(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky
Potřebné ingredience
dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu naneseme polentovou kaši a zabalíme do tvaru salámu. Necháme zcela vychladnout.
Dýni a cibuli nakrájíme na "lodičky". Postupně opékáme na pánvi (nejlépe staekové) na menší vrstvě oleje dozlatova. Dýni můžeme pokapat dle chuti sojovou omáčkou.
Pár lžic zakysané smetany smícháme s pestem (bazalkovým či rajčatovým).
Vychadlou polentu nakrájíme na 1/2 cm kolečka a také opečeme na staekové pánvi dokřupava.
Na talíř urovnáme dýni s cibulí, polentové tolárky a ozdobíme lžící ochucené zakysané smetany a snítkou petrželky.
DOBROU CHUŤ!
Dýni a cibuli nakrájíme na "lodičky". Postupně opékáme na pánvi (nejlépe staekové) na menší vrstvě oleje dozlatova. Dýni můžeme pokapat dle chuti sojovou omáčkou.
Pár lžic zakysané smetany smícháme s pestem (bazalkovým či rajčatovým).
Vychadlou polentu nakrájíme na 1/2 cm kolečka a také opečeme na staekové pánvi dokřupava.
Na talíř urovnáme dýni s cibulí, polentové tolárky a ozdobíme lžící ochucené zakysané smetany a snítkou petrželky.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
11. 10. 2016, 18:33
Handulinka
(upraveno)
6. 3. 2012, 23:00
Recept z Apetitu nebo jiného časopisu o jídle taky jsem dělala, výborné
alfleila
(upraveno)
15. 3. 2012, 20:10
@Handulinka
ano ano nejspíš za to může můj oblíbený Apetit
Akireka
(upraveno)
2. 3. 2012, 21:58
myslíte, že je i zdravá tahle černá spálenina?
alfleila
(upraveno)
6. 3. 2012, 22:35
@Akireka
mozna to tak vypada, ale na chut byla vyborna!
kalimera
(upraveno)
13. 1. 2011, 15:25
Mňam . Malý technický dotaz , ta dýně je "oloupaná"?
alfleila
(upraveno)
21. 1. 2011, 21:19
@kalimera
Pavli, dyni jsem neloupala, vlastne ji nikdy neloupu, slupka krasne zmekne a navic jsou v ni vitaminky.
kalimera
(upraveno)
22. 1. 2011, 11:10
@alfleila
Ivi, tak už vím, jak na to , povedlo se . Viz komentář níže
cozumel
(upraveno)
13. 1. 2011, 15:33
@kalimera
Hokkaido má jednu velkou výhodu, slupka se nemusí loupat, protože jde sice trošinku hůře rozkrojit, ale velkým nožem se to zvládne a po uvaření, upečení krásně celá dýně změkne a nepotřebuje k tomu asi delší dobu. Rozmixovaná na polévku či s přidáním zakysky či šlehačky jako omáčka - mňam
kalimera
(upraveno)
14. 1. 2011, 10:48
@cozumel
Tak jsem zase o něco chytřejší. Já se vždy trápila se slupkou a tady ji vidím , no člověk se pořád učí .
kalimera
(upraveno)
20. 1. 2011, 14:38
@kalimera
Ahoj, Ivi. Dneska jsme si pochutnali na této dobrotě a musím říct, že lepší úpravu dýně jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3382170
alfleila
(upraveno)
25. 1. 2011, 21:41
@kalimera
Tak to me mooooc tesi, ze vam vsem opet chutnalo!
ianina
(upraveno)
8. 1. 2011, 13:55
to musím vyzkoušet
vevey
(upraveno)
8. 1. 2011, 11:03
to vypadá skvěle
alfleila
(upraveno)
8. 1. 2011, 13:54
@vevey
Děkuji! Ještě lépe chutná