Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

PERNÍČKY

0.0
PERNÍČKY

Potřebné ingredience

60dkg hladké mouky,23-25dkg ml.cukru,10dkg tekoucího medu,5dkg roztopeného másla,1dkg sody, 3celá vejce, 1 kávová lžička hořkého kakaa,1/2 sáčku hotového koření na perníčky(Vitana, Kotanyi).

Postup přípravy

Všechno smíchám a tak dlouho rukama propracovávám, až se všechno spojí a vytvoří hladké těsto, zabalím do folie a minimálně na noc dám do ledničky (může to tam být klidně 5 dnů). Před vykrajováním nechám těsto chvilku z ledničky venku, ještě jednou propracuju rukama a pak už jen vyválím asi tak na 0,5cm a vykrajuju tvary. Pečou se rychle v horké troubě, asi tak při 170´C 10-15minutek, menší formičky staří i 7minut-kontrolovat, každá trouba je trošku jiná. Hned po vytažení ještě na plechu je horké potírám mašlovačkou rozšlehaným vajíčkem-krásně se lesknou.
A na zdobení dělám polevu úplně od oka - bílek,lžička citr.šťávy,lžička solamylu a pak pořád míchám a míchám a přidávám 2x poctivě prosetý mletý cukr. Jakmile začne mít hustou konzistenci, tak je na zdobení. Když poleva rychle tuhne, klidně přikápnu kapičku citr,šťávy. A četla jsem tady v diskusi, že to někdo šlehá ve šlehači, tak to asi letos vyzkouším.
Nechám zaschnout, poskládám do krabice a přidám půlku jablíčka na změknutí. Ale ony se tyhle perníčky dají jíst hned, jen se nesmí moc vysušit v troubě !!!! Ať se podaří a krásné vánoce !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie