Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Falešná svíčková omáčka z dýně Hokkaidó, s celozrnnými těstovinami a sojovou sekanou

0.0
Falešná svíčková omáčka z dýně Hokkaidó, s celozrnnými těstovinami a sojovou sekanou

Potřebné ingredience

OMÁČKA: kousek másla, 160 g kořenové zeleniny (směs celeru, petržele, mrkve), 200 g nahrubou struhané dýně Hokkaidó, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, koření na svíčkovou, sojová omáčka Tamari, pepř, sůl, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Na másle orestujeme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme strouhanou dýni, bobkový list, nové koření, koření na svíčkovou, sůl, pepř a vše společne chvilku restujeme, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.

Když je zelenina měkká, vyjmeme bobkové listy a nové koření, ponorným mixérem rozmixujeme na pyré, dle potřeby zředíme vodou a zjemníme 2 lžícemi zakysané smetany (lze použít i sojovou smetanu). Dochutíme sojovou omáčkou Tamari a pepřem.

Jako přílohu jsem zvolila celozrnné těstoviny a opečenou sojovou sekanou. Na talíři dozdobíme lžičkou zakysané smetany a brusinkami.


TIP: Vhodnou přílohou mohou být i klasické houskové knedlíky, gnocchi, ale i rýže.



Dobrou chuť!!

Kořenovou zeleninu orestujeme na másle...

Přimícháme dýni, koření a krátce společne orestujeme...

Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka...

Rozmixujeme na pyré...

Dle potřeby zředíme vodou a zjemníme 2 lžícemi zakysané smetany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

teamforever 20. 11. 2011, 13:33
Dnes jsem dělala k obědu a mohu se po tom umlátit!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Perfektní, moc děkuji za recept. :-)
alfleila 27. 11. 2011, 18:52
@teamforever To me moc tesi, Jitko! (Y) Temer lepsi nez prava svickova, ze? ,-)
ouhrabko 16. 10. 2011, 10:40
Proč je ta omáčka falešná, tedy kromě toho, že v tom není maso? V záplavě ohavných náhražek tady na mimibazaru zrovna tahle omáčka je zcela poctivě udělaná, jen je tam navíc dýně, která by neublížila ani kdyby se to peklo tradičně s masem.
alfleila 21. 10. 2011, 21:43
@ouhrabko Ani nevím proč jsem omáčku nazvala "falešnou", teď si uvědomuji, že je vlastně, jak píšete "poctivá" bez všemožných náhražek, čistě zeleninová a bez smetany. Myslela jsem to spíše tak, že omáčka je spíše víc dýňová než svíčková, ale ta chuť je mnohem lepší ,-)
ianina 19. 10. 2010, 16:12
(Y) (Y) (Y) To vypadá výborně, v sobotu zkusím (L) |:o)
alfleila 24. 10. 2010, 19:03
@ianina děkuji za vyzkoušení (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie