Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hříbková - štědrovečerní - ta moje

0.0
Hříbková - štědrovečerní - ta moje

Potřebné ingredience

½ hrnečku hříbků namočit den předem, 2 střední bramory, 1 mrkev, ¼ z půlky celeru, trošička zelí (čínské), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 ČL drceného kmínu, 3 ČL soli, 2 x zatočit mlýnkem na pepř, 2 kuřecí křídla nebo ořezky nebo kosti. Příprava přibližně 40 minut varu

Postup přípravy

1. Nejdřve nadrobno nakrájím cibulku a dám do hrnce s 1 PL olivového oleje a s 1 stoužkem česneku zesklovatět.
2. Mezitím si na malinkaté kostičky nakrájím brambory a zelí na jemno. Na struhadle najemno nastrouhám mrkev a celer a přidám do většího hrnce. Zaliju vodou a přidám hříbky i s vodou. Ochutím solí a kořením. Přidám kuřecí kousky a vaříme cca 1,5 hodiny.

Letos jsem poprvé vařila svou štědrovečerní polévku, napoprvé si myslím, podle přítelového uspokojení, že byla dobrunká a je kandidátem na vánoční polévku i další rok.

Postup na kuličky do polévky:
Rozmíchám si 1 vajíčko + 1 ČL soli a přidáváme hrubou mouku dokud se neutvoří těsto takové, aby z něj šly dělat kuličky. Ty potom dáváme vařit do rendlíčku s trochou polévky s 1 ČL soli a petrželkou. Jakmile vyplavou jsou hotové, ještě chvíli vařím a pak je zcedím. A se zbytkem polévky vrátím do polévky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie