Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Skoro perníková roláda podle Hravé kuchařky :)

0.0
Skoro perníková roláda podle Hravé kuchařky :)

Potřebné ingredience

na piškot: 4 vajíčka, 60g cukru, 2 lžíce medu, 120g hl.mouky, 2 hrsti nahrubo nasekaných ořechů, špetku soli na krém: 2 bílky, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky perníkového koření, špetka soli

Postup přípravy

1. Piškot - Předehřejte troubu na 180°C. Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy dejte žloutky, přidat cukr a pomocí mixéru šleháme (dokud hmota ,,nenapění,,) Poté přidáme med a poté postupně po malých dávkách vmíchejte mouku a na závěr ořechy. (Pokud je těsto příliš ,,tuhé,, a nejde promíchat můžete přidat trochu mléka - opatrně!)
2. Do druhé misky vlijte bílky, přidejte špetku soli - vyšlehejte sníh, který poté postupně vpracujte do směsi ze žloutků. Bez otálení vlijte těsto na plech (27x34 cm) vyložený p.papírem, uhlaďte stěrkou a dejte péct do trouby na 12 až 15 minut. - Po 12 minutách zkuste zmáčknout pičkot prstem - Pokud se otisk rychle ztratí těsto je upečené - pokud ne prodlužte pečení o další 2 minuty
3. Během pečení si připravte mokrou utěrku a další ,stejně jako plech velký, papír na pečení . Piškot přeneste i s papírem na mokrou utěrku , přikryjte jej druhým papírem a vše srolujte. Smotané nechte několik vteřin - po rozbalení piškot zbavte vrchnícho i spodního papíru a a piškot znovu srolujte - nechte vychladnout.
4. Krém - Bílky se špetkou soli šleháme v hluboké míse. Jakmile začnou tuhnout přidáváme postupně moučkový cukr. V druhé misce nakrájené máslo šleháme (až do ,,zbělenéní,,) 5 až 10 minut počítejte. Na závěr přidáme perníkové koření. Poté postupně vmícháme sníh z bílků do másla. Krém by na konci měl být hladký.
5. Dokončení rolády - krém natřeme na 3/4 piškotu a pevně stočíme (na kraj můžeme dát linku výrazné ovocné marmelády - bude v prostředku) Roládu stáhneme a několikrát obalíme potravinářkskou folií. Pro krásný kulatý tvar okraje nestahujte folií, nechte ji volně přečnívat. Dáme stuhnout do ledničky na 2-3hodinky ideálně přes noc.

Dobrou chuť... :)

řez roládou

obrázek z kuchařky - takhle ta moje teda nevypadala :D pořád je co se učit...

řez

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janyse 27. 1. 2011, 10:38
(Y) (Y) (Y)je krásná |:o)
lidare 27. 1. 2011, 9:51
Máte ji pěknou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
dancajer 27. 1. 2011, 22:58
@lidare jééé děkuji.... :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie