Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

růže z čokolády-příprava na dort

0.0
růže z čokolády-příprava na dort

Potřebné ingredience

čokoláda,glukoza,voda,cukr

Postup přípravy

recept je na hnědou hmotu(bílá se dělá podobně jen díky velkému množství tuku v čokoládě je průběh konečného zpracování dost odlišný).......hnědá čokoládová modelovací hmota..30ml vody+30g cukru-povařit asi tak 0,5min a odstavit z plotny pak přidat 100g glukozy(konzistence medu) a nechat vychladnout na cca na 40 stupňů-mezitím si rozpustit 300g čokolády-(já používám martini) v mikrovlnce,ale opatrně zahřívat opravdu jen po vteřinách a promíchávat-čokoláda když se rozpustí není teplá a do rozpuštěné čokolády nalít tu cukrovo-glukozovou směs a míchat dokud se nezačne hmota oddělovat od misky..pak přendat na mikrotenovou folii a nechat tak 1/2 hodinky odpočinout a pak propracovat a znovu nechat troch ztuhnout-pak dát do mikroténového sáčku a je hotovo..skladovat při pokojové teplotě...při dalším použití znovu propracovat...tak snad je to srozumitelné :-))...

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 24. 6. 2013, 20:07
proč to taky neumím??!!!! :-o *-) +o( chci se zeptat, jestli glukoza se dá nahradit pšeničným sirupem? *-) *-)
laskonka333 24. 6. 2013, 19:25
Zlaté ručičky ktoré dokážu niečo takéto sú nádherné (Y) (Y) (Y)
Andruš5 24. 6. 2013, 17:43
nádherné (clamp) (clamp) (F) (F) ... Chtěla bych se zeptat, zda je čokoláda, kterou používáte chuťově dobrá? Děkuji
jeremy 10. 3. 2011, 15:58
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
andol 19. 1. 2011, 10:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)díky za receptík
darinka30 14. 1. 2011, 21:50
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
JarmilaJ2 14. 1. 2011, 12:17
(clamp) Krásný, ale i kdybych nějakou náhodou zvládla hmotu, kdo za mě udělá tak krásné růže ? :´( :-| ,-) (Y) (Y)
jajka5 14. 1. 2011, 8:38
úžasné, podrobnější recept by nebyl? Myslím na hmotu (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp)
aduš2009 14. 1. 2011, 11:04
@jajka5 děkuji za hodnoceníčko a recept je na hnědou hmotu..30ml vody+30g cukru-povařit asi tak 0,5min a odstavit z plotny pak přidat 100g glukozy(konzistence medu) a nechat vychladnout na cca na 40 stupňů-mezitím si rozpustit 300g čokolády-(já používám martini) v mikrovlnce,ale opatrně zahřívat opravdu jen po vteřinách a promíchávat-čokoláda když se rozpustí není teplá a do rozpuštěné čokolády nalít tu cukrovou směs a míchat dokud se nezačne hmota oddělovat od misky..pak přendat na mikrotenovou folii a nechat tak 1/2 hodinky odpočinout a pak propracovat a znovu nechat troch ztuhnout-pak dát do mikroténového sáčku a je hotovo..skladovat při pokojové teplotě...při dalším použití znovu propracovat...tak snad je to srozumitelné :-)..pokud budete chtít i postup na bílou tak napišteje to hodně podobné,ale díky velkému množství tuku v čokoládě je konečný postup dost odlišný..Hedvika
vevey 14. 1. 2011, 8:21
(F) (F) (F)nádhernéééééééééééé
saxyna 13. 1. 2011, 18:19
to je hustý.. to chci taky umět :D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie