(recept
si oblíbilo 1189 návštěvníků)
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ
Potřebné ingredience
1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s vodou, ještě chvíli povaříme a scedíme přes sítko do jiného hrnce. Já to dělám buď s párkem nebo sekanou, karbanátkama. Podáváme klasika s knedlem nebo těstovinama.
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou. Tak dobré počvachtání !!! :-)
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou. Tak dobré počvachtání !!! :-)
Na oleji zpěnit cibulku....
Pak na to frknout protlak, koření, masox a cukr
Zalít vodou a povařit....
... a je to - dobrou chutinku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituskadablik
(upraveno)
27. 2. 2009, 21:21
LENI,OMAJDA JE MOC DOBRÁ JEN JSEM JI TROCHU POZMĚNILA,PÁČ JSEM NEMĚLA DOMA VŠECHNY INGREDIENCE MÍSTO PROTLAKU JSEM TAM DALA KEČUP A ZROVNA MI DOŠLA I SKOŘICE,TAK JSEM TAM ŠUPLA SKOŘICOVÝ CUKR A BYLA TO TAKY ŇAMKA
tislovka
(upraveno)
4. 3. 2009, 14:27
@jituskadablik
Improvizaci se meze nekladou Děkuju za pochvalu - Lenka
pepicka
(upraveno)
26. 2. 2009, 16:41
Dneska jsem ji uvařila a chutnáááááááááááá výborně
Pintice
(upraveno)
27. 2. 2009, 19:46
@pepicka
to jsem ráda
tislovka
(upraveno)
4. 3. 2009, 14:27
@Pintice
Kačenko, co mi lezeš do komentářů???? Páááá Lenkuše
segino
(upraveno)
21. 2. 2009, 20:15
Ahojky,to je luxusní rajská lepší jsem nikdy nejedla
tislovka
(upraveno)
25. 2. 2009, 11:40
@segino
Díky za luxusní hodnocení
lenousek16
(upraveno)
21. 2. 2009, 11:42
výborná mooooocinky děkuji!!!!!!
tislovka
(upraveno)
25. 2. 2009, 11:40
@lenousek16
Já taky dekuju
Danielala
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:00
VÝBORNÁÁÁ RAJSKÁ, DĚKUJI ZA RECEPT, JINOU UŽ NEDĚLÁM. DANIELA
tislovka
(upraveno)
18. 2. 2009, 20:02
@Danielala
Dííík, já taky jinou nedělám Zdravím Lenka
Stoilova
(upraveno)
31. 1. 2009, 9:39
Rajska
žingi
(upraveno)
14. 1. 2009, 21:01
Já jsem naučená vařit rajskou jen z hovězího masa. Něco podobného mě naučila moje kámoška a to je u nás jako falešná rajská,jen nedávám bobkový list a skořicí dám celou a ještě pár hřebíčků,které potom přecedím.Taky máme rádi sladší
tislovka
(upraveno)
15. 1. 2009, 17:01
@žingi
Ženy, děkuji všem za pochvaly mé rajské omajdy Jak chodím do práce nějak nestíhám sledovat No jo, tak ať stále chutná!!!!! Lenka
Veronika N.
(upraveno)
14. 1. 2009, 20:50
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela uvařit vaši výtečnou rajskou - moje první rajská v životě!! Ta je...sice jsem dala hodně vody a musela pak dodat trošku kečupu, ale je opravdu úžasná!!!!!
vejsik
(upraveno)
13. 1. 2009, 14:09
Dobrý den, dneska jsem dělala vaší rajskou a všem nám moc chutnala. Dokonce i moje mamka jí chválila a to už něco znamená. Díky za výborný oběd.
Verča-Berda
(upraveno)
9. 1. 2009, 12:31
ještě jsem zapomněla,že místo protlaku jsem tam dala kečup,máme to radši sladší.
Verča-Berda
(upraveno)
9. 1. 2009, 11:05
jsu ostuda ,ale ještě nikdy jsem si netroufla na rajskou.dneska jsem zkusila podle tohoto receptu a byla vynikající .jen jestli se vás holky můžu zeptat,kolik dáváte vody?.je to jednoduché a přitom chuťově mňamka!!! ...tak jsu ráda,že i já už konečně umím rajskou
vojda
(upraveno)
18. 12. 2008, 12:25
Leni, dnes jsem dělala vaší rajskou aje vynikající!!! Já ji nejedla skoro dvacet let, od základky Rodinka mne dnes ukecala a chválím! Jinou dělat nebudu!
BlankaHec
(upraveno)
17. 12. 2008, 22:44
jedinečná, jinou už dělat nebudu
Gaabiina
(upraveno)
14. 12. 2008, 13:49
Leni, nikdy jsem nemohla nedocílit dokonalé chuti u rajské a že jsem vyzkoušela plno receptů. Podařilo se mi to až dnes díky vašemu receptu na rajskou od vás Je opravdu moc dobrá a děti byly červené od omajdy až za ušima
tislovka
(upraveno)
15. 12. 2008, 11:32
@Gaabiina
Moje děti jsou taky od rajský všude Díky za pochvalu a hezké vánoce Lenka
MAJKOSA
(upraveno)
14. 12. 2008, 11:27
Super je dokonala
tislovka
(upraveno)
15. 12. 2008, 11:31
@MAJKOSA
děkujůůůůůůůůůů Lenka
dudney
(upraveno)
10. 12. 2008, 12:55
perfektní recept, rychlá,hlavně vynikající,já to nikdy neuměla pořádně dochutit... ale tahle je jemná i bez smetany,děkuji právě jsme si na ní pochutnali....
tislovka
(upraveno)
12. 12. 2008, 12:14
@dudney
díky za pochvalu a krásné vánoce Lenka
Bára D.
(upraveno)
26. 10. 2008, 16:20
Je snadná, rychlá a hlavně VYNIKAJÍCÍ . Děkuji za recept
tislovka
(upraveno)
28. 10. 2008, 11:33
@Bára D.
Není nad rychlé recepty, taky je mám ráda - děkuju Lenka
helin
(upraveno)
25. 10. 2008, 18:17
Tak jsem včera uvařila podle Vašeho receptíku a výbornýýýýýý Všem doma chutnalo a už se také všechno snědlo Čekala jsem, že ji budu mít alespoň 2x Skvělej jednoduchej receptík, děkujeme moc
tislovka
(upraveno)
28. 10. 2008, 11:32
@helin
Taky děkuju za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo!!! Lenka
EXPERTKA
(upraveno)
23. 10. 2008, 22:51
Tak jsem dneska uvařila tuto omajdu a měla jsem jí dneska celkem 5x takže nevim co budu vařit zítra dětem moc chutnala a hlavně našemu a to je co říct.Vždy jsem vařila rajskou podle mojí mamči,ale už nebudu ta vaše je vynikající
tislovka
(upraveno)
28. 10. 2008, 11:31
@EXPERTKA
Jani, mně taky nevydrží dýl jak jeden den.....
DENY37
(upraveno)
18. 10. 2008, 13:37
Dobrý den,Leni.tak jsem včera vařila rajskou podle vašeho receptu a můžu vám říct,že jsem s ní měla veliký úspěch!!!!!!!!!! (Y )všem nám moc a moc chutnala!zaprášilo se po ní a řeknu vám,že jsem lepší nejedla!!!!!!!!!!!!!!!!!!dávám jedničku...děkujem za inspiraci.mějte se ..Zdenka
tislovka
(upraveno)
22. 10. 2008, 19:53
@DENY37
Díky za pochvalu i za jedničku Lenka