(recept
si oblíbilo 95 návštěvníků)
Jablkový koláč - křehký a móc dobrý!
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,
1 Hera,
1 vejce,
3 lžíce cukru,
1 prášek do pečiva,
8 lžic mléka,
na náplň: asi 1 kg jablek,
8 lžic cukru,
1 vanilkový cukr,
2 vanilkové pudingy
Postup přípravy
Ušleháme vejce s cukrem,přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva a Heru a zpracujeme v hladké těsto.To si pak rozdělíme na dvě poloviny. Náplň: Jablka si oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme,přidáme do nich cukr a vanilkový cukr a nakonec 2 vanilkové pudingy (sypkou směs).Každou polovinu těsta si rozválíme,tak aby nám pokryla celý pekáč.Ten si vymažeme a vysypeme,pak dáme jednu rozválenou polovinu těsta,na ní rozprostřeme jablka a na ně zase druhou polovinu těsta.Buchtu dáme péct.Je moc dobrá,křehká!
Vypracované těsto si rozdělíme na půlku.
Oloupaná jablka si nastrouháme nahrubo.
Do jablek si zamícháme vanilkový cukr a 8 lžic cukru...
...a 2 vanilkové pudingy.
Každou polovinu těsta si vyválíme...
Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme těsto,na které rozprostřeme jablka...
...dáme druhou polovinu těsta a dáme péct.(těsto se ničím nemašluje!)
Po vytažení z trouby...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
27. 9. 2015, 14:23
Jo,jo, ten recept byl ve Vlastě, dělám už 20 let. . Jen dávám máslo( akci) a ještě více jablek.
krišon
(upraveno)
27. 9. 2015, 15:12
@plamenek
Taky ho dělám už nejmíň dvacet let ...ale jablek bylo v původním receptu určitě víc, šťáva z jablek se spojí s tím pudinkovým práškem ... v době, kdy ještě žádný papír na pečení nebyl, jsem tu horní placku vyválela na alobalu a opatrně přenášela ... a pak ji ještě nahoře pomazala rozpuštěným máslem a podruhý, když jsem koláč vyndala z trouby ...
plamenek
(upraveno)
28. 9. 2015, 7:42
@krišon
To těsto se rádo trhá, ale už jsem to nějak vychytala.
laskonka333
(upraveno)
25. 9. 2015, 14:59
Pavluska30
(upraveno)
24. 9. 2015, 22:22
jen takový dotaz tu šťávu z jablek jste vymačkali? Děkuji
lenka620
(upraveno)
27. 9. 2015, 13:39
@Pavluska30
Pavli ne nemačkat,když se tam pak dají ty pudingy, tak se to zahustí.
Pavluska30
(upraveno)
27. 9. 2015, 21:04
@lenka620
Dobře moc díky
herlíci
(upraveno)
25. 9. 2015, 6:56
@Pavluska30
Nemackat.
zdenča50
(upraveno)
9. 1. 2015, 8:11
Včera upečeno a dnes je prázdný plech. Výborný můžu jenom doporučit.
lenka620
(upraveno)
10. 1. 2015, 21:08
@zdenča50
Zdeni jsem ráda,že jste si pochutnali ...
inulína
(upraveno)
23. 10. 2009, 14:21
Vypadá skvělě. Musím to zítra vyzkoušt
lenka620
(upraveno)
31. 10. 2009, 14:09
@inulína
Ingrid,vyzkoušejte a písněte,zda chutnala !
MarinkaCu
(upraveno)
25. 8. 2009, 19:40
Tak poprvé vyzkoušeno, zrovna koštuju první kousek a je teda božíííííííí Opravdu mňamka, zařazuju do repertoáru
lenka620
(upraveno)
3. 9. 2009, 17:35
@MarinkaCu
To mě moc těší Mariko ,díky.
rikinka33
(upraveno)
14. 3. 2009, 22:50
Lenka, výborná. Dnes som piekla, dnes koláč aj zmizol . Rýchlosťou blesku . Ale to značí, že bola http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1799269
lenka620
(upraveno)
15. 3. 2009, 8:50
@rikinka33
Marti,tak to mě opravdu těší ,já se na ní chystám dneska .Krásnou neděli.
rikinka33
(upraveno)
15. 3. 2009, 14:54
@lenka620
Podobne aj ja prajem peknu nedelu
Dandulee
(upraveno)
23. 1. 2009, 19:54
Leni,buchtička je opravdu super ,s těstem se krásně pracovalo a výsledek potvrdil název i očekávání takže ukládám a bude zařazena mezi mé nejoblíbenější
lenka620
(upraveno)
24. 1. 2009, 11:12
@Dandulee
Ilonko,tak to mě opravdu moc těší,že jste si pochutnali ,děkuji za pochvalu ,krásnou sobotu.
walluška
(upraveno)
21. 1. 2009, 17:16
Opravdu báječný recept . Dělala jsem těsto bez vejce, protože syn má alergii, ale přesto bylo těsto vynikající a super se s ním pracovalo . A ten výsledek mňamózní . Všem nám moc chutná .
lenka620
(upraveno)
23. 1. 2009, 8:15
@walluška
Helenko jsem moc ráda,že Vám všem tak chutnala ,taky se na ní teť chystám,máme jí moc rádi.Přeji krásný víkend!
Denisaaa
(upraveno)
26. 8. 2008, 12:51
Dobrůtka - buchtička je vynikající, přesně taková, jakou jsem hledala, protože ji dělala moje babička. Opravdu křehounká a jako dech
lenka620
(upraveno)
26. 8. 2008, 13:01
@Denisaaa
Tak to mě velice těší ,že Vám chutnala!Přeji krásný den.
Denisaaa
(upraveno)
15. 8. 2008, 19:29
Tak takovýhle koláček jsem dnes chtěla udělat, ale recept jsem bohužel našla až teď, tak příště. Nevíte proč se do těch jablek dává ten jablečný pudink? Já vím, že někdo dělá bez pudinku a někdo tam zase dává sníh. Děkuji Denis
lenka620
(upraveno)
22. 8. 2008, 20:04
@Denisaaa
Deniso,asi odpovídám pozdě... ,ale jak píše paní,udělá to takové jakoby želé(moc dobré),já dávám vanilkové pudingy.Tak až upečete,písněte,jak Vám chutnal. Přeji krásný večer.
Denisaaa
(upraveno)
22. 8. 2008, 20:56
@lenka620
To nevadí, odpovídáte pozdě ale přece, a to se hodnotí Buchtičku jsem ještě nedělala, ale už se na ní mooc těším. Pak dám vědět jak chutnala. Vám oběm děkuji za odpověď. Pěkný víkend
laho
(upraveno)
16. 8. 2008, 10:31
@Denisaaa
Dobrý den,také dávám pudink, jablka jsou pak jako jablečné želé.Tento koláč mám také v receptech.
Pája a Ája
(upraveno)
23. 4. 2008, 16:10
Tak tu šmejdím v moučnících, co bych tak vytvořila a tohle mi padlo do oka, jablek mám dost, pro heru holku pošlu do koloniálu,ostatní se doma najde.... a jdem na to. Díky za inspiraci.
lenka620
(upraveno)
23. 4. 2008, 18:50
@Pája a Ája
Není zač,přeji ať chutná!
Pája a Ája
(upraveno)
24. 4. 2008, 16:32
@lenka620
chutná je to mňamka. díky
lenka620
(upraveno)
24. 4. 2008, 19:36
@Pája a Ája
Tak to jsem moc ráda.
Leanel
(upraveno)
19. 4. 2008, 23:44
Ake stupne a priblizny cas pecenia Dakujem Valeria
lenka620
(upraveno)
20. 4. 2008, 8:21
@Leanel
Já mám elektrickou troubu a peču na 180°C,jak dlouho to nevím ,jen do té doby,až je buchta krásně světlonce hnědá,jako na fotce. .Tak ať se Vám povede.
keltka
(upraveno)
19. 4. 2008, 22:31
také dělám,je vynikající
lenka620
(upraveno)
20. 4. 2008, 8:23
@keltka
máte pravdu,je to mňamka.
luktom28
(upraveno)
19. 4. 2008, 18:36
Ahojky tuhle buchtu moc dobře znám. taky jí doma dělám jen jablka krájím na kostky .. a doma se moc neohřeje hned je plech prázdný všem doporučuju
lenka620
(upraveno)
19. 4. 2008, 19:56
@luktom28
Ona by se ty jablíčka správně měla krájet na kostičky,ale jelikož se mi s tím nechce krájet,tak je strouhám ,ve finále to výjde úplně na stejno,jen je to strouhání rychlejší !Prostě si to usnadňuji .Máme jí taky moc rádi.