná, já jen přidávám smetanu a někdy ji máme s vajíčkem a s bramborem, ne vždy se mi chce vařit maso (Y) (Y) (Y)
R-K 29. 1. 2007, 14:17
Iveto, moc díky za recept, koprovku jsem zkoušela a je výborná (Y), má skvělou chuť - doteď jsem dělala jen klasickou, tak už budu dělat jen tu Vaši, je to mnohem rychlejší :-) Použila jsem kopr v nálevu, čerstvý neseženu :-D Jsem jsem se chtěla zeptat, kde jsem udělala chybku, protože po zahuštění (i přes mixování do hladka) nevypadala úplně hladká jak omáčky bývají, nevím, jak to popsat, ale jako by tam byly jemňounké kousíčky (vypadalo to jako jemňoučká zavářka v polévce) :-$ Má to takto být ? ;-) Ale jinak fakt super (child1) (child1) (child1) (Y)
sqwer 24. 5. 2008, 9:01
@R-K zdrklo se vám to právě díky přidání kopru který byl v octě /není nad čerstvý/, ocet je dobré přidávat až po odstavení a nejlépe tak že si ho dáte v hrnečku do malého množství omáčky a tuto kyselou směs pak vlejete zpět do hrnce s omáčkou, která by už neměla vřít. Navíc by měla být mouka alespoň 15 minut povařená, aby se předešlo srážení. Jednodušší je udělat si nejprve jíšku z másla a pak zalít mlékem. Připalování se vyhýbám vaření v tzv. "mlékovaru". Jinak já přilévám uplně nakonec celý 200 ml smetany na šlehání, jinak je to pro mě ošizené. A ještě pro ty co odmítají jíst kopr, přidáním dvou lžic křenu je z toho super křenová omáčka. U nás se to jí s bramborama a vajíčkem, vlastně jím to jen já všichni nad tím protáčí oči:D
Modama 22. 1. 2007, 10:41
Ahoj Iveto, nikdy jsem koprovku nedělala protože jsem se bála že se to všechno na konec srazí,dnes jsem moc nestíhala,tak jsem udělala vaší koprovku,je fakt rychlá a úúúúúžasná. (Y) Všem maminám doporučuji Monika :-)
Surka 15. 12. 2006, 13:58
Pokud můžu poradit, tak na másle osmahnu jen lehce mouku a rovnou zalévám mlékém, takže je pak méně nádobí, než když se zahušťuje zvlášť. I když vy asi zahušťujete v troše mléka? Jinak mohu potvrdit, že tento recept je opravdu dobrý a jednoduchý. :-) (Y)
mohos 15. 12. 2006, 12:36
Dneska jsem ji dělala! Je fakt dobrá :-P! Přidala jsem i trošku šlehačky a musela jsem použít kopr ve sladkokyselém nálevu, a trochu se mi to "zcuklo". Co jsem udělala špatně!? Ale na chuti to neubralo. Ale přesto (Y)
Langoska 22. 1. 2007, 13:26
@mohos MONI JÁ TAKY POUŽÍVÁM KOPR VE SLADKOKYS. NÁLEVU A DÁVÁM HO DO STUDENÉHO MLÉKA AŤ SE MI NEZDRCNE A SMETANU NEBO ŠLEHAČHU NEJDŘÍVE ROZMÍCHÁM V HRNKU VE TROŠE TÉ HORKÉ OMÁČKY A TEPRVE PŘIDÁM DO CELK. MNOŽSTVÍ. NECHCI TU BÝT ZA RÝPALKU,ALE ZDÁ SE MI MÁLO POVAŘIT MOUKU JEN TAK KRÁTKOU DOBU,PRO DĚTI SE DOPORUČUJE POVAŘIT ALESPOŇ 20 MIN. /OMLOUVÁM SE/ LENKA :^)
pavlinice 29. 1. 2007, 21:54
@Langoska Mouku opravdu nelze vařit 5minut.Jinak mě se koprovka nikdy nezdrcla ač jsem dala i ocet.Pokud bych jí chtěla rychlou tak zahustím předem namočenou dětskou krupičkou a nebo jedině jíškou a to také v krajním případě vařit pouze 5minut.Ale neva,vždyť nemusíme hledat pouze dokonalost a musíme si uvědomit,že jíme proto,aby jsme žily a nežijeme pro to,aby jsme jedly tak proč si tolik podstrojovat pouze špičková jídla. (Y)
Sisy7 14. 1. 2007, 21:19
@mohos Tak to oravdu nevím,nebylo to tím koprem v octu??Já na to používám jen čerstvý ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie