(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Myšky - můj první potahovaný
Postup přípravy
Korpus dělám vždy ořechový: 4 žloutky utřeme s 25 dkg cukru do pěny. Při dalším tření přidáme 10 lžic studené vody a 20 dkg hrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku do pečiva. Přimícháme trošku citrónové kůry a 10 dkg vlašských ořechů (ty vždycky roztluču v sáčku paličkou na maso - krásně to v dortíku křupe - mňam).
Bílý: 5 žloutků utřeme s 20 dkg cukru. Při dalším tření přidám 10 lžic horké vody, 1/2 sněhu z bíltků, 30 dkg polohrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku do pečiva a pak zbylou 1/2 sněhu.
Krém: máslo ušlehám s trochou cukru moučka (! máslo nesmí být moc změklé aby se nezdrclo - jen chviličku vytáhlé z lednice), postupně po lžících přidávám vychladlý vanilkový puding (! pokojové teploty kdyby byl chladnější nebo ještě moc teplý, opět by se krém zdrcl) a nakonec trošku rumu
Jednotlivé vrstvy vždy mažu na střídačku s borůvkovou a rybízovou marmeládou a krémem.
Marcipán - jednoznačně falešný z "Rady ptáka Loskutáka" - je úžasný.
Bílý: 5 žloutků utřeme s 20 dkg cukru. Při dalším tření přidám 10 lžic horké vody, 1/2 sněhu z bíltků, 30 dkg polohrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku do pečiva a pak zbylou 1/2 sněhu.
Krém: máslo ušlehám s trochou cukru moučka (! máslo nesmí být moc změklé aby se nezdrclo - jen chviličku vytáhlé z lednice), postupně po lžících přidávám vychladlý vanilkový puding (! pokojové teploty kdyby byl chladnější nebo ještě moc teplý, opět by se krém zdrcl) a nakonec trošku rumu
Jednotlivé vrstvy vždy mažu na střídačku s borůvkovou a rybízovou marmeládou a krémem.
Marcipán - jednoznačně falešný z "Rady ptáka Loskutáka" - je úžasný.
tahle potvůrka měla největší úspěch :-))
před potahováním
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajina11
(upraveno)
24. 2. 2011, 14:07
tak to se vám teda povedlo .Myšky i dortík jsou roztomilé!!!