(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Zeleninové italské rizoto
Potřebné ingredience
Pro dvě osoby: Malá cuketa, půl lilku, cherry rajčátka, listový špenát 100g, rýže120g, 50ml bílého vína, 2lžíce olivového oleje, 20g parmazánu, 25g másla, 2 stroužky česneku, cca 300-500ml zeleninového vývaru Pro jednu osobu to vychází cca 1900kJ Nevím, jaké by to bylo bez toho másla, dělala jsem přímo podle receptu a bylo to naprosto fantastické:-)
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek dozlatova, pak vyndáme, přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kousky, orestujeme, přisypeme neuvařenou rýži (já neměla přímo pro italské rizota, použila jsem jasmínovou) zalijeme vínem, necháme vyvařit a postupně přiléváme vývar, necháme opět vždy vyvařit, dokud není rýže "naskus". Na závěr do horkého vmícháme máslo a parmazán, osolíme dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vkopretinka
(upraveno)
18. 1. 2011, 9:21
Taky dělávám italské rizoto, dávám jen cuketu, ale víno nesmí nikdy chybět. To vaše vypadá skvěle
MartinaH
(upraveno)
18. 1. 2011, 9:46
@vkopretinka
Děkuji... no já to takto s vínem dělala poprvé, ale určitě né naposledy, moc mi to chutnalo