(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Babiččiny jablečné knedlíky

Potřebné ingredience
400g pol. mouky, špetka soli, 1 vejce, horká voda, 3-4 jablka, strouhanka
Postup přípravy
Do misky dáme prosátou mouku a špetku soli. V mouce rozmícháme vajíčko a ve varné konvici si uvaříme vodu. Kolik vody přesně nevím. Lijeme po troškách a mícháme vařečkou abychom toho nenalili moc najednou. Až se vám bude zdát že je vody tak akorát, dáme vzniklou hmotu na pomoučený vál a zpracujeme v těsto, které rozválíme a nakrájíme na menší čtverečky. Jablka oloupeme, rozkrájíme na měsíčky, které rozkrojíme na cca 3 kousky. Na každý čtvereček dáme kousek jablka a uděláme knedlík. Knedlíky vaříme v osolené vodě 5-7 minut. Potom je zamícháme a vaříme ještě 5min. Potom vyndáme a dáme např. na plech aby se neslepily. Podáváme s opraženou strouhankou. DOBROU CHUŤ!!
Tip: také výborně chutnají s tvarohem :-)
Tip: také výborně chutnají s tvarohem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Archeoložka
(upraveno)
14. 6. 2011, 11:13
Taak ted jsem dovařila ochutnala
vnoučata si pochutnají zas něco jiného děkujiiii
MARIA








nahlásit