(recept
si oblíbilo 588 návštěvníků)
Věnečky, které se vždy povedou
Potřebné ingredience
4 ks vejce, 250 ml vody, 90 g ztuženého tuku (mám vyzkoušenou omegu), sůl, 140 g hl. mouky Krém: 3 vanilkové cukry, 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 15 dkg másla, 12 dkg krupice, 4 lžíce rumu
Postup přípravy
V hrnci svařím vodu s tukem a solí. Pak přisypu mouku a míchám (odpaluji). Pak se nechá těsto vychladnout. Do vychladlého těsta přidáváme POSTUPNĚ vejce jedno po druhém. Vejce se musí pořádně zapracovat do těsta a pak se může dát další. Pečeme na pečícím papíře na 170 C asi 20 min. Před vložením do trouby věnečky postříkám vodou. Při pečení se trouba NESMÍ OTVÍRAT. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min. Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit , abych zjistila zda je uvnitř upečený.
Krém: máslo necháme změknout. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stáleho míchání necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháváme pudink.
Jsou opravdu výborné a na každé oslavě se po nich zapráší:-).
Krém: máslo necháme změknout. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stáleho míchání necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháváme pudink.
Jsou opravdu výborné a na každé oslavě se po nich zapráší:-).
nastříkáno na plech
A už se to peče:-)
:-)
Už jen naplnit :-).
A je hotovo:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babkamt
(upraveno)
22. 2. 2014, 8:16
Krásne venčeky - ako z cukrárne. No tieto sú určite lepšie.
tinka17
(upraveno)
8. 3. 2014, 11:39
@babkamt
To máte pravdu, z cukrárny věnečky ani nejím, ale tyhle jsou mooooc .
AndrejV
(upraveno)
22. 2. 2014, 8:07
Moc děkuji za receptík,dělala jsem podle Vás poprvé a musím říci,že se i povedli.
tinka17
(upraveno)
8. 3. 2014, 11:40
@AndrejV
Tak to jsem ráda, dělají se opravdu dobře a hlavně jsou i rychle hotové .
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 2. 2014, 16:16
hvezdick99
(upraveno)
8. 2. 2014, 15:01
děkuji jsou prostě
izabelkaizabelka
(upraveno)
29. 11. 2013, 16:48
Dobrý den můžu místo ztuženého tuku použit sádlo?
tinka17
(upraveno)
29. 11. 2013, 18:45
@izabelkaizabelka
Dobrý den, tak to opravdu nevím , já jsem místo Omegy zkoušela Heru a ta se mi taky neosvědčila, tak jsem se rychle vrátila zpět na Omegu .
JR1971
(upraveno)
2. 3. 2017, 8:03
@tinka17
Včera jsem je zkoušela poprvé ze sádla,nic jiného jsem neměla a jsou moc pěkné...jen mi tak nevyskočili,ale to bude asi tím,že máme doma velká vajíčka....dnes si dám pozor...chutově jsou moc dobré....pokud stačí odpovědˇ.
maca.saza
(upraveno)
24. 11. 2013, 18:56
a čím jste ty kolečka vytvářeli??Nic na to nemám
tinka17
(upraveno)
28. 11. 2013, 8:13
@maca.saza
Dobrý den , jak odpověděla paní dole používám pytlík, ale kupuji si silnější igelitový do špičky. Pak si jí ustřihnu a zevnitř prostrčím zdobící špičku. Sáčky kupuji v domácích potřebách. Jsou lepší mám i přímo zdobící pytlíky, ale tam se propouští mastnota a pak se to hůř dělá . Takže jsem přešla na tyto igelitové a jsou super i na krémy .
Žirafka1
(upraveno)
27. 11. 2013, 10:55
@maca.saza
Dobrý den Marti,dovolím si odpovědět......paní určitě dělala kroužky cukrářským sáčkem (ty jsou látkové,nebo igelitové),na to se nasadí zdobící špička. Vše se dá koupit v domácích potřebách. Pokud to neseženete,tak podle mě nebude vadit,když třeba uděláte hromádky lžící a ve finále spojíte dva dohromady (budete mít spíš takové větrníky,ale myslím,že je to jedno).
gabb
(upraveno)
24. 11. 2013, 7:51
Super
ajkammm
(upraveno)
23. 11. 2013, 17:35
bezap
(upraveno)
23. 11. 2013, 15:02
Tak dneska jsem je pekla z dvojité dávky a jsou fakt luxusní dělala jsem fakt mini věnečky a je jich přesně 99ks. S těstem se výborně pracuje, děkuji moc za recept, určitě je budu péct podle vašeho receptu
tinka17
(upraveno)
23. 11. 2013, 19:36
@bezap
Tak to jsem ráda, že jste s receptíkem spokojená . Já také dělám ráda malinké jsou hezčí a je jich víc .
superka
(upraveno)
22. 11. 2013, 20:11
Chci se zeptat, v komentářích píšete, že děláte dvě kolečka na sebe, a jednou, že to řežete na půl. Jak to teda má být? Děkuji za odpověď
tinka17
(upraveno)
22. 11. 2013, 21:14
@superka
Jo jo dělám dvě kolečky a právě když se to upeče tak mezi těmi kolečky je taková rovná čára a v té to rozkrojím . Takže mezi těmi kolečky . No teď nevím jestli jsem to vysvětlila, aby to bylo pochopitelné . Snad trochu jo .
superka
(upraveno)
23. 11. 2013, 16:50
@tinka17
Jóó, už rozumím. Dvě kolečka na sebe, ale za syrova
JPJN
(upraveno)
21. 11. 2013, 23:08
Dobrý den. Prosím chtěla jsem se zeptat jaké to máte po upečení ,když to rozkrojíte?Před 10 lety jsem je zkoušela podle jiného receptu asi třikrát a nikdy sem je neměla pěkně propečené vždy uvnitř zůstali lepkavé, Ráda bych to zkusila....???? děkuji Petra
tinka17
(upraveno)
22. 11. 2013, 21:11
@JPJN
Dobrý večer, uvnitř to musí být upečené . Po těch 20 min zkusím vždy jeden rozkrojit a když je ještě lepivý tak to ještě chvíli nechám péct . Musí se to vyzkoušet .
Atuna
(upraveno)
21. 11. 2013, 21:00
aknalb6677
(upraveno)
19. 11. 2013, 7:27
vypadají úžasně
tinka17
(upraveno)
21. 11. 2013, 16:03
@aknalb6677
A i tak chutnají .
čučinek
(upraveno)
16. 11. 2013, 22:38
Dobrý den věnečky jsem dnes dělala jsou výborné,já neměla Omegu,tak jsem dala Ivu měla jsem 31 věnečku bezva recept,vůbec nejsou pracné děkuji za skvělý recept,určitě budu dělat častěji mějte se krásně,Andrea
tinka17
(upraveno)
17. 11. 2013, 9:36
@čučinek
Tak to jsem ráda, že se povedly a hlavně chutnaly . Já je dělám také docela často a jak píšete jsou super, protože nejsou pracné . Dělala jsem ji 100 na šedesátiny a za chvíli bylo hotovo .
Žirafka1
(upraveno)
16. 11. 2013, 20:59
Dobrý den Peti, věnečky se už dlouho chystám upéct Napadlo mě,že bych je udělala na synovu oslavu narozenin Jen se chci zeptat,jestli jste zkoušela i jiný tuk,než Omegu ........ já ztužené tuky nepoužívám. Děkuji Martina
Blaža94
(upraveno)
27. 11. 2013, 9:04
@Žirafka1
Dobrý den,dělám tyto věnečky už léta a používám sádlo !!!Jsou krásně vláčné a měkké - nejsou suché.Já sice jiné nedělala ale tento recept vždy uspěl !...B
Žirafka1
(upraveno)
27. 11. 2013, 10:53
@Blaža94
Blaženko, děkuji za rady
tinka17
(upraveno)
17. 11. 2013, 9:33
@Žirafka1
Dobrý den, no zkoušela jsem právě Heru, ale nedopadlo to , takže jsem se rychle vrátila na Omegu . Ale můžete vyzkoušet . Teď jsem si ještě přečetla komentík nad Vámi a paní použíla Ivu a povedlo se ).
Žirafka1
(upraveno)
17. 11. 2013, 11:58
@tinka17
Peti, děkuji za odpověď. Já se s tím nějak poperu Mějte hezký den Martina
lonik
(upraveno)
16. 11. 2013, 19:35
vyzkouším
lucwoj
(upraveno)
11. 11. 2013, 9:17
Věnečky jsem včera upekla, jsou moc dobré. Akorát se mi nepovedly, tak jak vám. Byly krásně vysoké, když jsem je po 20 minutách vytáhla, tak spadly. Nevíte čím, to může být? http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4491367
Blaža94
(upraveno)
27. 11. 2013, 9:08
@lucwoj
Nebyly dopečené uvnitř , příště po 20 min.ztlumte troubu a nechejte ještě chvíli dopéct ( 2 - 4 min) B
tinka17
(upraveno)
11. 11. 2013, 19:57
@lucwoj
Věnečky máte pěkné, povedli se . Jestli vám spadli (ani mi nepřijdou) nevím čím by to mohlo být, těch 20 min se opravdu nesmí trouba otevírat, tak jestli jste ji otevřela dřív , ale většinou po těch 20 min už také koukám a zkouším rozříznout jeden věneček jestli jsou uvnitř pečené
andrejka12
(upraveno)
10. 11. 2013, 20:54
Prosím vás, ty upečené věnečky nechám vychladnout, např. do dalšího dne a až pak plním? Nebo je lepší je rozříznout teplé? Děkuji za radu!
tinka17
(upraveno)
11. 11. 2013, 19:54
@andrejka12
Já je říznu vroubkatým nožem hned jak je vyndavám a ještě ten den si je naplním. Nemáme rádi tu cukrovou polevu tak je nakonec jen pocukruju a vypadají taky dobře .
Vlr.Buckova
(upraveno)
10. 11. 2013, 14:18
Super
Melory2
(upraveno)
10. 11. 2013, 13:44
Děkuji za recept.Také jsme dnes s přítelem vyzkoušeli rovnou ze dvou dávek.Jsou super .Recept ukládám do oblíbených a myslím, že se budou dělat často . Jana