Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

0.0
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu naneseme polentovou kaši a zabalíme do tvaru salámu. Necháme zcela vychladnout.

Dýni a cibuli nakrájíme na "lodičky". Postupně opékáme na pánvi (nejlépe staekové) na menší vrstvě oleje dozlatova. Dýni můžeme pokapat dle chuti sojovou omáčkou.

Pár lžic zakysané smetany smícháme s pestem (bazalkovým či rajčatovým).

Vychadlou polentu nakrájíme na 1/2 cm kolečka a také opečeme na staekové pánvi dokřupava.

Na talíř urovnáme dýni s cibulí, polentové tolárky a ozdobíme lžící ochucené zakysané smetany a snítkou petrželky.


DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 11. 10. 2016, 18:33
(Y)
Handulinka 6. 3. 2012, 23:00
Recept z Apetitu nebo jiného časopisu o jídle :-$ taky jsem dělala, výborné (clamp)
alfleila 15. 3. 2012, 20:10
@Handulinka ano ano nejspíš za to může můj oblíbený Apetit ,-)
Akireka 2. 3. 2012, 21:58
myslíte, že je i zdravá tahle černá spálenina? (N) (N)
alfleila 6. 3. 2012, 22:35
@Akireka mozna to tak vypada, ale na chut byla vyborna! (hello)
kalimera 13. 1. 2011, 15:25
|:o) |:o) |:o)Mňam (jidlo). Malý technický dotaz ,-), ta dýně je "oloupaná"? *-)
alfleila 21. 1. 2011, 21:19
@kalimera Pavli, dyni jsem neloupala, vlastne ji nikdy neloupu, slupka krasne zmekne a navic jsou v ni vitaminky. :-)
kalimera 22. 1. 2011, 11:10
@alfleila Ivi, tak už vím, jak na to ,-), povedlo se (Y). Viz komentář níže (candle)
cozumel 13. 1. 2011, 15:33
@kalimera Hokkaido má jednu velkou výhodu, slupka se nemusí loupat, protože jde sice trošinku hůře rozkrojit, ale velkým nožem se to zvládne a po uvaření, upečení krásně celá dýně změkne a nepotřebuje k tomu asi delší dobu. Rozmixovaná na polévku či s přidáním zakysky či šlehačky jako omáčka - mňam (clamp) (clamp) (clamp)
kalimera 14. 1. 2011, 10:48
@cozumel :-D :-D :-DTak jsem zase o něco chytřejší. Já se vždy trápila se slupkou 8o| 8o| 8o| a tady ji vidím :-o :-o, no člověk se pořád učí (smich).
kalimera 20. 1. 2011, 14:38
@kalimera Ahoj, Ivi. Dneska jsme si pochutnali na této dobrotě a musím říct, že lepší úpravu dýně jsem ještě nejedla. |:o) |:o) |:o) Moc děkuji za recept. (Y) (F) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3382170
alfleila 25. 1. 2011, 21:41
@kalimera (clamp) (clamp) Tak to me mooooc tesi, ze vam vsem opet chutnalo! |:o) |:o)
ianina 8. 1. 2011, 13:55
(clamp) (clamp) (clamp) to musím vyzkoušet (pl) |:o)
vevey 8. 1. 2011, 11:03
(L) (L) (L)to vypadá skvěle (jidlo)
alfleila 8. 1. 2011, 13:54
@vevey Děkuji! Ještě lépe chutná (zajic) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie